• پنجشنبه / ۴ دی ۱۴۰۴ / ۱۷:۵۹
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1404100402643
  • خبرنگار : 71659

الخزعلی خواستار تحقیق درباره مروجان سازش با اسرائیل شد

الخزعلی خواستار تحقیق درباره مروجان سازش با اسرائیل شد

دبیرکل عصائب اهل حق عراق با انتقاد از اظهارات درباره عادی‌سازی روابط بغداد و تل آویو گفت که اصول و قواعد عراق، عادی‌سازی روابط با اسرائیل و مشروعیت‌بخشی به آن را به هر بهانه‌ای رد می‌کند.

به گزارش ایسنا، شیخ «قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل حق عراق امروز (پنجشنبه) در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «اصول و قواعد عراق، عادی‌سازی روابط با اسرائیل و مشروعیت‌بخشی به آن را به هر بهانه‌ای رد می‌کند» و خواستار تحقیق در مورد مواضع و اظهاراتی شد که عادی‌سازی را ترویج می‌دهند.

شیخ الخزعلی افزود: درخواست‌های عادی‌سازی روابط که توسط هر طرف یا فردی از جمله آنهایی که تحت عناوینی مانند «ادیان ابراهیمی» صادر می‌شوند، با محکومیت آشکار و شگفتی عمیق مواجه می‌شوند، زیرا نقض آشکار قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی روابط در عراق هستند.

وی تاکید کرد: این درخواست‌ها با اصول ملی و اراده مردم، به ویژه در زمانی که حساسیت تصمیمات ملی افزایش یافته است، مغایرت دارد.

شیخ الخزعلی همچنین تاکید کرده «چنین مواضع و اظهاراتی، مستلزم پاسخگویی قانونی روشن و تحقیقات شفاف و حرفه‌ای در مورد همه کسانی است که این درخواست‌ها را ترویج، توجیه یا در مورد آنها سکوت می‌کنند.»

موضوع عادی‌سازی به سرعت به بحث‌های داغ سیاسی در عراق تبدیل شد و بعد از آنکه «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر این کشور این مساله را منتفی دانست، برخی چهره‌های بانفوذ نیز طرح این موضوع در عرصه سیاسی را محکوم کردند.

السودانی بار دیگر تاکید کرد که عراق به عادی‌سازی نیاز نداشته و چنین واژه‌ای در فرهنگ لغت عراقی وجود ندارد چراکه با یک موجودیت اشغالگر مرتبط است.

این اظهارات در واکنش به سخنرانی عصر چهارشنبه پاتریارک «لوئیس رافائل ساکو» در جشن کریسمس صورت گرفت که ظاهراً درخواستی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود.

لوئیس رافائل ساکو در اظهارات خود بدون نام بردن از «اسرائیل» خواستار عادی‌سازی شد، البته این واژه در محافل سیاسی عراق به معنای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی است.

در همین چارچوب «سید مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق نیز واکنش تندی نشان داد و اظهار کرد: طبق قوانین عراق، عادی‌سازی با اسرائیل جرم تلقی می‌شود و من از مسوولان مربوطه می‌خواهم از اختیارات خود استفاده کنند.

صدر در ادامه نیز تاکید کرد: جایی برای عادی‌سازی و یا مشروعیت‌بخشی به آن در عراق وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha