• شنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404092919133
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

زرشک سیاه؛ گزینه‌ای راهبردی برای اصلاح الگوی کشت در دشت شبستر و حوضه آبریز دریاچه ارومیه

زرشک سیاه؛ گزینه‌ای راهبردی برای اصلاح الگوی کشت در دشت شبستر و حوضه آبریز دریاچه ارومیه

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با تأکید بر ضرورت اصلاح و تغییر الگوی کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و دشت شبستر، زرشک سیاه را یکی از گونه‌های سازگار و کم‌مصرف آبی متناسب با شرایط اقلیمی منطقه عنوان کرد.

احمد بایبوردی در نشست علمی «زرشک سیاه و فرآورده‌های دارویی» در شهرستان شبستر اظهار کرد: با توجه به شرایط منابع آبی و سطح زیر کشت دشت شبستر، حرکت به سمت محصولات سازگار با اقلیم منطقه ضرورتی انکارناپذیر است و زرشک سیاه می‌تواند نقش مهمی در تحقق کشاورزی پایدار ایفا کند.

وی با اشاره به مطالعات انجام‌شده در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان افزود: این مرکز، زرشک سیاه را به‌عنوان یک گونه سازگار با شرایط اقلیمی و کم‌آب‌بر منطقه شناسایی کرده و توصیه و ترویج علمی آن را در دستور کار قرار داده است.

بایبوردی با بیان اینکه تجربه موفق جایگزینی تدریجی پسته در منطقه ایلخچی، الگویی قابل تعمیم به سایر محصولات است، گفت: همان‌گونه که تغییر الگوی کشت پسته با نگاه علمی و جایگزینی سنتی انجام شد، می‌توان همین رویکرد را با برنامه‌ریزی دقیق در توسعه کشت زرشک سیاه نیز اجرایی کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در روز شنبه، ۲۹ آذر، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نقش مراکز علمی را در پشتیبانی فنی و انتقال دانش به بهره‌برداران بسیار مهم دانست و تأکید کرد: موفقیت طرح‌های اصلاح الگوی کشت، نیازمند همراهی کشاورزان، دستگاه‌های اجرایی و تداوم ترویج علمی است.

انتهای پیام 
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha