حميدرضا جلايي پور:روح جامعهي مدني با حق ويژه طلبي براي عدهاي خاص، منافات دارد
تهران
حميدرضا جلاييپور گفت: در ساختار سياسي، ما، با مشكلي به نام حق ويژه طلبي براي عدهاي خاص روبرو هستيم كه اين خصيصه با روح جامعهي مدني برابري شهروندان است، منافات دارد.
مدير مسؤول سابق روزنامهي جامعه در همايش نقد جنبش اصلاح طلبي در ايران با اعلام اين مطلب افزود: متاسفانه در بخشي از ساختار سياسي كشور، براي عدهاي حق ويژه قائلند كه يكي از آنها در نظارت استصوابي نمود پيدا كرده و استفادهي ابزاري از آن باعث كندشدن روند اصلاحات شده است.
وي در تعريف جامعهي مدني گفت: جامعهي مدني جامعهاي است كه نهادهاي مستقل از حكومت ، در آن نيرومند باشند، دولت ، محدود و مردم صاحب حق ميباشند كه البته در جامعهي ما، گروهها، هنوز در فرآيند شكلگيري هستند. در ايران بيشتر ، افراد مطرحند تا احزاب .
جلاييپور ، نقد دولت وحكومت را از ديگر ويژگيهاي جامعهي مدني برشمرد و گفت: از اين نظر مجلس، ايستگاه مهمي است . ايستگاهي كه احزاب، برنامهها، نامزدهاي خود را اعلام ميكنند.
در ادامهي اين بحث حسين مرعشي، جانشين دبير كل حزب كارگزاران در مورد نهادينه شدن جريان اصلاحات كشور گفت: بعد از انقلاب خطري كه كمابيش تحت تاثير تقدسهايي بود، ساختارهاي سياسي را در كشور متاثر كرد. در عصر مشروطيت عقيده بر اين بود كه علما، حق دخالت در امور سياسي مملكت را ندارند. بعد از انقلاب اين عقيده بدين صورت چرخش پيدا كرد كه سياست،تنها مخصوص فقهاست و بقيهي مردم حق دخالت در امور مملكتي را ندارند، كه حضرتامام(ره) خطر دومي را از اولي بيشتر دانست.
دكتر صادق زيبا كلام، استاد علوم سياسي دانشگاه تهران در ادامهي اين همايش، دوم خرداد را تحقق آرمانهاي عمل نشده و كمرنگ شدهي انقلاب اسلامي دانست و گفت: شعارها و بحثهاي سياسي امروز، خواستههاي احزاب و گروهها در جريان سالهاي 58 و 59 است. آنچه انقلاب اسلامي به خاطر آن به وجود آمد با جوهري نهضت مشروطه، تفاوتي نداشت. انقلاب اسلامي پاسخ فقدان مشروطيت سياسي و مقبوليت پهلويها بود و انقلاب، براي از ميان بردن استبداد و ديكتاتوري و به وجود آمدن انتخابات آزاد شكل گرفت. وي با انتقاد از گروهي از اصلاحطلبان كه خواهان حذف كامل رقيب از صحنه هستند، گفت: اين انتظار عبثي است كه يك جريان سياسي، چون در مرحلهاي مقبول مردم نبود از صحنه كنار برود.
وي نقد جنبش خرداد را داراي سه ويژگي دانست و گفت: ما در جريان اصلاحطلبي، نبايد مخالفان خود را دست كم بگيريم بايد توان تشخيص واقعيتهاي موجود در جامعه را داشته باشيم. و از چپ رويهاي افراطي و راديكاليسم بپرهيزيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات