• سه‌شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۴ / ۰۵:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404101509463
  • خبرنگار : 71263

تورم ۳۰ درصدی ترکیه در پایان ۲۰۲۵

تورم ۳۰ درصدی ترکیه در پایان ۲۰۲۵

موسسه آمار ترکیه (ترک استات)، روز دوشنبه، گزارش داد که نرخ تورم سالانه ترکیه در دسامبر ۲۰۲۵، به ۳۰.۸۹ درصد کاهش یافته و رشد قیمت مصرف‌کننده بر مبنای ماهانه، حدود ۰.۸۹ درصد بوده است.

به گزارش ایسنا،  این رقم نشان‌دهنده کاهش حدود ۱۳ درصدی نرخ تورم سالانه نسبت به سال گذشته است، در حالی که طبق بررسی دسامبر بانک مرکزی ترکیه، نرخ تورم ماهانه با ۱.۰۸ درصد، بسیار پایین‌تر از انتظارات بازار بوده است.

غذا، مسکن و آموزش، محرک تورم هستند.  طبق گزارش ترک استات، در سه گروه اصلی هزینه با بیشترین وزن، قیمت‌های سالانه برای غذا و نوشیدنی‌های غیرالکلی ۲۸.۳۱ درصد، برای حمل و نقل ۲۸.۴۴ درصد و برای مسکن ۴۹.۴۵ درصد افزایش یافت. بر مبنای ماهانه، قیمت‌ها برای غذا و نوشیدنی‌های غیرالکلی ۱.۹۹ درصد افزایش یافت، برای حمل و نقل ۱.۰۳ درصد کاهش یافت و برای مسکن ۱.۳۹ درصد افزایش یافت.

تورم هسته، به استثنای انرژی، غذا و نوشیدنی‌های غیرالکلی، نوشیدنی‌های الکلی، دخانیات و طلا، در دسامبر نسبت به نوامبر، ۰.۶۲ درصد بود و نرخ سالانه را به ۳۱.۰۸ درصد رساند.

داده‌های ترک استات در گزارش دیگری نشان داد که قیمت تولیدکننده در دسامبر، ۰.۷۵ درصد افزایش یافت و افزایش سالانه را به ۲۷.۶۷ درصد رساند.

بر اساس گزارش ترکیه تودی، انتظار می‌رود این ارقام پیش از تصمیم سیاستی بعدی بانک مرکزی ترکیه که قرار است در ۲۲ ژانویه اتخاذ شود، تسکین دهنده باشند. در نظرسنجی دسامبر بانک مرکزی، فعالان بازار کاهش ۱۰۰ واحد پایه نرخ بهره را پیش‌بینی کرده بودند. با این حال، نتایج بهتر از حد مطلوب اکنون از کاهش بیشتر نرخ بهره پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۰۹:۱۰

ترکیه نه نفت داره و نه گاز فقط کشاورزی و توریست. این وضعیتش هست. اینم وضعیت ماست.