• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404092416004
  • خبرنگار : 50181

چرا باید «نان کامل» بخوریم؟

چرا باید «نان کامل» بخوریم؟

ایسنا/کرمانشاه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به افراد توصیه کرد، با مصرف نان کامل به سلامت خود کمک کنند.

دکتر فریبرز ایمانی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه آذر هر سال پویش ملی تغذیه سالم به منظور ارتقاء آگاهی و دانش جامعه با شعارهای مختلف در سراسر کشور برگزار می‌شود، گفت: امسال نیز این پویش با شعار نان و سلامت از ۱۵ تا ۳۰ آذر در حال برگزاری است.

وی از نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم کشورهای جهان یاد کرد و افزود: نان قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان را تامین می‌کند، بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: نان پُرمصرف‌ترین ماده غذایی مورد استفاده درخانوارهای ایرانی نیز بوده و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر می‌گذارد.

ایمانی با بیان اینکه نان کامل یکی از بهترین انواع نانی است که خانوارها می‌توانند مصرف کنند، یادآور شد: نان کامل از آردی تهیه می‌شود که کمتر از  شش درصد سبوس‌گیری شده و حاوی اندوسپرم (بافت ذخیره‌کننده مواد مغذی در دانه‌ها)، سبوس و گیاهک یا جوانه است.

وی از مزایای مصرف نان کامل یاد کرد که بلحاظ وجود مواد مغذی تأثیر قابل توجهی در سلامت افراد دارد و اظهار کرد: مصرف نان کامل در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله مشکلات قلبی عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان‌ها، چاقی و مشکلات متابولیکی اثرگذار است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: مصرف این نوع نان بدلیل دارا بودن فیبر قابل توجه، موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول LDL و کنترل قندخون می‌شود.

ایمانی افزود: فیبر موجود در نان کامل نیز منجر به کنترل اشتها و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی می‌شود که این امر معضل مهمی در جوامع امروزی است.

وی از فیتوکمیکال‌ها، پتاسیم و منیزیم موجود در نان کامل نیز یاد کرد و ادامه داد: این مواد مغذی، در فرایند اتساع عروق و در نتیجه کاهش فشار خون موثر هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به وجود ترکیبات فنولیک، ویتامین E، سلنیوم، روی و مس موجود در نان کامل، گفت: نان کامل با اثر آنتی‌اکسیدانی خود به کاهش سرطان‌های کولون، معده، پانکراس و سینه کمک می‌کند.

ایمانی از تاثیر نان کامل بر کاهش بیماری‌های قلبی عروقی که علت اصلی مرگ و میر و ناتوانی در جوامع است نیز یاد کرد و گفت: مطالعات نشان داده افرادی که در طی روز سه تا پنج واحد غلات کامل مصرف می‌کنند، ۲۱ درصد کمتر به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا می‌شوند که نان کامل منبعی غنی از غلات است.

به گفته این مسئول، غلات موجود در نان کامل به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش فاکتورهای التهابی و در نتیجه کاهش التهاب در بدن که زمینه‌ساز بیماری‌های مزمن است، کمک می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه بر اساس مطالعات نان کامل به دلیل حفظ ساختار طبیعی دانه گندم، گزینه‌ای به‌مراتب سالم‌تر و مؤثرتر در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است، به افراد توصیه کرد مصرف نان کامل را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha