• یکشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404101408574
  • خبرنگار : 51051

یک هنرمند نقره‌ساز مطرح کرد

نقره‌سازی؛ ظرفیتی فراتر از بازار داخلی در صنعت گردشگری

نقره‌سازی؛ ظرفیتی فراتر از بازار داخلی در صنعت گردشگری

ایسنا/خراسان رضوی یک هنرمند نقره‌ساز گفت: نقره‌سازی نه‌تنها در بازار داخلی، بلکه در صنعت گردشگری نیز پتانسیل بالایی برای معرفی دارد، به طوری که می‌توان این هنر را به زائران و مسافران معرفی کرد و در کنار آن به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای نیز مطرح شود که استقبال خوبی از آن در حال حاضر وجود دارد.

آناهیتا یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به قدمت تاریخی و جایگاه ویژه هنر نقره‌سازی در مشهد و نیشابور، اظهار کرد: هنر نقره‌سازی در استان خراسان رضوی ریشه‌ای دیرینه دارد. این هنر از دیرباز در این منطقه رایج بوده ‌است و با توجه به تخصص‌های خاص هنرمندان این استان در زمینه نقره‌سازی، هنوز این صنعت به‌عنوان یکی از ارکان صنایع دستی مطرح در کشور محسوب می‌شود.

وی با اشاره به تحولات اخیر در بازار طلا و نقره، اظهار کرد: با جهش قیمت طلا و افزایش تقاضا برای نقره، اکنون این هنر در جایگاهی مناسب قرار گرفته است. مردم به ویژه در شرایط کنونی، بیشتر به سمت نقره روی آورده‌اند که این مسئله می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای توسعه این صنعت به وجود آورد. نقره‌سازی نه‌تنها در بازار داخلی، بلکه در صنعت گردشگری نیز پتانسیل بالایی برای معرفی دارد. می‌توان این هنر را به زائران و مسافران معرفی کرد و در کنار آن به‌عنوان یک کالای سرمایه‌ای نیز مطرح شود که استقبال خوبی از آن در حال حاضر وجود دارد.

این هنرمند نقره‌ساز درباره ظرفیت‌های هنری نقره‌سازی برای حضور در بازارهای داخلی و خارجی، گفت: تلفیق هنرهای قدیمی با تکنیک‌های جدید می‌تواند به‌عنوان یک نوآوری در عرصه نقره‌سازی معرفی شود. با استفاده از ترکیب هنرهای سنتی با طراحی‌های مدرن، می‌توانیم آثار هنری جدید و متفاوتی را خلق کنیم که هم بازار داخلی و هم مخاطبان خارجی را جذب کند.

یاراحمدی افزود: این نوع از نوآوری نه‌تنها به روز بودن آثار را تضمین می‌کند، بلکه می‌تواند به ایجاد یک برند هنری در سطح بین‌المللی نیز کمک کند. به ویژه که با توجه به شیوه‌های طراحی و ساخت منحصر به فردی که در نقره‌سازی ایران وجود دارد، می‌توانیم بر بازارهای جهانی نیز تاثیرگذار باشیم.

وی درباره چالش‌هایی که هنرمندان نقره‌ساز در فرآیند تولید، عرضه و فروش آثار خود با آن مواجه هستند، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات هنرمندان، قوانین دست و پاگیر و مشکلات موجود در عرصه تولید است و متاسفانه، قوانین سختگیرانه و محدودیت‌هایی که برای تولیدکنندگان صنایع دستی وجود دارد، باعث می‌شود که بسیاری از کارگاه‌ها و تولیدکنندگان کوچک به دلیل مشکلات مالی و اجرایی نتوانند به کار خود ادامه دهند. بسیاری از کارگاه‌های ما بسته می‌شوند و هنرمندان مجبور به توقف فعالیت‌های خود می‌شوند.

این هنرمند نقره‌ساز در ادامه گفت: صنایع دستی و میراث فرهنگی باید بیشتر به هنرمندان توجه کنند. آن‌ها باید تسهیلات بیشتری در اختیار هنرمندان قرار دهند، همچنین بازارچه‌ها و نمایشگاه‌ها باید به صورت رایگان یا با شرایطی مناسب در اختیار هنرمندان قرار بگیرد که بتوانند آثار خود را به عموم معرفی کنند. اگر شرایط برای نمایش و عرضه آثار هنری فراهم نباشد، هنرمندان نخواهند توانست به طور کامل به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

 یاراحمدی درباره نقش نمایشگاه‌ها در معرفی آثار هنری نقره‌سازی و ارتباط با مخاطبان، اظهار کرد: نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری نقش بسیار مهمی در معرفی هنر نقره‌سازی دارند. از طریق نمایشگاه‌ها می‌توانیم به مخاطبان جدیدی دسترسی پیدا کنیم و ارتباط بهتری با آن‌ها برقرار کنیم. این رویدادها به هنرمندان فرصت می‌دهند که آثار خود را به شکل بهتری به نمایش بگذارند و تکنیک‌های جدید خود را به مخاطبان معرفی کنند.

وی افزود: یکی از مزایای نمایشگاه‌ها این است که می‌توانیم تجربیات جدیدی کسب کنیم و با هنرمندان دیگر از سراسر کشور و حتی جهان آشنا شویم. این تعاملات می‌تواند باعث رشد و توسعه صنعت نقره‌سازی شود و به‌روزرسانی تکنیک‌ها و شیوه‌های طراحی در این هنر را ارتقا دهد. همچنین نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری نیز به‌عنوان بستری مناسب برای معرفی آثار هنری، نقش مهمی در دیده شدن این هنر و ارتباط بیشتر هنرمندان با مخاطبان ایفا می‌کنند.

این هنرمند نقره‌ساز ادامه داد: بیشترین نیاز ما به زیرساخت‌هایی است که در قالب نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع دستی در سطح شهر و کشور برگزار شوند. برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در کنار صنعت گردشگری می‌تواند به شناخته شدن بیشتر این هنرها کمک کند. تلفیق نمایشگاه‌های صنایع دستی با جاذبه‌های گردشگری، فرصتی است که می‌تواند هنرمندان را به سطح جهانی معرفی کند و در رونق بازار فروش آثار هنری تاثیرگذار باشد.

 یاراحمدی خاطرنشان کرد: توصیه من به هنرمندان و صنعتگران این حوزه این است که به روز بودن در تکنیک‌ها و شیوه‌های تولید را جدی بگیرند. اگر در نقره‌سازی از روش‌های قدیمی استفاده می‌کنیم، باید آن‌ها را با تکنیک‌های جدید ترکیب کنیم، چراکه این نوع نوآوری‌ها می‌تواند توجه مخاطبان جوان‌تر را جلب کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha