• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۴ / ۲۰:۳۵
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404092416325
  • خبرنگار : 71299

نحوه مشارکت مردم در امنیت غذایی در شرایط تغییرات اقلیمی

نحوه مشارکت مردم در امنیت غذایی در شرایط تغییرات اقلیمی

ایسنا/ایلام نشست علمی «مشارکت مردم در امنیت غذایی در شرایط تغییرات اقلیمی» در دانشگاه ایلام برگزار شد و در این نشست به بررسی نقش سبک زندگی، الگوهای تغذیه و مشارکت عمومی در ارتقای امنیت غذایی پرداخته شد.

دانشیار مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور دوشنبه ۲۴ آذر با تأکید بر ضرورت تغییر سبک زندگی و اصلاح الگوهای غذایی برای تحقق امنیت غذایی تأکید کرد و با اشاره به پیامدهای شخم زیاد زمین‌های کشاورزی و فرسایش خاک، اصلاح شیوه‌های کشاورزی و توجه به کشاورزی حفاظتی را راهکاری مهم برای حفظ منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: اگر مصرف غذا را مدیریت کنیم، نیازی به شخم بیشتر زمین‌ها و تبدیل جنگل‌ها به مزارع نخواهد بود.

رضا حق‌پرست با بیان اینکه رژیم گیاه‌خواری می‌تواند فشار بر منابع طبیعی را کاهش دهد و سلامت جامعه را ارتقا بخشد، گفت: مصرف بیش از حد گوشت نه‌تنها به تخریب محیط‌زیست منجر می‌شود، بلکه سلامت انسان را نیز تهدید می‌کند.

حق‌پرست همچنین با اشاره به یارانه‌های کلان تولید گوشت در آمریکا در برابر یارانه میوه و سبزی، این سیاست‌ها را عامل افزایش بیماری‌ها دانست و تأکید کرد: در آمریکا از هر سه مرگ، یک مورد ناشی از سرطان است. 

وی با هشدار نسبت به پرخوری و چاقی، تأکید کرد: چاقی مادر بیماری‌هاست، همان‌طور که به دوستان سیگاری توصیه می‌کنیم سیگار نکشند، باید به افراد چاق نیز هشدار داد که مراقب سلامت خود باشند.

حق‌پرست همچنین به تجربه دیگر بیماران گیاه‌خوار اشاره کرد و توضیح داد: در آزمایشات پزشکی، پلاکت خون این افراد پایین گزارش شده است که از نگاه پزشکی نوین خطرناک تلقی می‌شد اما باید توجه داشت معیار آزمایش‌ها بر اساس افراد گوشت‌خوار سالم تنظیم شده است.

وی یادآور شد: در حالی‌که این افراد با وجود نتایج آزمایش، کاملاً سالمند و هیچ مشکلی ندارند؛ بنابراین این میزان برای آنان طبیعی محسوب می‌شود.

در این نشست محورهایی چون نقش الگوی تغذیه در روند انقراض ششم، جایگاه تغذیه طبیعی در سلامت جامعه و پایداری محیط‌زیست، مقایسه تأثیرات تغذیه گیاهی و حیوانی بر منابع آب و خاک، مشارکت مردم در ارتقای امنیت غذایی در شرایط بحران گرمایی و سازگار کردن عادات غذایی با اقلیم خشک ایران مورد بحث قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha