• دوشنبه / ۱ دی ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404100100275
  • خبرنگار : 71588

مقاومت عراق در میان فشارهای خارجی و حق دفاع از میهن

مقاومت عراق در میان فشارهای خارجی و حق دفاع از میهن

در بحبوحه افزایش درخواست‌ها برای خلع سلاح گروه‌های مقاومت عراق، نگرانی‌های فزاینده‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه این درخواست‌ها پروژه‌های مشکوکی هستند که عمدتاً با هدف تضعیف مقاومت ملی و هموار کردن راه برای کنترل بیشتر خارجی بر عراق انجام می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در حالی که درخواست‌ها برای خلع سلاح گروه‌های مقاومت عراقی افزایش می‌یابد، نگرانی‌ها از اینکه این درخواست‌ها پروژه‌های مشکوک برای تضعیف مقاومت ملی و تسهیل کنترل بیشتر خارجی بر عراق باشند، فزونی می‌گیرد. این تلاش‌ها در چارچوب فشارهای خارجی، به ویژه از سوی آمریکا، صورت می‌گیرد. در همین حال، شاهد عملیات فریب رسانه‌ای به‌طور عامدانه برای توجیه این اقدامات هستیم که تاکنون با مخالفت قاطع گروه‌های مقاومت مواجه شده است.

در همین راستا، ابراهیم السراج، تحلیلگر سیاسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری «المعلومة» اظهار داشت: «درخواست‌هایی که تحت عنوان خلع سلاح مقاومت مطرح می‌شوند، پروژه‌های مشکوک هستند که به طور کامل حضور اشغالگران آمریکایی، ترکیه و ناتو در خاک عراق را نادیده می‌گیرند.»

وی افزود: «گروه‌های مقاومت در حال استفاده از حق خود برای دفاع از عراق بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد هستند که به ملت‌ها حق مقاومت در برابر اشغال را می‌دهد.»

السراج همچنین تأکید کرد: «این گروه‌ها تهدیدی برای وحدت و حاکمیت عراق نیستند، بلکه برعکس، خطر واقعی در حضور نیروهای خارجی و اشغالگران و همچنین گروه‌های تروریستی است که همچنان امنیت را تهدید می‌کنند.»

وی طرح خلع سلاح را فاقد تعادل و توازن دانست و آن را نشان‌دهنده ورشکستگی سیاسی کسانی دانست که آن را ترویج می‌دهند.

السراج تصریح کرد که این رویکرد خطرات امنیتی مداوم را در نظر نمی‌گیرد و هیچ تضمین واقعی ارائه نمی‌دهد.

وی افزود: «مقاومت نماد افتخار و عزت ملی است و خط دفاع مقدم در برابر خطراتی است که عراق را تهدید می‌کند.»

صباح العکیلی، ناظر سیاسی نیز تأکید کرد: «گروه‌های مقاومت عراقی سلاح خود را تنها پس از خروج کامل نیروهای خارجی، به ویژه نیروهای ناتو که توسط آمریکا و برخی کشورها نمایندگی می‌شوند و همچنین نیروهای ترکیه که همچنان در چندین منطقه عراق حضور دارند، تحویل خواهند داد.»

العکیلی در ادامه اظهار داشت: «اطلاعاتی که در برخی رسانه‌ها و سایت‌های خبری منتشر می‌شود، مشکوک و خلاف واقعیت است.»

وی به بیانیه اخیر گردان‌های حزب‌الله اشاره کرد که در آن مخالفت کامل با خلع سلاح و شرایط آنها برای خروج نیروهای خارجی به عنوان اولویت اول تأکید شده است.

العکیلی در ادامه افزود: «وضعیت امنیتی در عراق و منطقه همچنان پیچیده است، به ویژه با ادامه تهدید داعش و ناآرامی‌های امنیتی در سوریه. بنابراین، حفظ سلاح در دست گروه‌ها یک ضرورت دفاعی است که تا زمانی که نیروهای خارجی حضور دارند، نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.»

این تحولات نشان می‌دهد که پرونده خلع سلاح مقاومت عراقی تنها یک مسأله داخلی نیست، بلکه محوری برای درگیری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است که منافع سیاسی و امنیتی در آن دخیل هستند. فشارهای آمریکایی و رسانه‌ای تلاش می‌کنند تا دیدگاهی تک‌بعدی را تحمیل کنند که واقعیت اشغال و تهدیدهای امنیتی را نادیده می‌گیرد، در حالی که گروه‌های مقاومت به وضوح بر حق خود در حفظ سلاح تا زمان خروج نیروهای خارجی و تضمین حاکمیت عراق تأکید دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha