• چهارشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404092617979
  • خبرنگار : 71661

در پی اعطای صلح نوبل به اپوزیسیون ونزوئلا

آسانژ از بنیاد نوبل شکایت کرد

آسانژ از بنیاد نوبل شکایت کرد

بنیان‌گذار ویکی‌لیکس با ثبت شکایتی کیفری در سوئد، اعطای جایزه صلح نوبل ۲۰۲۵ به یک چهره مخالف دولت ونزوئلا را مغایر با وصیت «آلفرد نوبل» دانست و خواستار توقف فوری پرداخت منابع مالی این جایزه شد.

به گزارش ایسنا، «جولیان آسانژ» بنیان‌گذار وب‌سایت ویکی‌لیکس یک شکایت کیفری را علیه ۳۰ فرد مرتبط با بنیاد نوبل در سوئد ثبت کرد و آن‌ها را به ارتکاب جرائم سنگین تحت قوانین سوئد، از جمله سوء‌استفاده کلان از منابع مالی، تسهیل جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت و تأمین مالی «جنایت تجاوز و تهاجم» متهم کرده است.

این شکایت که به «اداره جرائم اقتصادی سوئد» و «واحد رسیدگی به جنایات جنگی سوئد» ارائه شده، خواستار توقیف فوری مبلغ ۱۱ میلیون کرون سوئد (حدود ۱.۱۸ میلیون دلار) جایزه صلح نوبل است که به «ماریا کورینا ماچادو»، چهره مخالف دولت ونزوئلا، اعطا شده است.

آسانژ در این شکایت، استدلال کرده که پرداخت این مبلغ با وصیت‌نامه آلفرد نوبل در تضاد است و می‌تواند به اقداماتی منجر شود که به گفته او شامل «کشتارهای فراقضایی غیرنظامیان و بازماندگان کشتی‌های غرق‌شده در دریا» بوده است. او تأکید کرده است که هدف از این شکایت، جلوگیری از تبدیل جایزه صلح نوبل از «ابزار صلح» به «ابزار جنگ» است.

در بخش دیگری از این شکایت، آسانژ ماچادو را متهم کرده که با حمایت و تشویق مداخله نظامی خارجی در ونزوئلا، از جمله تمجید از افزایش حضور نظامی دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور بنیادی شرایط دریافت جایزه صلح نوبل را نقض کرده است. به گفته آسانژ، ماچادو در اظهاراتی علنی از اقدام نظامی آمریکا حمایت کرده و حتی جایزه خود را به ترامپ تقدیم کرده است.

آسانژ استدلال حقوقی خود را بر وصیت‌نامه سال ۱۸۹۵ آلفرد نوبل بنا کرده است؛ وصیتی که تصریح می‌کند جایزه صلح باید به فردی تعلق گیرد که بیشترین تلاش را برای برادری میان ملت‌ها، کاهش یا حذف ارتش‌های دائمی و ترویج صلح انجام داده باشد. او تأکید کرده که هرگونه استفاده از منابع این جایزه برای ترویج جنگ، سوء‌استفاده از وقف نوبل محسوب می‌شود.

در این شکایت همچنین به سوابق بنیاد نوبل در تعلیق یا عدم پرداخت جوایز در موارد خاص اشاره شده و گفته شده که بنیاد نوبل اختیار و مسئولیت قانونی برای مداخله در این پرونده را دارد.

آسانژ خواستار اقداماتی از جمله توقیف فوری منابع مالی جایزه، تحقیق کیفری درباره مسئولان بنیاد نوبل، ضبط اسناد مالی و مکاتبات داخلی، بازجویی از رئیس بنیاد و مدیر اجرایی آن و در صورت لزوم ارجاع پرونده به دیوان کیفری بین‌المللی شده است.

در پایان، این شکایت به واکنش‌های انتقادی نهادها و چهره‌های بین‌المللی اشاره می‌کند که اعطای این جایزه را مغایر با ماهیت صلح‌طلبانه نوبل دانسته و نسبت به خدشه‌دار شدن اعتبار جهانی بنیاد نوبل هشدار داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha