به گزارش ایسنا، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در گفتوگوهای صلح اوکراین که به برلین سفر کرده، اظهار داشت که در مذاکرات بین اوکراین و ایالات متحده که بیش از پنج ساعت طول کشید، «پیشرفت زیادی» حاصل شده است.
به گزارش اوکرینفورم، فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده با انتشار پیامی در ایکس خاطرنشان کرد: «دیدار در برلین بین ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، ویتکاف، جارد کوشنر و هیئتهای نمایندگی ایالات متحده و اوکراین بیش از پنج ساعت به طول انجامید. نمایندگان در مورد طرح ۲۰ مادهای صلح، دستورکارهای اقتصادی و موارد دیگر، بحثهای عمیقی انجام دادند.»
به گفته او، پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است و طرفین صبح دوشنبه دوباره ملاقات خواهند کرد.
حضور فرمانده عالی ناتو در اروپا در نشست برلین
در همین حال، ریانووستی پس از بررسی عکسهای این رویداد، مطلع شد که ژنرال الکسوس گرینکویچ، فرمانده عالی ناتو در اروپا، در مذاکرات روز یکشنبه بین هیئتهای ایالات متحده و اوکراین در برلین شرکت کرده و در کنار نمایندگان ایالات متحده نشسته است.
طبق عکسهایی از این جلسه که توسط استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده، در رسانههای اجتماعی منتشر شده است، گرینکویچ با لباس فرم در سمت چپ ویتکاف نشسته بود. در سمت راست فرستاده ویژه، به نوبه خود، جارد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، حضور داشت.
شرکت گرینکویچ، که یک ژنرال آمریکایی است، قبلاً گزارش نشده بود. مسائل خاص دستور کار این اتحاد که در طول جلسه مطرح شده بود نیز فاش نشده بود.
پیشتر رئیس جمهور اوکراین گفته بود که ایجاد یک منطقه اقتصادی غیرنظامی در دونباس را منصفانه نمیداند، زیرا اول از همه مشخص نیست چه کسی آن را اداره خواهد کرد.
انصراف زلنسکی از پیوستن به ناتو
با این حال، او شامگاه یکشنبه گفت این کشور از خواسته خود برای پیوستن به ناتو صرفنظر کرده است. این اقدام نشاندهنده یک تغییر اساسی برای اوکراین است؛ کشور جنگزده اروپایی که مدتهاست عضویت در ناتو را بهعنوان یکی از مسائل جنجال برانگیز حلوفصل بحران اوکراین مطرح کرده بود. با این حال، کییف همچنان در برابر واگذاری قلمرو به مسکو قاطعانه موضع گرفته است.
ولودیمیر زلنسکی طی گفتوگویی با خبرنگاران در پیامرسان واتساپ بیان کرد: «تضمینهای امنیتی ایالات متحده، اروپا و سایر شرکا به جای عضویت در ناتو، مصالحهای از جانب اوکراین است.»
زلنسکی با بیان اینکه از همان ابتدا، تمایل اوکراین پیوستن به ناتو بود، گفت: «اینها تضمینهای امنیتی واقعی هستند و برخی از شرکا از ایالات متحده و اروپا از این مسیر حمایت نکردند.»
او افزود: «بنابراین، امروز تضمینهای امنیتی دوجانبه بین اوکراین و ایالات متحده، تضمینهای مشابه ماده ۵ برای ما از سوی ایالات متحده، و تضمینهای امنیتی از سوی همکاران اروپایی و همچنین سایر کشورها از جمله کانادا و ژاپن، فرصتی برای جلوگیری از حمله دیگر روسیه است. این مصالحهای از جانب ماست و تضمینهای امنیتی باید از نظر قانونی الزامآور باشند.»
انتهای پیام


نظرات