• چهارشنبه / ۳ دی ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404100301602
  • خبرنگار : 71299

دانش‌آموخته دکترای محیط زیست مطرح کرد:

ضرورت نجات عروس زاگرس از چنگال بهره‌کشی‌های مغایر با توسعه/توسعه بدون محیط زیست، خسارت محض

ضرورت نجات عروس زاگرس از چنگال بهره‌کشی‌های مغایر با توسعه/توسعه بدون محیط زیست، خسارت محض

ایسنا/ایلام دانش‌آموخته دکترای محیط زیست گفت: عروس زاگرس، با جنگل‌های انبوه و چشمه‌های جوشان، امروز قربانی سودجویی‌هایی شده که آینده نسل‌های بعدی را تهدید می‌کند.

محمد فیضی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه منابع طبیعی و محیط زیست استان ایلام و دیگر استان‌های زاگرس‌نشین سال‌هاست قربانی طرح‌ها و پروژه‌های بهره‌کشانه و تخریب سرزمین شده‌اند، اظهار کرد: با کمال تأسف سودجویان و بهره‌کشان به بهانه‌های کذایی دعوت از سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال ناپایدار برای فریب افکار عمومی از این ترفندها استفاده می‌کنند. حفاظت از محیط زیست، منابع طبیعی و اندوخته‌های الهی عامل اصلی توسعه و ایجاد اشتغال پایدار است.

وی خاطرنشان کرد: زاگرس عزیز، مادر سرسبز سرزمین ما، قرن‌ها با شاخه‌سارهای بلوط خود نفس زندگی را به دشت‌های تشنه ایران بخشیده است اما امروز زیر تیغ سودجویان زخمی و خونین شده است. استان ایلام، عروس زیبا و بکر زاگرس، با جنگل‌های انبوه، چشمه‌های جوشان و کوه‌های استوار، سال‌هاست قربانی پروژه‌های ویرانگر شده است.

فیضی توضیح داد: به بهانه سرمایه‌گذاری و اشتغال موقت، سنگ‌شکن‌ها خاک را می‌شکافند، کوره‌های زغال درختان کهنسال را به خاکستر تبدیل می‌کنند، راهسازی‌های بی‌ضابطه قلب جنگل را می‌درد و آتش‌سوزی‌های پی‌درپی نفس طبیعت را بند می‌آورد. این‌ها نه توسعه‌اند و نه پیشرفت؛ بلکه خیانت به میراث الهی و نسل‌های آینده‌اند.

این فعال محیط زیست تشریح کرد: جنگل‌های زاگرس با بیش از پنج تا شش میلیون هکتار وسعت حدود ۴۰ درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند و وسیع‌ترین رویشگاه گونه‌های بلوط هستند. این اکوسیستم حیاتی خدمات ارزنده‌ای ارائه می‌دهد که در شرایط بحرانی سرزمین باید مورد توجه قرار گیرد؛ از جمله حفاظت از خاک و آب، جلوگیری از فرسایش و تغذیه رودخانه‌های بزرگ، حفظ تنوع زیستی و تنظیم اقلیم.

وی افزود: در استان ایلام و دیگر استان‌های زاگرس‌نشین پروژه‌هایی مانند معادن سنگ، کارخانه‌های سیمان، زغال‌گیری غیرمجاز و راهسازی‌های غیراصولی موجب آلودگی آب، هوا و خاک شده‌اند. آتش‌سوزی‌ها که بیش از ۹۵ درصد آن‌ها منشأ انسانی دارند سالانه صدها هکتار را نابود می‌کنند و برداشت بی‌رویه تعادل زیستی را بر هم زده است.

ضرورت نجات عروس زاگرس از چنگال بهره‌کشی‌های مغایر با توسعه/توسعه بدون محیط زیست، خسارت محض

دانش‌آموخته دکترای محیط زیست بیان کرد: حقیقت علمی این است که حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کلید واقعی توسعه پایدار و اشتغال پایدار است. طرح‌ها و پروژه‌های تخریبی برای ایجاد اشتغال موقت نه تنها ناپایدارند بلکه با نابودی منابع آینده را تباه می‌کنند.

فیضی اضافه کرد: کسانی که خواهان توسعه واقعی و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان هستند باید به راهکارهای اجرایی کم‌هزینه توجه کنند، اکوتوریسم کنترل‌شده می‌تواند هزاران شغل پایدار ایجاد کند، محصولات جنگلی پایدار مانند کشت گیاهان دارویی، توسعه زنبورداری، آبزی‌پروری و دامداری صنعتی درآمد دائمی برای جوامع محلی فراهم می‌آورد و جنگل‌داری اجتماعی با مشارکت مردم بهترین راه حفظ این سرمایه الهی است.

وی یادآور شد: توسعه بدون محیط‌زیست خسارت محض است و نمی‌توان میراث اجدادی را به بهانه‌های کذایی قربانی کرد، زمان آن رسیده است که صدایمان را بلند کنیم و به پروژه‌های بهره‌کشانه نه بگوییم و به حفاظت مشارکتی، ارزیابی دقیق زیست‌محیطی و سرمایه‌گذاری واقعی در گردشگری سبز و کشاورزی پایدار بله بگوییم.

فیضی گفت: ایلام و زاگرس شایسته زندگی هستند نه مرگ تدریجی و باید دست در دست هم این مادر مهربان را نجات دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha