• جمعه / ۳ بهمن ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404110301076
  • منبع : شرکت ملی گاز ایران

مصرف بی‌سابقه گاز در بخش خانگی/همراهی مردم ضروری شد

مصرف بی‌سابقه گاز در بخش خانگی/همراهی مردم ضروری شد

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام ثبت مصرف بی‌سابقه ۷۲۶ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء از مردم خواست با رعایت الگوی مصرف و کاهش دمای محیط، به حفظ پایداری شبکه گاز کشور در روزهای سرد پیش‌رو کمک کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، سعید توکلی با اشاره به گزارش‌های دریافتی از مدیریت دیسپچینگ ملی گاز ایران گفت: متأسفانه مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به عدد بی‌سابقه ۷۲۶ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان مصرف، بی‌نظیر و در واقع بی‌رویه است.

وی افزود: از مجموع ۸۷۵ میلیون مترمکعب گاز تزریق‌شده به شبکه گاز کشور، حدود ۸۳ درصد تنها در بخش خانگی و تجاری مصرف شده است؛ موضوعی که نشان‌دهنده سهم بالای این بخش در شرایط برودت هواست.

هشدار درباره تداوم سرما و ضرورت همکاری مردم

مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با مقایسه این آمار با مصرف سال گذشته اظهار کرد: پیک مصرف خانگی و تجاری در سال گذشته حدود ۷۰۳ میلیون مترمکعب بود و اگرچه پیش‌بینی می‌کردیم مصرف امسال از ۷۰۰ میلیون مترمکعب عبور کند، اما به دلیل شدت، وسعت و گستردگی سرما در مناطق شمالی و شمال‌شرق کشور، مصرف به سطح فعلی رسید.

توکلی با اشاره به گزارش‌های هواشناسی گفت: با توجه به اینکه سرما استمرار دارد و بر اساس پیش‌بینی‌ها، توده‌های هوای سرد و سامانه‌های بارشی از غرب و جنوب‌غرب کشور در حال ورود به کشور است، تنها راه حفظ پایداری گاز برای مصرف‌کنندگان اولویت‌دار، همکاری بیشتر مردم است.

وی تأکید کرد: در برخی نقاط کشور، شبکه‌های گازرسانی حالت مویرگی داشته و کاهش یا نوسان فشار در انتهای شبکه می‌تواند برخی مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد؛ بنابراین مدیریت مصرف در این شرایط اهمیت دوچندان دارد.

کاهش یک درجه دما؛ معادل یک فاز عسلویه

معاون وزیر نفت با تشریح راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت مصرف گفت: کاهش یک درجه سانتی‌گراد دمای منزل می‌تواند به‌طور متوسط ۶ درصد مصرف گاز را در همان واحد مسکونی کاهش دهد.

توکلی ادامه داد: بر اساس سوابق و برآوردها، اگر تنها یک درجه سانتی‌گراد در زمان پیک مصرف از مصرف بخش خانگی و تجاری کاسته شود، این کاهش معادل تولید نزدیک به یک فاز عسلویه، یعنی حدود ۲۵ میلیون مترمکعب گاز در روز خواهد بود که کمک بزرگی به شبکه گاز کشور محسوب می‌شود.

وی از مردم خواست با انجام اقدامات ساده، به پایداری شبکه کمک کنند و گفت: پوشاندن دریچه‌های کولر، استفاده از درزگیرها، تنظیم دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد برای موتورخانه‌ها و شوفاژها و همچنین خاموش کردن سیستم گرمایش در فضاهایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، از جمله اقدامات مؤثر در کاهش مصرف است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پایان تأکید کرد: رعایت دمای رفاه بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد می‌تواند ضمن تأمین آسایش، به حفظ تعادل در شبکه گاز کمک کند تا زنجیره تأمین بتواند بدون اختلال به مردم خدمت‌رسانی داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۱:۳۳

چه انتظار بیجایی وقتی هوا سرده مجبور هستند بیشتر استفاده کنن وگرنه کسی بیخودی که گاز مصرف نمیکنه گاز مصرف نکنین کمه برق مصرف نکنین کمه آب مصرف نکنین کمه ماشین بیرون نیارین هوا آلوده هست !! .