كميسيون امنيت ملي از دولت خواسته است تا هرچه سريعتر از حجم روابط اقتصادي ايران با سه كشور اروپايي پيشنهاددهنده قطعنامه عليه ايران به مجلس گزارش دهد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتر علاءالدين بروجردي، رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در جمع خبرنگاران پارلماني با بيان مطلب فوق، گفت: اگر اين گزارش به مجلس ارائه شود در خصوص روابط اقتصادي بر اساس موضعگيري اين سه كشور و نيز كشورهايي كه به قطعنامه پيشنهادي آنها رأي مثبت دادند، تصميمگيري خواهد شد.
وي با بيان اينكه تعليق پروتكل الحاقي معاهده NPT گامي بلند در خصوص شفافسازي پرونده هستهيي ايران در آژانس بينالمللي انرژي ميباشد، افزود: جمهوري اسلامي ايران تاكنون گام بلندي در شفافسازي فناوري سوخت هستهيي برداشته است كه از اين به بعد تصميمات جديدي در خصوص همكاري با آژانس اتخاذ خواهد شد.
وي اجراي موقت پروتكل الحاقي را يكي از گامهاي لازم در خصوص اعتمادسازي دانست و يادآور شد: تاكنون حدود هزار و 200 نفر بازرس آژانس از مراكز هستهيي ايران بازديد كردهاند.
بروجردي ادامه داد: با بيانيه اخير آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص پرونده هستهيي ايران، اجازه بازرسي از مراكز هستهيي ايران به بازرسان آژانس كمتر خواهد شد.
وي در مورد آراء ممتنع روسيه و چين به قطعنامه اخير شوراي حكام اظهار داشت: اين امر يكي از شگفتيهاي جلسه شوراي حكام است چراكه سه كشور مهم و ابرقدرت به قطعنامه رأي مثبت ندادند.
بروجردي تصريح كرد: به اجماع نرسيدن اعضاي شوراي حكام كه تحت فشار آمريكا بوده و از طرفي به اجماع نرسيدن در طول تاريخ شوراي حكام يك استثناء به حساب ميآيد.
رييس كميسيون امنيت ملي در پاسخ به پرسشي مبني بر احتمال ارجاع پرونده هستهيي ايران به شوراي امنيت و احتمال وتوي آن از سوي روسيه و چين اظهار داشت: اينكه پرونده ايران به شوراي امنيت ارجاع داده شود يا نه به دو ماه آينده و ارائه گزارش مديركل آژانس بستگي دارد و اينكه چه موضعي گرفته خواهد شد كه جمهوري اسلامي ايران نيز بر اساس آن تصميمات لازم را اتخاذ خواهد كرد.
وي ادامه داد: بايد منتظر بود و ديد كه آيا چين و روسيه ارجاع پرونده هستهيي ايران به شوراي امنيت را وتو خواهند كرد يا نه.
نماينده بروجرد در خصوص ميزان تأثير سخنراني رييس جمهوري ايران در سازمان ملل بر تصميمگيري شوراي حكام، گفت: سخنان آقاي احمدينژاد مبني بر دعوت از تمامي كشورهاي جهان در ساخت نيروگاههاي هستهيي، از شفافسازي جمهوري اسلامي ايران حكايت دارد كه در به اجماع نرسيدن اعضاي شوراي حكام بسيار تأثيرگذار بوده است.
انتهاي پيام



نظرات