• سه‌شنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404112112355
  • خبرنگار : 50214

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست استان اعلام کرد

کاهش ۷۰ درصدی دفن زباله در شهر یزد

کاهش ۷۰ درصدی دفن زباله در شهر یزد

ایسنا/یزد رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر یزد، از تحقق بیشتر اهداف تدوین‌ شده این کمیسیون در دوره ششم شورا خبر داد و گفت: تنها با اجرای طرح جامع مدیریت پسماند و راه‌اندازی خط پردازش ۳۰۰ تنی زباله شهر یزد، میزان دفن روزانه زباله‌ها از ۳۳۰ تن به حدود ۱۰۰ تن کاهش یافته است.

فاطمه زارع در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با اقدامات صورت گرفته در کمیسیون محیط زیست و خدمت شهری شورای اسلامی شهر یزد در دوره ششم شوراها تصریح کرد: کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری که از ابتدای شورای ششم با توجه به اهمیت مسائل حوزه سلامت به کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تغییر نام یافت، مشتمل بر چهار سازمان مدیریت پسماند، سازمان آتش‌نشانی، سازمان سیما و منظر شهری و سازمان آرامستان‌ها و نیز دو اداره اجرائیات و مدیریت بحران است.

وی افزود: از همان ابتدای فعالیت دوره ششم شورای اسلامی شهر در این کمیسیون یک سری چشم‌انداز و نقشه راه در راستای ارائه خدمات بهتر به شهروندان ترسیم شد که خوشبختانه امروز و در حالی که به پایان عمر شورای ششم نزدیک می‌شویم، تقریباً به تمام آنها دست یافته‌ایم.

زارع با اشاره به تدوین فهرستی با قریب به ۲۰ فعالیت اولویت‌دار در این کمیسیون، اظهار کرد: به همین منظور نیز به صورت هفتگی در روزهای سه‌شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ جلسات داخلی کمیسیون با حضور نخبگان حوزه‌های مختلف برگزار و راهکاری تحقق این چشم‌اندازها و خدمات‌رسانی بهتر به شهروندان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی یکی دیگر از این اقدامات را دایر کردن بازدیدهای شنبه‌های برخط با همکاری و همراهی معاونت خدمات شهری شهرداری به منظور بررسی مسائل و مشکلات شهر از نزدیک ذکر کرد و افزود: خوشبختانه در جریان این بازدیدها ضمن بررسی مشکلات شهری مرتبط با این کمیسیون، برخی مسائل نیز از طریق این معاونت جهت لحاظ کردن در طرح‌های عمران شهری به شورای معاونین شهردار منتقل و در دستور رسیدگی قرار گرفت.

این عضو شورای اسلامی شهر در همین رابطه از تشکیل تاکنون بالغ بر  ۱۶۴ جلسه کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری و انجام بالغ بر ۷۰ بازدید میدانی از مشکلات شهر در این دوره از شورای اسلامی شهر یزد خبر داد.

وی یکی از سازمان‌های تحت نظارت این کمیسیون را سازمان مدیریت پسماند شهرداری برشمرد و گفت: از مهمترین اقدامات صورت گرفته در رابطه با این سازمان در دوره ششم شورا تدوین طرح جامع مدیریت پسماند شهر یزد بود که برای اولین‌بار در سطح شهرستان یزد اجرا شد.

زارع از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مدت را رسیدگی و به سرانجام رساندن خط پردازش ۳۰۰ تنی پسماند خانگی با خرید دستگاه‌های مکانیکی پیشرفته و با اعتباری بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان پس از سالها بلاتکلیفی ذکر کرد و گفت: این کارخانه نقش مهمی در ساماندهی زباله‌های خانگی و جمع‌آوری خشکاله ایفا می‌کند.

به گفته وی، در حالی تا چند سال قبل در شهر یزد روزانه ۳۳۰ تن زباله دفن می‌شد که اکنون تنها حدود ۱۰۰ تن آن دفن و مابقی بازیافت می‌شود.

وی از اهتمام کمیسیون برای استفاده از ظرفیت خانواده‌ها و شهروندان در موضوع پسماندهای شهر خبر داد و گفت: در همین راستا تاکنون ۱۲۰ خانواده با تحویل پسماندهای تر خود به این واحد، نسبت به تحویل یا فروش کود کمپوست تولید شده، مشارکت داشته‌اند.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در این خصوص به برگزاری پویش‌ها و برنامه‌های تشویقی سازمان پسماند در طول سال و مناسبت‌های مختلف مانند شروع سال تحصیلی و ایام خانه‌تکانی پایان سال اشاره کرد و گفت: تلاش داریم با استفاده از نظرات اساتید دانشگاه و نخبگان تولید زباله شهری را بسیار کاهش دهیم و در همین راستا نیز علاوه بر ارائه اموزش‌های شهروندی در سطح مساجد و هیات‌های مذهبی، برنامه سه‌شنبه‌های آموزش شهروندی ویژه دانش‌آموزان مدارس ابتدایی را با همکاری آموزش‌وپرورش استان اجرایی کردیم.

زارع اهمیت موضوع فرهنگ‌سازی در بهبود ارائه خدمات در این حوزه را یادآور شد و گفت: خوشبختانه سازمان مدیریت پسماند در این رابطه بسیار خوب عمل کرده و در سالهای اخیر مشارکت خوب شهروندان در این حوزه را شاهدیم.

وی از تجهیز تمام بیمارستانها و مراکز درمانی یزد به دستگاه اتوکلاو برای ایمن سازی پسماندهای عفونی خود خبر داد و گفت: طی تفاهم نامه‌ای پسماندهای عفونی مطب‌ها و کلینیک‌هایی که این پسماندها را تولید می‌کنند توسط یکی از بیمارستان‌های بزرگ شهر ایمن سازی و سپس تحویل سازمان پسماند شهر می‌شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در پایان نیز از دیگر اقدامات قابل تامل در حوزه سازمان مدیریت پسماند را رسیدگی به موضوع جمع‌آوری سگ‌های ولگرد و بلاصاحب از سطح شهر بیان کرد و گفت: خوشبختانه این اقدام از طریق مشارکت مردم و تماس با سامانه الو پناه تاثیر شگرفی در رفع این مشکل داشته است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha