جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۸۴ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8407-11908
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

*انفجارهاي اهواز و واكنش مجلس* نمايندگان مجلس درگفت‌وگوباايسنا: دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي با جديت بيشتري با عوامل ناامني برخورد كنند

*انفجارهاي اهواز و واكنش مجلس*
نمايندگان مجلس درگفت‌وگوباايسنا:
دستگاههاي اطلاعاتي و امنيتي با جديت بيشتري با عوامل ناامني برخورد كنند

اقدام جنايت‌كارانه بمب‌گذاري در يكي از مناطق پر رفت‌وآمد شهر اهواز كه طبق آخرين اخبار به شهادت پنج نفر و زخمي‌ شده 102 نفر از هموطنانمان انجاميد ، با واكنش تند نمايندگان مجلس مواجه شد.

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در همين زمينه گفت:« جلسه‌ي مشتركي با حضور وزراي كشور، اطلاعات و خارجه و فرمانده نيروي انتظامي براي بررسي انفجارات و ناامني‌هاي اخير اهواز سه‌شنبه برگزار خواهد شد.»

به گزارش ايسنا، علاءالدين بروجردي درجمع خبرنگاران پارلماني با بيان اين مطلب تصريح كرد:« كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نسبت به نقش عوامل برون‌مرزي در ناامني‌هاي اهواز نگران است و اين موضوع را با حساسيت بررسي مي‌كند.»

وي ادامه داد:« نتيجه‌ي پي‌گيري‌هاي كميسيون در اين زمينه پس از تكميل تحقيقات به اطلاع عموم مردم خواهد رسيد.»

نماينده‌ي بروجرد تصريح كرد:« وقتي فرد يا افرادي در رابطه با يك مساله‌ي امنيتي دستگير مي‌شوند، نمي‌توان اطلاعات تفصيلي عملكرد آنها را به صورت مشروح اعلام كرد؛ چرا كه اين افراد غالبا به صورت تيمي كار مي‌كنند و اين اعلام ممكن است پي‌گيري دقيق را مختل كند.»

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اظهار داشت:« از مسوولين دستگاه قضايي كشور مي‌خواهم با توجه به اهميت امنيت در جامعه از حداكثر شدت قانوني لازم براي برخورد با چنين جرايمي استفاده كند.»

بروجردي عنوان كرد:« با توجه به حضور نيروهاي انگليسي در كنار مرزهاي كشور، نگراني از بابت دخالت آنها در انفجارات اهواز وجود دارد، هم‌چنان‌كه اطلاعاتي درباره‌ي دخالتشان در ناآرامي‌هاي قبلي خوزستان در دست داريم.»

*حميد زنگنه نماينده مردم اهواز در خانه ملت نيز با ابراز تاسف از وقوع دو انفجار در اين شهر اظهار داشت:« عصر روز شنبه دو انفجار در فاصله زماني كم در خيابان سلماني فارسي رخ داد كه متاسفانه در اثر اين انفجار حداقل 5 نفر به شهادت رسيدند.»

زنگنه درگفت‌وگوباايسنا ادامه داد:« بعد از اين حادثه بلافاصله ماموران انتظامي و امنيتي در محل حادثه حاضر شدند و مجروحان را به بيمارستان‌هاي مجهز از جمله بيمارستان امام خميني(ره)، رازي و فاطمه زهراي اهواز انتقال دادند و من در بازديدي كه از اين سه بيمارستان داشتم مشاهده كردم كه همه كادر بيمارستان در تلاش براي كمك به مجروحان هستند.»

زنگنه با تاكيد بر اينكه مسوولان امنيتي استان بايد با اين مساله با اقتدار برخورد كنند اظهار داشت:« ما از سال گذشته هر 45 روز شاهد يك بحران در اين شهر بوده ايم و اگر مسوولان از همان ابتدا با انفجار‌هايي كه در اين شهر رخ داد با درايت و تدبير برخورد مي‌كردند ما ديگر شاهد چنين انفجار‌هايي نبوديم.»

نماينده مردم اهواز با اشاره به اينكه عوامل بيگانه در انفجار‌هاي قبلي اهواز دخالت داشتند گفت:« به نظر من اين انفجار نيز توسط معاندان نظام و كساني كه از سوي بيگانه تعليم يافته اند صورت گرفته است و انفجارهاي امروز با انفجار‌هاي قبلي داراي ارتباط است.»

زنگنه گفت:« مردم اهواز از اين اتفاقات خسته‌ شده‌اند و خواهان اين هستند كه هرچه سريعتر به اين مساله رسيدگي شود.»

وي گفت:« درانفجارهاي قبلي عده‌اي با رافت اسلامي خواستار آزاد شدن عاملين انفجار‌ها شدند و من معتقدم كه نبايد با معاندين و دشمنان با رافت برخورد كرد و اگر از همان اول با شدت با اين افراد برخورد مي‌شد ما ديگر شاهد اين اتفاقات نبوديم.»

*نماينده‌ي مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به حوادث اخير اهواز گفت: به اعتقاد من گروه‌هاي بيگانه مثل القاعده و يا گروه‌هاي ديگر در اين قضيه هستند كه مي‌خواهند مشكلاتي براي امنيت كشور به‌وجود آورند، لذا وزارت كشور و اطلاعات موظف و ملزم به پيگيري مسائل و برگرداندن امنيت به استان خوزستان هستند.

عباس كعبي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني ايسنا با اشاره به اهميت استان خوزستان در ابعاد اقتصادي، سياسي و امنيتي تأكيد كرد: با در نظر گرفتن اهميت اين استان، مسؤولان بايد اين مشكل را به طريق ريشه‌اي بررسي و آن را حل كنند.

وي با محكوم كردن اين حادثه كه منجر به شهادت و مجروح شدن مردم بي‌گناه شده است، گفت: هنوز هيچ گزارش موثقي راجع به اين اتفاقات به ما داده نشده است.

وي با اشاره به فعاليت نيروهاي امنيتي،‌ گفت: به دليل همجواري استان خوزستان با كشور عراق، مشكلات موجود در آن كشور و مرز گسترده‌ي ما با اين كشور، شاهد مشكلاتي هستيم كه نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي بايد ضمن بررسي ريشه‌ي اين نوع مشكلات، با كنترل مرزها از اين حوادث پيشگيري كنند.

وي با بيان اين‌كه نيروهاي خارجي روس، انگليس و آمريكا مي‌خواهند جنگ رواني راه بياندازند، افزود: كشورهايي مثل انگليس و آمريكا عقل درست حسابي ندارند و بويي از انسانيت نيز نبرده‌اند كه مردم روزه‌دار را نزديك زمان افطار به شهادت مي‌رسانند.

نماينده‌ي مردم آبادان اظهار اميدواري كرد كه دولت نگاهي جدي به مسأله امنيت به ويژه در مناطق مرزي مبذول دارد.

وي در عين‌حال بر لزوم پيگيري اين حوادث از سوي مجمع نمايندگان استان خوزستان و برگزاري جلسه با وزير كشور تأكيد كرد.

* نماينده‌ي مردم شوشتر در مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به حوادث اخير اهواز با اظهار تأسف از اين حادثه تأكيد كرد: وزارت اطلاعات و عوامل امنيتي بايد عوامل حادثه را كشف كنند.

دكتر محمدعلي شيخ با بيان اينكه عوامل اين حادثه قابل ترحم نيستند، محروميت‌زدايي را راهكار پيشگيري از چنين حوادثي عنوان كرد و توضيح داد: استان خوزستان، پشتوانه اقتصادي كشور به ويژه در بخش نفت و نيشكر است در حالي كه مردم به لحاظ بسياري از امكانات در محروميت به سر مي‌برند، لذا دولت بايد از مردم اين استان كه گاه عرب زبان نيز هستند محروميت‌زايي كند.

وي با تأثيرگذار خواندن مسائل و نابسماني‌هاي عراق در استان خوزستان به علت همجواري، گفت: البته به علت نابسماني‌هاي عراق طبيعي است كه ممكن است افراد شروري از مرز بگذرند و وارد استان خوزستان شوند.

نماينده‌ي مردم شوشتر قاچاق اسلحه در اين استان را عاملي اثرگذار در اين حوادث خواند و افزود: با موقعيت خاص خوزستان به لحاظ مرزي بودن و داشتن قوميت‌هاي مختلف نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي بايد نهايت دقت را در انجام وظيفه خود داشته باشند.

وي با بيان اينكه هنوز مسؤوليت اين حوادث را كسي بر عهده نگرفته است، گفت: تا اعلام و كشف عامل يا عوامل حادثه ما نمي‌توانيم كسي را متهم كنيم.

* يك عضو كميسيون اصل 90 مجلس نيز به خبرنگار ايسنا گفت: با توجه به مقارن بودن بمب‌گذاري اهواز با تشنجات عراق، چنين تصور مي‌شود كه اين دو با يكديگر در ارتباطند.

حسين اسلامي با بيان مطلب بالا افزود: افراد خرابكار سعي دارند در چنين فضايي جو را متشنج نشان دهند.

وي با بيان اين‌كه بايد موضوع از طريق مجموعه‌ي اطلاعات بررسي شود و اكنون نمي‌توان قضاوت كرد، گفت: به دليل آن‌كه شهرهاي مرزي ما به صورت قومي و قبيله‌اي زندگي مي‌كنند، يك سري اختلافات و ديدگاه‌ها در ميانشان وجود دارد كه شايد موجب چنين تشنجاتي نيز بشود.

عضو كميسيون اصل 90 مجلس با تاكيد بر اين‌كه نهادهاي امنيتي بايد اين مساله را كنترل كنند، افزود: البته جريانات روز گذشته كه مشابه آن را قبلا نيز داشته‌ايم نشان مي‌دهد كه افرادي به دنبال اهداف خاص خود در خوزستان هستند.

اسلامي با بيان اين‌كه در تمام دنيا شهرهاي مركزي از امنيت بسيار قوي‌تري برخوردار هستند، گفت: وزارت اطلاعات و وزارت كشور بايد با قرار دادن نيروهاي بيشتر در شهرهاي مرزي كنترل بيشتري بر روي چنين مسايلي داشته و آنها را قبل از وقوع خنثي كنند

* نماينده اردبيل گفت:‌ دست‌هايي در كار است تا كشور ما را ناامن نشان دهد.

ولي آذروش مخبر كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان مطلب بالا گفت: در خوزستان بحث قوميت‌هاي مختلف مطرح است كه عده‌اي مي‌خواهند با انتصاب دادن اين بحث‌ها به تشنج‌هاي عراق، آنها را به يكديگر مرتبط كنند.

وي ضمن محكوم كردن حوادث بمب‌گذاري در خوزستان گفت: وظيفه‌ي اصلي وزارتخانه‌ها و نهادهاي امنيتي، تلاش براي پيشگيري از به وجود آمدن چنين مواردي است.

آذروش با بيان اين‌كه مسوولان اطلاعاتي و امنيتي ما بايد حضور فعالي در عرصه‌هاي مختلف جامعه داشته باشند، گفت: بحث شناسايي، خنثي و پيشگيري از وقوع چنين مواردي وظيفه‌ي اصلي دستگاه‌هاي امنيتي است كه بايد با جديت و آگاهي بيشتر در اين‌گونه موارد وارد عمل شوند.

مخبر كميسيون عمران مجلس با بيان اين‌كه وقوع چنين مسايلي به نظام و مردم بي‌گناه ضربه وارد مي‌كند، افزود: نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي بايد در شهرهاي مرزي فعالانه‌تر وارد عمل شوند؛ زيرا اين شهرها آسيب‌پذيري بيشتري نسبت به شهرهاي داخل كشور دارند.

وي تاكيد كرد: دولت و مسوولان حاكميتي بايد برنامه‌هاي منسجمي براي پيشگيري از وقوع چنين مواردي در شهرهاي مرزي كشور ايجاد كنند.

* نماينده‌ي مردم آبادان در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين نفاق بزرگ را محكوم مي‌كنيم. ايادي استكبار جهاني كه در كشور ما وجود دارند از ابلهانند و با اين حركت‌هاي زشت و غير انساني و غير اخلاقي هيچ وقت به نتيجه نمي‌رسند.

سعيد انصاري ، در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، با محكوم كردن انفجار اخير در اهواز ادامه داد: بحث شهادت با خون مردم ما عجين است هر چه موضوع شهادت‌ها گسترده‌تر شود مطمئن باشيد راست قامت‌تر خواهيم بود.

انصاري گفت: انتظار داريم مسوولين امنيتي كشور نهايت امنيت را براي مردم ما به وجود آورند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha