• پنجشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404101107155
  • خبرنگار : 51046

استاندار ایلام: طرح‌های جامع شهری باید ضامن توسعه پایدار و آینده‌نگری جمعیتی باشد

استاندار ایلام: طرح‌های جامع شهری باید ضامن توسعه پایدار و آینده‌نگری جمعیتی باشد

ایسنا/ایلام استاندار ایلام با تأکید بر نقش کلیدی طرح‌های جامع در هدایت توسعه شهری، گفت: هرچه این طرح‌ها دقیق‌تر، علمی‌تر و با نگاه به نیازهای آینده از جمله مسکن، فرزندآوری، زیرساخت‌ها و فضای سبز تدوین شوند، میزان تحقق‌پذیری آن‌ها در اجرا افزایش می‌یابد و شهرها با چالش‌های کمتری مواجه خواهند شد.

استاندار ایلام روز پنجشنبه ١١ دی، در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، بر ضرورت برنامه‌ریزی دقیق، نظام‌مند و مبتنی بر اسناد توسعه شهری تأکید کرد و گفت: طرح‌های جامع شهری از مهم‌ترین اسناد هدایت توسعه شهرها هستند و هرچه این طرح‌ها با دقت و آینده‌نگری بیشتری تدوین شوند، درصد تحقق‌پذیری آن‌ها در اجرا بالاتر خواهد بود.

وی با اشاره به تکمیل چهار طرح جامع شهری در یک سال گذشته، افزود: برخی شهرها سال‌هاست فاقد طرح جامع به‌روز هستند و همین موضوع مشکلات متعددی در حوزه کاربری اراضی، سرانه‌های عمومی و توسعه متوازن شهری ایجاد کرده است. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما توسعه فضاهای عمومی و به‌ویژه فضای سبز شهری است که امروز به مطالبه‌ای عمومی، فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است.

استاندار ایلام با تأکید بر لزوم پیش‌بینی دقیق نیازهای آینده شهرها گفت: در طرح‌های جامع و تفصیلی باید موضوعاتی مانند نهضت ملی مسکن، مسکن محرومان، فرزندآوری و رشد جمعیت به‌صورت جدی دیده شود. اگر این موارد از ابتدا در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ نشود، در سال‌های آینده با چالش‌های جدی در تأمین خدمات و زیرساخت‌ها مواجه خواهیم شد.

وی با اشاره به نقش مشاوران خبره، اساتید دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی مرتبط اظهار کرد: راه و شهرسازی، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های متولی باید با استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها، طرح‌هایی متناسب با شرایط توپوگرافی و اقلیمی شهرها تدوین کنند تا توسعه شهری در مسیر صحیح قرار گیرد.

استاندار ایلام همچنین بر ضرورت هدایت توسعه شهرها بر اساس زیرساخت‌های موجود تأکید کرد و افزود: توسعه شهری بدون توجه به زیرساخت‌هایی مانند آب، خدمات زیربنایی و شبکه‌های پشتیبان، منجر به ایجاد مشکلات پایدار خواهد شد. شهرداری‌ها باید در کنار توسعه کالبدی، به خلاقیت در ایجاد فضاهای سبز محلی توجه ویژه داشته باشند؛ به‌گونه‌ای که در احداث هر واحد مسکونی، کاشت درخت و ایجاد فضای سبز به‌عنوان یک الزام مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم صیانت از حریم شهرها گفت: فعالیت‌هایی که با ماهیت شهری همخوانی ندارند، نباید در حریم شهرها مجوز بگیرند، چرا که در آینده به معضل تبدیل خواهند شد. همچنین آثار تاریخی واقع در محدوده و حریم شهرها باید با برنامه‌ریزی دقیق حفاظت شوند، چرا که این آثار بخشی از هویت تاریخی و تمدنی استان هستند.

استاندار ایلام یکی از اولویت‌های مدیریت استان را کاهش زمان تهیه و تصویب طرح‌های جامع و تفصیلی عنوان کرد و گفت: نباید تهیه یک طرح جامع چندین سال به طول بینجامد. این موضوع هم برای مشاوران و هم برای شهرداری‌ها مشکلات جدی ایجاد می‌کند. معاونت عمرانی استانداری باید با برگزاری منظم جلسات، فرآیند تصویب این طرح‌ها را تسهیل کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اعتبارات عمرانی اشاره کرد و افزود: شورای برنامه‌ریزی استان جایگاه تدوین سیاست‌های توسعه‌ای در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. در حال حاضر پروژه‌های مهمی در حوزه راه، حمل‌ونقل و زیرساخت‌های عمرانی در استان در دست اجراست و اعتبارات سفر ریاست جمهوری نیز با پیگیری‌های انجام‌ شده، بیش از ۵۰ درصد تخصیص یافته است.

استاندار ایلام با تأکید بر نقش مدیران دستگاه‌ها در جذب اعتبارات ملی گفت: دستگاه‌هایی که بتوانند از محل وزارتخانه‌های متبوع خود اعتبارات بیشتری جذب کنند، در اولویت حمایت قرار خواهند گرفت و گزارش عملکرد آن‌ها در جلسات شورای برنامه‌ریزی بررسی می‌شود.

وی توسعه انرژی‌های خورشیدی را یکی از ضرورت‌های استان دانست و گفت: استفاده از انرژی‌های پاک باید در ادارات، واحدهای تولیدی، بخش کشاورزی، صنایع و حتی مدارس در دستور کار قرار گیرد. این موضوع یک اقدام اجتناب‌ناپذیر در مسیر توسعه پایدار است.

استاندار ایلام همچنین بر لزوم نظارت مستمر بر بازار و تأمین کالاهای اساسی تأکید کرد و افزود: دستگاه‌های متولی تنظیم بازار باید برای ایام ماه مبارک رمضان و نوروز از هم‌اکنون برنامه‌ریزی دقیق برای تأمین و توزیع کالاهای ضروری داشته باشند.

وی از آغاز عملیات اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این پروژه یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های توسعه اقتصادی استان است و در کنار آن، ایجاد منطقه اقتصادی مشترک و توسعه زیرساخت‌های مرز چیلات نیز در دستور کار قرار دارد.

استاندار ایلام با اشاره به آغاز فاز دوم میادین نفتی آذر و چنگوله اظهار کرد: این پروژه‌ها نقش مهمی در تحول اقتصادی استان خواهند داشت. همچنین احیای واحدهای راکد صنعتی، توسعه گردشگری، توریسم سلامت و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام از اولویت‌های اصلی استان است.

وی با تأکید بر ضرورت امیدآفرینی در جامعه گفت: رسانه‌ها نقش مهمی در اطلاع‌رسانی واقع‌بینانه و ایجاد امید در میان مردم دارند. پروژه‌های متعددی در حوزه‌های مختلف در حال اجراست که بازدید رسانه‌ها از این پروژه‌ها می‌تواند تصویر دقیق‌تری از روند توسعه استان به مردم ارائه دهد.

تصویب طرح جامع شهر دره‌شهر و کلیات طرح جامع آبدانان

طرح‌های جامع شهری باید ضامن توسعه پایدار و آینده‌نگری جمعیتی باشد

 مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام نیز در این نشست از تصویب طرح جامع ـ تفصیلی شهر دره‌شهر خبر داد و گفت: این طرح پس از برگزاری جلسات کارشناسی متعدد و بررسی‌های فنی، به تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان رسید.

وی افزود: در این نشست، کلیات طرح جامع شهر آبدانان نیز تصویب شد و بررسی جزئیات آن برای تصمیم‌گیری نهایی به جلسه بعدی شورا موکول شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تأکید کرد: اجرای طرح‌های جامع می‌تواند نقش مهمی در ساماندهی کالبدی شهرها، بهبود زیرساخت‌ها و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان داشته باشد.

اعضای شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بر تسریع در اجرای مصوبات و نظارت مستمر بر روند اجرای طرح‌ها تأکید کردند تا نتایج این تصمیمات هرچه سریع‌تر در سطح استان نمایان شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha