• جمعه / ۲۶ دی ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404102614445
  • خبرنگار : 71628

افشای میانجیگری ۴ کشور عربی برای کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران

افشای میانجیگری ۴ کشور عربی برای کاهش تنش‌ها میان آمریکا و ایران

رسانه انگلیسی به نقل از یک مقام رسمی ناشناس نوشته ۴ کشور عربی طی روزهای اخیر در تلاش برای میانجیگری به منظور کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا و جلوگیری از به وقوع پیوستن تهدید حمله نظامی آمریکا به ایران و پاسخ تلافی‌جویانه تهران بوده‌اند.

به گزارش ایسنا، یکی از مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت که چهار کشور عربی در دیپلماسی فشرده با آمریکا طی هفته جاری تلاش کردند مانع حمله نظامی آن علیه ایران شوند.

خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب گزارش داد: عربستان سعودی، قطر، عمان و مصر ۴۸ ساعت پیش از آنکه «دونالد ترامپ» رئیس‌‎جمهور آمریکا روز چهارشنبه در اظهاراتش تلویحا نشان داد که در نهایت تصمیم گرفته است که فعلا حمله‌ای انجام نشود، فعالانه در میانجیگری برای کاهش تنش‌ها نقش داشته‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا پس از شکل‌گیری اعتراضات مسالمت‌آمیز اقتصادی و معیشتی صنوف و شماری از مردم در پی نوسانات ارزی اخیر در تهران و شهرهای دیگر که طی آخر هفته گذشته با حملات تروریستی، به خشونت، آشوب و تخریب کشانده شده، در اظهاراتی مداخله‌جویانه گفته بود که اگر ایران «به معترضان شلیک کند»، اقدام به حمله نظامی خواهد کرد.

او همچنین در اظهارات دیگری خواستار ادامه اعتراضات در ایران، تسخیر غیرقانونی نهادهای کشور از سوی معترضان شده و به معترضان وعده داده بود که «کمک‌ در راه است». این اظهارات ترامپ با واکنش کشورهای مختلف منطقه‌ای و فراتر از آن روبه‌رو شد که با مداخله‌جویی او در امور ایران و تشدید تنش‌ها در غرب آسیا مخالفت کردند.

با این حال، طبق تحلیل رسانه‌های خارجی، اظهارات بعدی ترامپ مبنی بر اینکه شنیده است کشتارهای ادعایی او در ایران متوقف شده است و قرار نیست اعدامی انجام شود، همچنین تردید تیم امنیت ملی او درباره خطرهای پاسخ احتمالی ایران به هرگونه اقدام نظامی علیه آن، نشان‌دهنده عقب‌نشینی ترامپ از موضع تند و جنگ‌طلبانه‌اش علیه ایران است.

رسانه انگلیسی در ادامه به نقل مقام رسمی یادشده که به دلیل حساسیت موضوع خواست هویتش فاش نشود، نوشت: این چهار کشور به واشنگتن منتقل کردند که هرگونه حمله پیامدهایی برای منطقه‌ گسترده‌تر از منظر امنیت و اقتصاد خواهد داشت که در نهایت خود آمریکا را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.

طبق ادعای این مقام رسمی، کشورهای نام‌برده همچنین به ایران گفتند که هرگونه حمله متقابل علیه مراکز نظامی آمریکایی در کشورهای حاشیه خلیج فارس در بر دارنده پیامدهایی برای روابط تهران با دیگر کشورهای منطقه خواهد بود.

او افزود که تلاش‌های دیپلماتیک بر تلطیف لفاظی‌ها و پرهیز از هرگونه اقدام نظامی با پیامدهایی برای ثبات منطقه‌ای متمرکز بوده است و این دیپلماسی ممکن است در نهایت منجر به مذاکرات درباره اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران منجر شود.

تهران که وعده داده به هرگونه ماجراجویی نظامی پاسخ شدیدتری از جنگ ۱۲ روزه در ژوئن خواهد داد، حمله تروریستی اخیر را روز سیزدهم جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی دانسته است. در همین راستا «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه ایران تاکید کرده بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی با تکرار تجربه شکست خورده پیشین در جنگ تحمیلی ماه ژوئن نتیجه متفاوتی را به دست نخواهند آورد.

دیپلمات ارشد ایران با تاکید بر اینکه ایران بسیار آماده‌تر از جنگ ۱۲ روزه است، به الجزیره گفت: امیدوارم گزینه خردمندانه انتخاب شود. از نظر ما مهم نیست چه گزینه‌ای انتخاب شود، ما برای جنگ، برای دیپلماسی و برای گزینه‌های اقتصادی آماده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha