• دوشنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404101509035
  • خبرنگار : 71234

موافق کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵

عضو کمیسیون برنامه: بودجه ۱۴۰۵ می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند

عضو کمیسیون برنامه: بودجه ۱۴۰۵ می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۵ با بودجه‌های سنوات گذشته متفاوت است، گفت: بودجه ۱۴۰۵ می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند و امید و نشاط را به جامعه بازگرداند.

به گزارش ایسنا، مهرداد گودرزوند عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه علنی امروز وپر جریان بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵، در موافقت با کلیات، گفت: بودجه بیانیه سیاسی یا شعار سیاسی نیست؛ بودجه یک سیاست است که هدف، مسیر و حرکت کشور را مشخص می‌کند.

وی افزود: بودجه یک برنامه مالی است که برای کنترل عملیات و نتایج آن پیش‌بینی می‌شود. بودجه، پیش‌بینی درآمدها و سایر منابع و همچنین برآورد و پیش‌بینی هزینه‌ها برای انجام عملیات است تا بتوانیم بر اساس برنامه هفتم، برشی از این برنامه را در بودجه سالانه مشاهده کنیم.

نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه مربوط به کشور است و نه یک حزب یا گروه خاص، گفت: بودجه در نقطه‌نقطه زندگی مردم اثرگذار است. باید بررسی کنیم این بودجه چه اتفاقی را در کشور رقم خواهد زد و چه کمکی می‌تواند به کشور بکند. بودجه ۱۴۰۵ با همکاری دولت باید از جهات مختلف از جمله حقوق کارکنان دولت، حقوق بازنشستگان، حقوق کارگران و به‌ویژه نیروهای مسلح مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اجزای بودجه، بحث هدفمندی یارانه‌هاست، افزود: هدفمندی یارانه‌ها مختص کشور ما نیست و در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا نیز یارانه وجود دارد. یارانه باید به‌صورت هدفمند و برای اقشاری که نیازمند هستند پرداخت شود و در نقطه مقابل، باید با فساد مقابله شود. ساماندهی در این حوزه بسیار مهم است تا در آینده شاهد تکرار فساد نباشیم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اگر بخواهیم ارز را به‌صورت یک‌باره حذف کنیم، فشار شدیدی به مردم وارد خواهد شد بنابراین این موضوع باید مدیریت شود و در جزئیات به آن پرداخته شود.

وی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۵ با بودجه‌های سنوات گذشته متفاوت است، گفت: در بودجه حتما باید به موضوع نهاده‌ها پرداخته شود. بحث تولید نیز یکی از موضوعات مهمی است که باید در جزئیات مورد توجه قرار گیرد. رانت و فساد در جاهایی شکل می‌گیرد که به آن نپردازیم و اصلاح نکنیم. اصلاحات نیازمند قدرت، جسارت و هوشمندی است. نباید بر ریل گذشته اقتصادی که کشور را به وضعیت فعلی رسانده، اصرار کنیم؛ این مسیر باید تغییر کند.

گودرزوند ادامه داد: بودجه ۱۴۰۵ می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کرده و امید و نشاط را به جامعه بازگرداند. تغییر اقتصاد امکان‌پذیر نیست مگر اینکه بپذیریم در بودجه‌های گذشته کوتاهی‌هایی صورت گرفته است. میزان تحقق برنامه‌های توسعه از برنامه اول تا ششم نشان می‌دهد مسیر درستی طی نشده و با فریاد زدن و بدون برنامه نمی‌توان به اقتصاد مطلوب رسید.

وی تأکید کرد: این بودجه فقط مربوط به این دولت نیست بلکه برای همه مردم ایران ارتباط دارد. اقداماتی که در کمیسیون تلفیق انجام شد و دولت آن‌ها را پذیرفت، نقطه امیدبخشی است؛ از جمله حذف ۲ درصدی مالیات بر ارزش افزوده، کمک مهمی به کشور و تحقق عدالت می‌کند و بخشی از تورم را کاهش خواهد داد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از تورم ناشی از خلق پول و ناترازی‌ها در بانک‌ها به‌ویژه برخی بانک‌های خصوصی است که باید با آن‌ها برخورد شود. واقعیت این است که بودجه نیازمند بررسی جزئی‌به‌جزئی است. امروز درباره کلیات صحبت می‌کنیم اما اگر بخواهیم به کشور کمک کنیم، باید در بخش‌های مختلف، به‌ویژه حقوق کارکنان دولت، تصمیمات درستی بگیریم.

وی افزود: دولت پذیرفته است که افزایش حقوق کارکنان دولت نزدیک به نرخ تورم باشد. برخی می‌گویند افزایش حقوق باعث تورم می‌شود در حالی که اگر افزایش حقوق بیش از نرخ تورم باشد، تورم‌زا خواهد بود نه زمانی که نزدیک به نرخ تورم باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند، گفت: باید قدرت خرید کارکنان دولت، کارگران، کشاورزان، بازنشستگان، فرهنگیان و همه اقشار جامعه در بودجه دیده شود.

گودرزوند در پایان گفت: راه‌حل این است که افزایش حقوق متناسب و نزدیک به نرخ تورم انجام شود که خوشبختانه دولت آن را پذیرفته است. البته این موضوع در جداول و به‌صورت پلکانی و با روش‌های مختلف در جزئیات بررسی خواهد شد و فرمول فعلی کافی نیست. باید به سمتی برویم که بودجه‌ای روان، با تمرکز بر معیشت مردم، اقتصاد، تولید و هدفمندی یارانه‌ها داشته باشیم و اجازه ندهیم ارزی که با زحمت وارد کشور می‌شود، به دست دلالان برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha