دبيرانجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران: آييننامههاي فعلي جوابگوي نياز متنوع فكري در دانشگاهها نيست از تشكيل كنفدراسيون و پارلمان دانشجويي استقبال ميكنيم

دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران گفت: رسما اعلام ميكنيم آييننامههاي فعلي تشكلهاي اسلامي جوابگوي نيازهاي متنوع فكري كه در دانشگاهها وجود دارد نيست و آييننامههاي موجود فقط طيف خاصي از جريانهاي فكري را پوشش ميدهند و همهي سلايق فكري و سياسي را پوشش نميدهد.
«حسامالدين علامه» در گفتوگو با خبرنگار سياسي ايسنا افزود: انجمنهاي اسلامي دانشجويان بايد از وزراي علوم و بهداشت و رييس نهاد رهبري در دانشگاههاي كشور و شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نمايندگان مجلس بخواهند فضاي پرنشاط فكري و سياسي را به دانشگاه برگردانند.
اين فعال دانشجويي اظهار داشت: در عملكرد بسياري از انجمنهاي اسلامي هيچ تناسبي حداقلي بين اساسنامه و مرامنامه با اعتقادات اعضا و عملكرد آنها نميبينيم.
وي افزود: در يك حركت شفاف مدني و مسووليتپذير دانشجو ميداند وارد چه تشكلي ميشود و اين تشكل از نظر فكري، اعتقادي، سياسي و تشكيلاتي و عملكرد بيروني داراي چه مرامنامه و اعتقادي است.
علامه ادامه داد: دانشجويان زيادي هستند كه چه از نظر فكري و چه از نظر سياسي با مرامنامه و اساسنامه و آييننامههاي تشكلهايي كه توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي و وزارت علوم و وزارت بهداشت ارايه شده همخواني ندارند. اين درست نيست كه تفكرات ديگر از تريبون، تشكل و امكان گفتمان در دانشگاه محروم باشند، مسوولان دانشگاه بايد در اين زمينه وقت به خرج دهند.
وي در ادامه گفت: اگر دانشجويي مسلمان و معتقد به اصول اسلامي باشد ولي از لحاظ سياسي به قرائتهاي ديگر منتهي به جمهوري اسلامي اعتقاد داشته باشد و يا حتي اگر اصلا نگاه اسلامي نداشته باشد، در دانشگاه كه جايگاه علم و دانش است بايد مجاز باشد انديشهي خود را در چارچوب قانون بيان كند. در تضارب آرا است كه بچههاي مسلمان و مذهبي كه در تشكلهاي مختلف اسلامي هستند اين مسووليت را به خوبي بر عهده خواهند گرفت كه پاسخگوي شبهاتي باشند كه تفكرات ديگر وارد ميكنند و از اين طريق به بحث و گفت و گو با يكديگر بپردازند.
علامه تاكيد كرد: اگر ما فقط به تشكلهايي اجازهي فعاليت دهيم كه با آييننامهي شوراي عالي انقلاب فرهنگي همخواني داشته باشد هرچند باعث ميشود اين تشكلها به سمت شفافيت و همخواني و تناسب بين عملكرد و مرامنامه و اساسنامه خود برگردند ولي قشر عظيمي از دانشجويان را از فعاليت محروم كردهايم و فضاي تضارب آرا و آزادي بيان را در دانشگاه محدود ساختهايم.
وي تاكيد كرد: بايد به دغدغههاي فكري مومنين انجمنهاي اسلامي توجه كرد، انجمن اسلامي بايد مطمئنا به سمت كساني كه به مرامنامه و اساسنامهشان اعتقاد دارند برگردند. انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشكي از حق تمامي گروههاي مختلف فكري و سياسي حمايت ميكند.
علامه تشكيل اتاق فكر به منظور حضور افكار مختلف در انجمن اسلامي را يكي از راههاي فعاليت دانشجويان با افكار غير همخوان با مرامنامهي اين تشكل دانست و اظهار داشت: اين افراد ميتوانند به عنوان عضو همكار بدون اينكه عضو رسمي انجمن شوند در اين تشكل فعاليت كنند و از امكانات انجمن بهره گيرند.
وي با بيان اينكه «از تشكيل كنفدراسيون و پارلمان دانشجويي خارج از انجمن اسلامي دانشجويان استقبال ميكنيم»، ادامه داد: حال كه اجازه نميدهند تشكلهاي سياسي دانشجويي ديگري ايجاد شود انجمنهاي اسلامي بايد بستري را فراهم كنند كه تفكرات مختلف بتوانند از حداقل امكاناتي كه انجمن اسلامي دارد به خوبي استفاده كنند و اين دانشجويان را تحت پوشش خود قرار دهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات