• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404101408275
  • خبرنگار : 71588

شرق‌شناس صهیونیست: امارات در سومالی‌لند با ماست

شرق‌شناس صهیونیست: امارات در سومالی‌لند با ماست

یک شرق‌شناس اسرائیلی و معاون رئیس دانشگاه تل‌آویو، در مقاله‌ای در روزنامه «اسرائیل هیوم» بر اهمیت استراتژیک گسترش روابط با سرزمین سومالی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، «ایال زیسِر»، شرق‌شناس اسرائیلی و معاون رئیس دانشگاه تل‌آویو، در مقاله‌ای در روزنامه «اسرائیل هیوم» نوشت: «بیشتر اسرائیلی‌ها هرگز نام سومالی‌لند را نشنیده‌اند و بعید است حتی محل آن را بدانند. همین امر در مورد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نیز صدق می‌کند که به رسمیت شناختن این کشور توسط اسرائیل را رد کرد و اذعان داشت که چیزی در مورد سومالی‌لند نمی‌داند.»

بر اسا گزارش وبگاه عربی ۲۱، وی در ادامه افزود: «این موضوع، اهمیت استراتژیک تقویت روابط ما با سومالی‌لند را که یک کشور امیدوارکننده، میانه‌رو، طرفدار غرب، باثبات و مرفه است، کم نمی‌کند. این کشور به‌عنوان یک کشور مستقل، هرچند مورد تأیید جهان قرار نگرفته، نزدیک به چهار دهه است که وجود دارد.»

زیسِر در ادامه مدعی شد: «سومالی‌لند در منطقه‌ای قرار دارد که برای اسرائیل از نظر امنیتی، سیاسی و اقتصادی حائز اهمیت است؛ در ورودی دریای سرخ و مقابل پایگاه حوثی‌ها (انصارالله) در یمن. تلاش یک کشور مسلمان برای نزدیک شدن به اسرائیل نشان می‌دهد که اخبار مربوط به انزوای ما در جهان و از دست دادن نفوذمان، زودهنگام بوده است. همچنین مشخص است که هنوز کشورهایی وجود دارند که به برقراری روابط نزدیک با ما علاقه‌مند هستند و معتقدند که راه رسیدن به واشنگتن از طریق قدس است.»

وی تأکید کرد: «نکته مهم این است که اسرائیل در این زمینه تنها نیست، بلکه با امارات متحده عربی که در پی تثبیت جایگاه و نفوذ خود در سومالی‌لند است و آماده سرمایه‌گذاری قابل توجهی در این راستا است، همکاری و هماهنگی دارد. همچنین با ایالات متحده که در پی ایجاد پایگاه دیگری در این منطقه، در برابر تهدید ایران و حوثی‌ها و در برابر نفوذ روزافزون چین در شاخ آفریقا است، همکاری دارد.»

این شرق‌شناس اسرائیلی افزود: «تقویت روابط با سومالی‌لند جدا از تصویر بزرگتر نیست. این تصویر، ایجاد یک نظام همکاری بین اسرائیل و همسایگانش را شامل می‌شود. در رأس این همسایگان، یونان و قبرس قرار دارند که با اسرائیل یک اتحاد نزدیک با ماهیت نظامی و امنیتی دارند. همچنین اردن و مصر که در حال حاضر با توافق‌های اقتصادی به ما وابسته هستند و به تأمین گاز و آب از (رژیم) اسرائیل متکی‌اند. در نهایت، امارات متحده عربی که اخیراً توافق‌های تأمین نظامی به ارزش میلیاردها دلار با اسرائیل امضا کرده است. این گام ضروری، دستاوردهای نظامی ما در ۲ سال گذشته را تکمیل، عمیق و تأمین می‌کند.»

زیسِر ادعا کرد: «اسرائیل از زمان اتحاد پیرامونی که بن‌گوریون در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی در برابر تهدید جمال عبدالناصر، رئیس‌جمهور مصر، تأسیس کرد، راه طولانی را پیموده است. ناصر کل جهان عرب را به نام ناسیونالیسم عربی درنوردید و در پاسخ، بن‌گوریون همکاری مخفیانه‌ای را با کشورهای پیرامونی در منطقه آغاز کرد که خود نیز از ناصر احساس تهدید می‌کردند. این کشورها شامل اتیوپی در جنوب، ترکیه در شمال و ایران در شرق بودند که همکاری با ما در زمینه‌های نظامی و اطلاعاتی را گامی برای کمک به خود در برابر تهدید مصر می‌دانستند.»

وی افزود: «از آن زمان، رود یرکون بسیار تغییر کرده و چهره منطقه دگرگون شده است. دشمنان دیروز به دوستان و حتی متحدان تبدیل شده‌اند، در حالی که دوستان گذشته به رقبای ما و حتی دشمنان تبدیل شده‌اند. مصر با ما پیمان صلح امضا کرده، در حالی که ایران به یک تهدید وجودی و ترکیه به یک رقیب سرسخت تبدیل شده است.»

این شرق‌شناس اسرائیلی ادامه داد: «اما یونان و قبرس جای ترکیه را گرفته‌اند و می‌توان رومانی و بلغارستان و تا حدی صربستان و کرواسی را نیز به آن‌ها افزود. همه این کشورها تحت سلطه امپراتوری عثمانی بودند و به‌خوبی می‌دانند که ترکیه چیست و چه تهدیدی می‌تواند برای آن‌ها داشته باشد. در مورد ایران، آذربایجان و قزاقستان که اخیراً به توافق‌های ابراهیم پیوسته است، جایگزین شده‌اند.»

زیسِر گفت: «حتی اتحاد اقلیت‌ها که بن‌گوریون از روزهای نخست شهرک‌سازی یهودی در این سرزمین تأسیس کرد، در حال حاضر در حال بازسازی است. این موضوع با توجه به روابط نزدیک اسرائیل با دروزی‌های سوریه و کُردها در عراق و شاید در آینده با علوی‌های ساحل سوریه و مسیحیان لبنان، در حال انجام است.»

وی در پایان نوشت: «تغییراتی که در منطقه ما رخ داده، فرصتی برای عمیق‌تر کردن روابط و همکاری با همسایگانمان در همه جا فراهم کرده است. این موضوع، ستون فقرات تقویت امنیت ما، در کنار قدرت نظامی ما است. این جنبه نباید نادیده گرفته شود، بلکه بهتر است که به‌طور علنی درباره آن صحبت شود. مشارکت کشورهای عرب میانه‌رو در این زمینه، بسیار مهم است. در واقع، این موضوع بیشتر جهان عرب را در بر می‌گیرد و اگر این کار را انجام دهیم، می‌توانیم نقشه منطقه را به‌طور ریشه‌ای تغییر دهیم.»

زیسِر در پایان تأکید کرد: «تقویت روابط با سومالی‌لند جدا از تصویر بزرگ‌تر نیست. این تصویر، ایجاد یک نظام همکاری بین اسرائیل و همسایگانش، به‌ویژه با یونان و قبرس را شامل می‌شود.»

رژیم صهیونیستی روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای، به رسمیت شناختن رسمی سومالی‌لند به عنوان کشوری مستقل و دارای حاکمیت را اعلام کرد.

این اقدام رژیم صهیونیستی با واکنش گسترده منطقه‌ای، به ویژه از سوی اتحادیه عرب مواجه شده است.

اتحادیه عرب این اقدام را غیرقانونی خوانده و تاکید کرده که آن خطری برای صلح و امنیت بین‌المللی ایجاد می‌کند.

این اتحادیه افزود اقدام رژیم اشغالگر منعکس‌کننده تلاش تل‌آویو برای تحقق اهداف سیاسی، امنیتی و اقتصادی باطل خود است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha