جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۲۳ شهریور ۱۳۸۴ / ۱۵:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 8406-10791

/تحولاتي تازه در مساله‌ي هسته‌يي ايران/ - رييس جمهور در نيويورك - حمايت چين، روسيه و پاكستان از ايران - اظهارات متناقض بوش و رايس درباره‌ي ايران

/تحولاتي تازه در مساله‌ي هسته‌يي ايران/
- رييس جمهور در نيويورك
- حمايت چين، روسيه و پاكستان از ايران
- اظهارات متناقض بوش و رايس درباره‌ي ايران

فقط پنج روز مانده است تا تازه‌ترين موضع‌گيري را از جانب تنها مرجع بين‌المللي رسيدگي به مساله‌ي هسته‌يي كشورمان يعني شوراي حكام شاهد باشيم.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز هم همزمان با آغاز به كار مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك كه در واپسين ساعات امروز (چهارشنبه) به وقت تهران برگزار مي‌شود، تحولات جديدي در عرصه‌ي مساله‌ي هسته‌يي كشورمان به وقوع پيوست.

* طرح رييس جمهور امروز در نيويورك
رييس جمهور كشورمان اعلام كرد، طرحش را براي حل مساله‌ي هسته‌يي كشورمان امروز (چهارشنبه) به جهانيان اعلام خواهد كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران، دكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور كشورمان روز گذشته (سه‌شنبه) در بدو ورود به نيويورك اعلام كرد كه طرح ابتكاري و پيشنهادي خود را درباره‌ي برنامه‌ي هسته‌يي كشورمان روز چهارشنبه اعلام خواهد كرد.

وي كه در جمع خبرنگاران و در فرودگاه جان اف كندي نيويورك سخن مي‌گفت، اظهار داشت: مواضع و پيشنهادهاي تهران درخصوص مهم‌ترين مسايل منطقه‌يي و بين‌المللي را در دو جلسه‌ي سخنراني در مجمع عمومي سازمان ملل بيان خواهم كرد.

رييس جمهور كشورمان ادامه داد: در اين سفر هم‌چنين ملاقات‌هايي با مقام‌هاي ارشد كشورها خواهم داشت.

* رييس جمهور و وزير خارجه‌اي عليه ايران
خبرگزاري رويتر گزارش داد كه جورج بوش حق ايران را براي در اختيار داشتن انرژي هسته‌يي غيرنظامي تاييد كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اين خبرگزاري انگليسي ادامه داد: جورج بوش، رييس جمهور آمريكا روز گذشته (سه‌شنبه) پيش از پرواز به سمت نيويورك به منظور حضور در نشست سالانه‌ي مجمع عمومي سازمان ملل در كنفرانسي خبري گفت: برخي از ما متحيريم كه در هر حال چرا آنها به برق هسته‌يي غيرنظامي نياز دارند.

وي افزود: با اين حال اين حق يك دولت است كه بخواهد برنامه‌ي هسته‌يي غيرنظامي داشته باشد.

براساس اين گزارش، رييس جمهور آمريكا گفت كه از اين حق فقط در صورتي كه ايران يا هر دولت ديگري مهارت يا موادي را كه دريافت سلاح هسته‌يي از جمله توانايي غني سازي اورانيوم كسب نكند، حمايت مي‌شود.

بوش ادامه داد: اين موضوع يك نگراني جدي است و چيزي است كه ما در اين دولت زمان زيادي را برايش صرف كرده‌ايم.

رويتر افزود: بيش از دو سال است كه دولت آمريكا ايران را به دنبال كردن برنامه‌ي تسليحات هسته‌يي تحت پوشش برنامه‌ي صلح آميز انرژي هسته‌يي متهم كرده و ارجاع پرونده‌اي اين كشور به شوراي امنيت سازمان ملل براي اعمال تحريم عليه آن خواستار است. اين در حالي است كه تهران تاكيد مي‌كند خواسته‌هاي هسته‌يي‌اش صلح آميز است و اين كشور حق دارد انرژي هسته‌يي را به عنوان يك منبع انرژي در اختيار داشته باشد.

اين گزارش حاكي است، دولت بوش زماني كه در ماه اوت از پيشنهاد آلمان، فرانسه و انگليس براي دادن اجازه در اختيار داشتن انرژي هسته‌يي صلح آميز در ازاي عدم فعاليت بر روي چرخه‌ي سوخت در ايران حمايت كرد به طور تلويحي پذيرفت كه ايران مي‌تواند برق هسته‌يي غيرنظامي را توليد كند. اين امر نشان دهنده تغييري در سياست آمريكا بود؛ زيرا واشنگتن معتقد است پيشنهاد اتحاديه‌ي اروپا از تضمين‌هاي كافي براي جلوگيري از انحراف برنامه‌ي غيرنظامي به توليد بمب هسته‌يي در ايران برخوردار است.

مقامات آمريكايي مي‌گويند بسياري از كشورهاي در حال توسعه از اين بحث مطرح شده از سوي تهران كه آمريكا و هيچ كشور هسته‌يي ديگري نبايد اجازه داشته باشند آنها را از دسترسي به انرژي هسته‌يي غيرنظامي منع كنند متقاعد شده‌اند.

دولت جديد ايران براي متقاعد ساختن اعضاي آژانس براي مخالفت با ارجاع پرونده‌ي هسته‌يي اين كشور به شوراي امنيت از سوي اروپا و آمريكا كه اذعان دارند دورنماي ارجاع خوب به نظر نمي‌رسد به شدت فعاليت كرده‌اند.

مقامات آمريكايي اميدوارند حمايت چين را براي ارجاع به دست آورند اما به دست آوردن حمايت روسيه بعيد است.

بوش گفت كه در ديدار با هوجينتائو رييس جمهور چين و ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه در نيويويرك به صراحت درباره‌ي ايران گفت‌وگو خواهد كرد.

يك مقام آمريكايي گفت آمريكا براي به دست آوردن دست كم هيجده راي در شوراي حكام همچنان براي به دست آوردن حمايت كره‌ي جنوبي، آفريقاي جنوبي، برزيل و مكزيك فعاليت مي‌كنند.

برخي كارشناسان پيشنهاد كرده‌اند شوراي حكام به جاي ارجاع پرونده‌ي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل خود از طريق محروم كردن ايران از دريافت كمك‌هاي فني اقدام كند با اين حال ديپلمات‌هاي آمريكايي و اروپايي آن را بعيد مي‌داند.

خبرگزاري فرانسه نوشت، جورج بوش پس از ديدار با جلال طالباني، رييس جمهور عراق گفت: ايران دارنده‌ي سلاح هسته‌يي به شكل ناباورانه‌اي عامل بي‌ثباتي خواهد بود و بنابراين ما بايد براي جلوگيري از دستيابي آنها به امكانات توليد بمب هسته‌يي تلاش كنيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اعمال تحريم‌هاي سازمان ملل در اين خصوص اجتناب ناپذير است با اشاره به نشست هفته‌ي آينده‌ي شوراي حكام گفت: هنوز بايد روند آژانس بين‌المللي انرژي اتمي پيش رود.

وي گفت كه واشنگتن براي افشاي كامل نيات ايران در راستاي آن كه شوراي امنيت سياست صحيح پيشروي در اين باره را تعيين كند اعمال فشار خواهد كرد.

اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود كه مقامات كشورمان بارها اعلام كرده‌اند ايران به دنبال سلاح هسته‌يي نيست و كليه فعاليت‌هاي هسته‌يي در كشورمان نيز تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي است. مديركل آژانس بارها اعلام كرده كه هيچگونه مدركي كه نشان دهد ايران به دنبال سلاح هسته‌يي است وجود ندارد و در عين حال بازرسي از زرادخانه‌هاي هسته‌يي رژيم صهيونيستي كه موجب نگراني كشورهاي منطقه شده را خواستار شده است.

كاندوليزا رايس نيز ضمن اعلام حمايت كامل آمريكا از اقدامات ديپلماتيك اتحاديه‌ي اروپا در خصوص برنامه‌ي هسته‌يي ايران، ابراز اميدواري كرد اين امر در نهايت به موفقيت بينجامد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا در گفت‌وگو با شبكه تلويزيوني سي.بي.اس آمريكا با اشاره به برنامه‌ي هسته‌يي ايران گفت: جهان در يك فكر متحد است و آن اينكه ايراني‌ها نمي‌توانند سلاح‌ هسته‌يي داشته باشند، اما پرسشي كه مطرح است اين است كه چگونه مي‌توان اطمينان داشت كه ايران سلاح هسته‌يي ندارد و اين مهم است كه به آنها اجازه ندهيم تاريخ را بازنويسي كنند.

وي ادعا كرد: دليل اينكه سه كشور اروپايي مذاكرات با ايران را آغاز كردند، اين بود كه اين كشور فعاليت‌هاي مشكوكي داشت كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به آن اشاره كرده است.

رايس در ارايه‌ي ذهنيت خود از روند مذاكرات هسته‌يي ايران و اروپا گفت: سه كشور اتحاديه‌ي اروپا به جاي آنكه اين موضوع را فورا به شوراي امنيت ارجاع دهند، با ايران وارد مذاكره شدند تا ببينند آيا مي‌توان به‌ آنچه آنها آن را تضمين عيني مي‌نامند، مبني بر آنكه ايراني‌ها وارد هيچگونه فعاليتي نمي‌شوند كه جهان معتقد است مي‌تواند به توليد سلاح‌ هسته‌يي در ايران منجر شود، به دست آورند يا خير. اين مذاكرات مشوق‌هايي را نيز در زمينه تجاري و سياسي براي ايران شامل مي‌شد.

رايس ادامه داد: توافق بر سر آن بود كه ايراني‌ها هر گونه فعاليتي را در زمينه‌ي چرخه‌ي سوخت به حالت تعليق در آورند.

وي مدعي شد: آنها اكنون اين توافق را شكسته‌اند و اين علامتي اشتباه است و بنابراين لازم است جامعه بين‌المللي دور يكديگر جمع شوند و بگويند اين نوع رفتار قابل پذيرش نيست و ايران بايد به مذاكرات برگردد و فعاليتي را كه به بروز اين بحران انجاميده تعليق كند.

وزير امور خارجه آمريكا تاكيد كرد: ما به طور كل از آنچه اتحاديه‌ي اروپا تلاش مي‌كند انجام دهد و مسير ديپلماتيك آن حمايت مي‌كنيم.

وي در ادامه مدعي شد: اما مشكل كلي اين است كه در خصوص ايران، كشوري را داريم كه از تحولات خاورميانه‌ي جديد كه ما از آن صحبت مي‌كنيم به دور است. روند سياسي در اين كشور رو به عقب حركت مي‌كند و نه رو به جلو.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا مدعي شد: ايران در كنار سوريه هم چنان حامي فعاليت تروريستي از جمله حزب‌الله و مخالفان فلسطيني است.

وي ادعا كرد: موضوع به حقوق بشر، تروريسم و مسايل هسته‌يي مربوط شود، ايران مشكلي براي سيستم بين‌المللي و خاورميانه است.

رايس گفت: اين مساله‌اي است كه مورد نظر آمريكاست. با وجود آنكه دقيقا آنچه ايران درباره‌ي ديپلمات‌هاي آمريكايي انجام داد را به خاطر داريم، اما اين به علت آن نيست كه عليه ايران كينه‌ورزي مي‌كنيم. بنابراين كار ما اين است كه فعاليت در زمينه‌ي مساله هسته‌يي ادامه دهيم.

وي با اشاره به دولت جديد ايران گفت: اميدواريم اين دولت مسيري جديد و متفاوت را دنبال كند، اگر چه هيچ مدركي نيست كه نشان دهد، چنين است.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا در پاسخ به اين سوال كه آيا رييس جمهور آمريكا در هفته‌ي جاري در پاسخ به سوال درباره‌ي ايران خواهد گفت تمامي گزينه‌ها بر روي ميز قرار دارد؟ گفت: مطمئن هستم اگر از او چنين سوالي شود اين حرف را تكرار خواهد كرد.

رايس افزود: رييس جمهور آمريكا هرگز هيچ گزينه‌اي را از روي ميز كنار نخواهد گذاشت و نمي‌توانيد از او بخواهيد چنين كند. جهان نيز بايد اين كار را از او بخواهد بنابراين ما معتقديم راه‌حل مساله‌ي ايران از طريق ديپلماسي حاصل مي‌شود و ما فكر مي‌كنيم مسيري ديپلماتيك وجود دارد و همانطور كه گفتم مساله استفاده از زور در حال حاضر در دستور كار قرار ندارد، اما هيچ كس نمي‌تواند گزينه‌ها را از رييس جمهور سلب كند.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا ادامه داد: ما مسيري ديپلمايك را دنبال مي‌كنيم و من كاملا معتقدم اگر جامعه‌ي بين‌المللي كنار هم جمع شود و نشانه‌هايي صحيح را به ايران ارسال كنند، مي‌توانيم از طريق ديپلماتيكي موفق شويم.

وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اينكه تهران - واشنگتن روابط دو جانبه ندارند، آيا به طور غير مستقيم مذاكراتي با كسي انجام گرفته يا خير؟ گفت: خير. ما كانالي براي رد و بدل موثر پيام‌ها در نيويورك داريم كه گهگاه از آن استفاده كرده‌ايم و سوييس نماينده‌ي منافع ماست و اغلب كانالي است كه به طريق ديپلماتيك از آن استفاده مي‌كنيم.

وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: فكر مي‌كنيم هنوز فضاهايي براي حركت به سمت توافق با سه كشور اروپايي وجود دارد، اما تحت شرايط حاضر ايران از مذاكرات خارج شده است.

* چين پشت آمريكا را خالي كرد
جورج بوش روز گذشته (سه‌شنبه) در ديدار با رييس جمهور چين در خصوص ايران گفت‌وگو كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، جورج بوش، رييس جمهور آمريكا پيش‌تر گفته بود كه در ديدار با هو جين‌تائو، رييس جمهور چين به صراحت درباره‌ي برنامه‌ي هسته‌يي ايران گفت‌وگو خواهد كرد.

در اين گزارش ادعا شده است، بوش طي اين ديدار ابراز حمايت رييس جمهور چين را در اقدامات ديپلماتيك كه هدف از آن متقاعد ساختن ايران به رها كردن برنامه‌ي فرآوري اورانيوم است، شاهد بوده است.

اما مايكل گرين، كارشناس آسيا در شوراي امنيت ملي كاخ سفيد گفت: رييس جمهور چين هيچ تعهد خاصي را در حمايت از ارجاع پرونده‌ي هسته‌يي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل براي اعمال تحريم عليه اين كشور اعلام نكرده است.

وي گفت: لحن، لحني مناسب بود، اما جزييات و تعهدات خاص نبود. اين مسايل بعدا پيگيري مي‌شود.

هي يافئي، يك مقام چيني نيز به خبرنگاران گفت: چين اميدوار است مساله‌ي هسته‌يي ايران در چارچوب آژانس بين‌المللي انرژي اتمي حل و فصل شود.

بر اساس اين گزارش، وي در اين باره توضيحي نداد.

براساس گزارش خبرگزاري رويتر، بوش تعهد رييس جمهور چين را براي افزايش فشار عليه پيونگ يانگ به منظور پيشبرد مذاكرات شش جانبه دريافت كرده است.

* مسكو هم با آمريكا همراه نمي‌شود
نووستي به نقل از يك مقام كاخ كرملين نوشت: روسيه مي خواهد هنگام ديدار روز جمعه‌ي ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه با جورج بوش درباره همكاري ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و اروپا تبادل‌نظر كند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري روسي به نقل از يك مقام كاخ كرملين كه نامي از وي نبرد، افزود: گفت‌وگو با تهران ضروري است، اين گفت‌وگو مي‌تواند به همكاري كامل و پرشور تهران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و سه كشور مذاكره‌كننده‌ي اروپايي كمك كند.

به گفته‌ي وي، پوتين احتمالا همچنين درباره‌ي دور آتي مذاكرات شش جانبه بر سر برنامه‌ي هسته‌يي كره ي شمالي با بوش تبادل‌نظر مي‌كند.

* پاكستان هم در سمت ايران
پرويز مشرف بر حق ايران در استفاده و دستيابي به انرژي هسته‌يي صلح‌آميز تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز مشرف، رييس جمهور پاكستان كه براي شركت در نشست سالانه‌ي مجمع عمومي سازمان ملل به نيويورك سفر كرده است، در گفت‌وگو با روزنامه‌ي واشنگتن پست اظهار داشت كه معتقد است ايران مانند هر كشور ديگري حق دارد از انرژي هسته‌يي براي مصارف صلح‌آميز استفاده كند و با تلاش‌هاي دولت بوش براي اعمال مجازات در صورت دنبال كردن برنامه‌ي هسته‌يي در اين كشور مخالف است.

وي همچنين نسبت به آن كه كره‌ي شمالي داشتن برنامه غني‌سازي اورانيوم را تكذيب كرده است، ابراز تعجب كرد و گفت كه شبكه قاچاق هسته‌يي كه خارج از پاكستان عمل مي‌كرده، طرح‌ها و قطعات سانتريفيوژهاي مورد نياز اين برنامه را به كره‌ي شمالي فروخته است.

مشرف بر اساس اطلاعاتي كه از فروش انجام گرفته در پاكستان در دست دارد، گفت: فكر مي‌كنم آنها (كره‌ي شمالي) يك برنامه‌ي غني‌سازي دارند.

رييس جمهور پاكستان ضمن انتقاد از حمله آمريكا به عراق نسبت به عمليات‌هاي مشابه آن هشدار داد و گفت: پاكستان از هيچگونه اقدام نظامي عليه ايران كه همسايه و متحد نزديكش است، حمايت نخواهد كرد.

وي با اعلام حمايت از برنامه‌ي هسته‌يي ايران گفت: هر كشوري حق دارد از دانش هسته‌يي براي اهداف صلح‌آميز استفاده كند.

رييس جمهور پاكستان اظهار داشت جامعه‌ي بين‌المللي بايد به جاي ارجاع پرونده‌ي هسته‌يي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل، آن طور كه دولت بوش خواستار آن است، درصدد يافتن راه‌هايي براي كمك به ايران باشد.

مشرف هم چنين ابراز عقيده كرد: ايران نيز بايد از خود انعطاف نشان دهد.

* باز هم منافقين در پناه اروپايي‌ها
بر اساس گزارش رويتر، گروهك تروريستي منافقين روز گذشته (سه‌شنبه) ادعا كرد كه ايران در حال ساخت 5000 دستگاه سانتريفيوژ است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري انگليسي خاطرنشان كرد، آمريكا نيز اين گروهك را در فهرست سازمان‌هاي تروريستي قرار داده است.

اين گزارش به نقل از فردي كه وي را علي صفوي و از اعضاي اين گروهك معرفي كرد، مدعي شد: ايران به منظور غني‌سازي اورانيوم قابل استفاده در سلاح‌ها بر ساخت حدود 5000 هزار دستگاه سانتريفيوژ متمركز بوده است.

اين گزارش خاطرنشان كرد، سانتريفيوژ مي‌تواند اورانيوم را براي مصرف در سايت‌هاي تسليحاتي نيز غني كند؛ اما يك كارخانه با چنين نوع كاربري داراي ده‌ها هزار سانتريفيوژ است، بنابراين 5000 سانتريفيوژ رقم نسبتا كمي است.

وي كه در يك كنفرانس خبري در بروكسل سخن مي‌گفت، در ادامه ادعا كرد: اين اولين مرحله براي رسيدن به هدف نهايي ساخت 50 هزار سانتريفيوژ است.

اين عضو منافق در بخشي از اظهاراتش ادعا كرد: تهران موتور سانتريفيوژها را از چين و از طريق دوبي در طول دو سال گذشته قاچاق كرده است.

اين گزارش اضافه كرد، ماه گذشته اين گروه ادعا كرد كه ايران از يك شركت كره جنوبي تريتيوم خريداري كرده است اما سئول فروش چنين ماده‌اي را انكار كرد.

ايران به كشورهاي اروپايي هشدار داده است كه با پناه دادن به اعضاي اين گروهك تروريستي خود را در دام اطلاعات غلط آنها نيندازند.

*گامي ديگر در جهت توانايي
گروه مهندسان هسته‌يي ايران امتحانات خود در مركز آموزشي تمريني كنسرن روس انرگواتم در منطقه نواوارونيش را با موفقيت سپري كردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، راديو صداي روسيه به نقل از الكساندر ايواننكو، رييس اين مركز با اعلام اين خبر اضافه كرد: متخصصان ايراني بعد از دادن امتحانات خود به ميهن خود عزيمت خواهند كه در آنجا كار در نيروگاه اتمي دو شهر را در پي خواهند داشت.

وي اضافه كرد: متخصصان ايراني دوره تئوريك و نظري را در مركز نواوارونيش سپري نموده و در مركز ويژه هدايت بلوك 5 توليد انرژي اتمي تمرين كرده‌اند.

به گفته وي، علاوه بر اين متخصصان و تمام مهندسان ايراني كه در نيروگاه بوشهر كار مي‌كنند در اين مركز دوره ديده‌اند كه تا پايان سال 2005 دوره همگي آنها به اتمام مي‌رسد.

در عرض سال‌هاي اخير 700 مهندس براي اولين نيروگاه اتمي ايران در مركز نواوارونيش معلومات عملي و تئوري به دست آورده‌اند.

* و اما رسانه‌ها...
اغلب رسانه‌هاي خارجي ضمن پوشش خبر سفر رييس جمهور كشورمان به نيويورك براي حضور در مجمع عمومي سازمان ملل اين سفر را تلاشي براي كاهش فشارها بر برنامه‌ي هسته‌يي ايران اعلام كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خبرگزاري فرانسه در اين باره نوشت: محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران اولين حضور خود در صحنه‌ي جهاني را در نشست سازمان ملل تجربه مي‌كند، او ماموريتي جدي را براي جلوگيري از فشارهاي بين‌المللي فزاينده بر برنامه‌ي هسته‌يي تهران به عهده دارد.

اين گزارش افزود: رييس جمهور جديد به اميد تضعيف تلاش‌هاي اتحاديه اروپا و آمريكا براي ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل و جلب حمايت از خواست تهران براي داشتن سوخت هسته‌يي لابي مي‌كند.

اين گزارش افزود: مقام‌ها به نوآوري‌هايي كه ممكن است ارايه شود، اشاره كرده‌اند. ايران مي‌خواهد حق خود را براي مالكيت تكنولوژي غني‌سازي اورانيوم حفظ كند و در عين حال به همكاري با پادمان‌هاي منع گسترش سلاح‌هاي هسته‌يي تحت نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي وعده مي‌دهد.

اين گزارش ادامه داد، اين پيشنهاد قطعا بخشي از تقاضاهاي آمريكا و اتحاديه اروپا را براي توقف چنين فعاليت‌هايي در برابر مشوق‌هاي تجاري و غيره در بر نمي‌گيرد.

اين گزارش اضافه كرد: همچنين انتظار مي‌رود كه احمدي نژاد مذاكره هسته‌يي را گسترش دهد تا شركاي دلسوزتري هم‌چون اعضاي جنبش عدم تعهد، مالزي و آفريقاي جنوبي را نيز درگير كند و اين كاري است كه فرانسه، آلمان و انگليس سه مذاكره كننده اروپايي را خشمگين مي‌كند.

اين گزارش همچنين به نقل از ديپلمات‌هاي مستقر در مقر آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در وين افزود: علاوه بر روسيه حدود 13 كشور عضو جنبش غيرمتعهدها در شوراي حكام آژانس كه 35 عضو دارد با ارجاع پرونده هسته‌يي ايران به شوراي امنيت مخالف هستند.

شبكه خبري بي.بي.سي درباره سفر رييس جمهور نوشت: احمدي نژاد در مجمع عمومي سازمان ملل حضور مي‌يابد، وي قصد دارد در اين مجمع طرح جديدش را براي حل بحران فزاينده بر سر تقاضاهاي هسته‌يي تهران ارايه دهد.

اين گزارش ادامه داد، سفر احمدي نژاد به نيويورك همزمان با خواست غربي‌ها براي ارجاع ايران به شوراي امنيت سازمان ملل به دليل از سرگيري فعاليت تبادل هسته‌يي تهران رخ مي‌دهد.

گلف نيوز درباره سفر احمدي نژاد نوشت: رييس جمهور ايران در تلاشي براي جلوگيري از ارجاع برنامه هسته‌يي كشورش به شوراي امنيت در سازمان ملل سخنراني مي‌كند.

وي قول داده كه براي برون رفت از بن بست ميان ايران و غرب طرح جديدي را در نيويورك ارايه دهد.

اين گزارش افزود: مقام‌هاي ايران اشاره كرده‌اند كه طرح هسته‌يي احمدي نژاد درگيري كشورهايي چون روسيه، چين، هند و آفريقاي جنوبي را در مذاكرات هسته‌يي پيشنهاد مي‌دهد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha