• یکشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404093020070
  • خبرنگار : 71628

آمریکا به ایده تجهیز ژاپن به تسلیحات اتمی روی خوش نشان نداد

آمریکا به ایده تجهیز ژاپن به تسلیحات اتمی روی خوش نشان نداد

وزارت امور خارجه آمریکا در پی اظهار نظر یکی از مشاوران نخست‌وزیر ژاپن در امور امنیتی مبنی بر این که این کشور آسیایی باید با تجدید نظر در دکترین دفاعی خود مجهز به تسلیحات هسته‌ای شود تلویحا با تمجید از پایبندی ژاپن به اصل منع اشاعه تسلیحات اتمی با این تغییر راهبرد متحد آسیایی خود مخالفت کرد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد ایالات متحده پس از آن‌ که یکی از مقامات ارشد دولت که به «سانائه تاکایچی» نخست‌وزیر ژاپن در امور امنیتی مشاوره می‌دهد نظر شخصی خود را مبنی بر ضرورت دستیابی توکیو به سلاح‌های هسته‌ای ابراز کرد، به این ایده تمایلی نشان نداد و تلویحا مخالفت خود با آن را نشان داد.

روزنامه ژاپن تایمز گزارش داد: یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به پرسش روزنامه ژاپن تایمز درباره این اظهارات توضیحات صریح و مستقیمی ارائه نداد اما از موضع ژاپن درقبال منع اشاعه هسته‌ای تمجید کرد.

این سخنگو روز شنبه در یک پست الکترونیکی گفت: «ژاپن یک رهبر جهانی و شریک ارزشمندی برای ایالات متحده در زمینه منع اشاعه هسته‌ای و پیشبرد کنترل تسلیحات هسته‌ای است. همان طور که در راهبرد امنیت ملی مقرر شده است، ایالات متحده برای محافظت از آمریکا و متحدانش از جمله ژاپن، قوی‌ترین، قابل‌اعتمادترین و مدرن‌ترین بازدارنده هسته‌ای جهان خواهد ماند.»

این مقام آمریکایی افزود: «ائتلاف آمریکا و ژاپن سنگ بنای صلح و امنیت در هند-آرام است.»

اظهارات این سخنگو درباره نقش آمریکا به عنوان بازدارنده هسته‌ای و حفاظت آن از متحدانش در حالی مطرح می‌شود که این کشور با بمباران هسته‌ای هیروشیما و ناگازاکی در ژاپن در جنگ جهانی دوم فاجعه‌ای انسانی را رقم زد و تصمیم داشت آزمایش‌های هسته‌ای خود را از سربگیرد.

رسانه‌های محلی گزارش دادند که این مقام ژاپنی-یکی از مشاوران نخست‌وزیر-روز پنجشنبه در یک گفت‌وگوی غیررسانه‌ای به خبرنگاران گفت که ژاپن باید سلاح هسته‌ای به دست آورد اما همچنین این ایده را غیرواقع‌بینانه خواند و خاطرنشان کرد که هیچ بحثی در دولت درباره امکان تحقق این ایده  وجود ندارد.

طبق گزارش‌ها، این مقام با تاکید بر جدی بودن فضای امنیتی منطقه‌ای به قابلیت‌های هسته‌ای رو به افزایش چین و تهدیدهای هسته‌ای روسیه و کره شمالی اشاره کرد.

این مشاور نخست‌وزیر ژاپن در نهایت تاکید کرد که دفاع از ژاپن بر عهده خود آن است.

موضع رسمی ژاپن

رسانه ژاپنی در ادامه نوشت: «مینارو کیهارا»  دبیر کل کابینه  در یک کنفرانس خبری معمول که از او خواسته شد این گزارش‌ها را تایید کند از اظهارنظر خودداری کرد اما گفت دولت به تعهد دیرینه خود به سه اصل غیرهسته‌ای مبنی بر  تملک نداشتن تسلیحات هسته‌ای، تولید نکردن آن یا اجازه ندادن به ورود تسلیحات هسته‌ای پایبند است.

احزاب مخالفان از دولت خواسته‌اند این مقام ناشناس را برکنار کند.

در حالی که دولت تاکایچی گفته است که به این اصول پایبند است، تاکایچی در ماه نوامبر از تعهد به حفظ این تعهدات طفره رفت که ظاهرا دلیل آن نگرانی از قابل اطمینان بودن «چتر هسته‌ای» آمریکا است.

نخست‌‎وزیر ژاپن در جریان جلسه استماع در پارلمان گفت که به دلیل این که دولت او آماده می‌شود تا اسناد کلیدی امنیت ملی این کشور را تا پایان سال ۲۰۲۶ بازبینی کند، «هنوز در مرحله‌ای نیست» که بتواند قطعا بگوید که عبارات و جمله‌بندی این اصول ثابت خواهد ماند.

«شینجیرو کوایزومی» وزیر دفاع ژاپن روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی درباره احتمال تجدیدنظر در سه اصل یادشده گفت که دولت متعهد به رعایت آن‌ها به عنوان یک دستورالعمل سیاستی است اما گفت که همه گزینه‌ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.

او بیان کرد: «طبیعی است که همه گزینه‌ها را بدون رد کردن هر یک بررسی کنیم و برای محافظت از جان و معیشت صلح‌آمیز مردم ژاپن وارد بحث شویم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha