• چهارشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404101006757
  • خبرنگار : 51043

در نشست با حضور رییس جمهور تاکید شد

ضرورت بهره‌گیری از نیروهای توانمند فرهنگی برای پیشرفت چهارمحال و بختیاری

ضرورت بهره‌گیری از نیروهای توانمند فرهنگی برای پیشرفت چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک فعال فرهنگی گفت: برای تعالی و پیشرفت استان باید از ظرفیت نیروهای توانمند در عرصه‌های فرهنگی و علمی بهره گرفته شود. 

حجت الاسلام والمسلمین عبدالهی امروز ۱٠ دی در نشست فرهیختگان و فعالان فرهنگی چهارمحال و بختیاری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تبریک میلاد امام جواد(ع) اظهار کرد: هدف از این انقلاب رسیدن به عدالت اجتماعی، اقتدار کشور، تشکیل جامعه اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی بوده است.

وی با اشاره به اینکه رسیدن کامل به این اهداف توجه خاص را به حوزه فرهنگ می‌طلبد، گفت: چهارمحال و بختیاری دارای ظرفیت‌های عظیم فرهنگی، دینی و استعدادهای فراوان است. 

وی خاطرنشان کرد: علمای کشور از نظر معیشتی در تنگنا هستند و باید به حوزه‌های علمیه توجه جدی شود.

عباس قنبری عدیوی، رئیس بنیاد ایران‌شناسی شعبه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این استان دارای بیش از چند هزار سال سابقه تمدنی و فرهنگی است. ۹۰ درصد جمعیت این استان باسواد هستند و در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار دانشجو و ۲۵۰ هزار دانش‌آموز در مراکز آموزشی استان مشغول به تحصیل‌اند، با این حال تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های استان کمتر از هزار نفر است که رقم بسیار پایینی محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد فرصت برای نخبگان و دانشوران دانشگاهی جهت عضویت در هیأت علمی افزود: شهرکرد فاقد کتابخانه استاندارد است و بسیاری از شهرستان‌های استان نیز از وجود کتابخانه، فرهنگسرا و سالن نگارخانه محروم‌اند.

قنبری عدیوی با اشاره به موفقیت‌های مردمان چهارمحال و بختیاری در عرصه‌های مختلف گفت: با وجود این ظرفیت‌ها، در مقایسه با بسیاری از استان‌های کشور توجه کمتری به این استان شده و لازم است نگاه جدی‌تر و حمایت بیشتری نسبت به آن صورت گیرد. 

این فعال فرهنگی ادامه داد: بسیاری از سازمان‌های فرهنگی استان، از جمله بنیاد ایران‌شناسی، فاقد ساختمان اداری است. همچنین تیراژ کتاب در کشور به کمتر از صد نسخه کاهش یافته، حمایت جدی از ناشران باید به صورت جدی صورت گیرد. 

وی در پایان تصریح کرد: قلب هر کشور فرهنگ آن ملت است و ضروری است برای نخستین‌بار در استان چهارمحال و بختیاری، منطقه ویژه فرهنگ و هنر ایجاد شود.

در ادامه مجید شیرانی، یکی از فرهیختگان و پزشکان متخصص در حوزه اورولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره اینکه اکثریت مردم می‌دانند در شرایط فعلی انتظار یک دستاورد عینی و ملموس از دولت چهاردهم نابجا است، اظهار کرد: باتوجه به گفتمانی که در دوران انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفت، انتظار ایجاد امید در دل‌های مردم یک انتظار معقول است. 

وی افزود: صحبت کردن در خصوص آموزش عالی در حضور یک چهره آکادمیک و دانشگاهی به‌عنوان رئیس‌جمهور هم دشوار و هم آسان است، کارشناسان معتقدند در زمینه توسعه کمی آموزش عالی افراط صورت گرفته است، اعتبارات و عمر جوانان را هدر می‌دهیم، سال‌هاست در مورد دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم در سمینارهای علمی صحبت می‌شود، اما گامی در این حوزه برداشته نشده است، باید دانشگاه‌ها ماموریت محور شوند، از کمیت کاساه و به کیفیت آموزش افزوده شود. 

شیرانی بیان کرد: به آموزش عالی در مناطق کمتر توسعه‌یافته توجه شود و انتظار نتیجه داشته باشید، چهارمحال و بختیاری تنها قطب تولید محصولات کشاورزی و گردشگری نیست، بلکه این دیار مهد مردمان دلسوز است و اگر به آن‌ها اعتماد و ماموریت داده شود به بهترین نحو انجام خواهند داد. 

این فرهیخته با اشاره به اینکه در آموزش پزشکی اتفاقات خوبی در کشور در سالیان اخیر رخ نداد، گفت: آموزش پزشکی نقطه قوت کشور بود، سال‌های آینده تبعات مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در حوزه پزشکی نمود پیدا می‌کند، این شوراها قدرت تصمیم‌گیری را کند می‌کنند و مانع تحقق اراده ملت خواهند شد. 

وی ادامه داد: کشور مانند یک بیمار بدحال است، همراهان بیمار حق دارند از کادر درمان شاکی باشند، افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی، مانند این است از بیمار عقب بیفتیم، برای درمان بیمار باید اعتماد همراهان بیمار را جلب کنیم، در تدوین بودجه باید بودجه ارگان‌های مازاد مانند صدا و سیما را کم کرد.

در پایان پروانه فتاحی، همسر شهید داود شیروانی از شهدای جنگ ۱۲ روزه با اشاره به جایگاه شهید در دین مبین اسلام، اظهار کرد: شهادت از برترین واژه‌های فرهنگ اسلامی، محسوب می‌شود، شهادت اوج کمال انسان است، شهید تمام هستی خود را نثار محبوب می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه شهادت برترین نوع مرگ است، ادامه داد: شهید مصداق عینی شهادت است و درک مقام شهید از توان و درک ظرفیت فهم انسان خارج است و تنها منبع وحی الهی است که شمه‌ای ازاین مقام را برای ما بازگو می‌کند.

فتاحی با بیان اینکه تاریخ هیچ‌گاه نمونه دوران انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس مقدس و جنگ ۱۲ روزه را به خود ندیده است، خاطرنشان کرد: جهان با مشاهده ایمان شگفت‌انگیز رزمندگان انگشت تعجب به دهان گرفت و در هاله‌ای از حیرت فرو رفت.‌

این همسر شهید با بیان اینکه شهدا از نفس افتاده‌اند تا ما از نفس نیوفتیم، بیان کرد: شهدا قامت راست کردند تا ما قامت خم نکنیم، بیایید کارها و وظایف خود را خالصانه و فی‌ سبیل‌الله انجام دهیم و بنده استکبار و استبداد نشویم.

وی با ارائه درخواست‌های خانواده‌های شهدا و جامعه ایثارگران، بیان کرد: پیاده‌سازی نظام سلامت جامعه ایثارگران، یکپارچه‌سازی نظام حکمرانی برای الگوسازی سبک زندگی شهدا، همراه کردن تمامی نهادها در برجسته‌سازی خطوط فکری شهدا، اجتناب از شعارزدگی در تعمیم فرهنگ ایثار و شهادت، اشتغال بکار همسران شهدا برای عبور شرایط روحی و اقتصادی باتوجه به رشته تحصیلی در دستگاه‌های اجرایی از جمله این درخواست‌ها است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha