• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۸۴ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 8409-15616

براساس يك پايان نامه علوم گياهي: فعاليت‌هاي زراعي، ميزان قارچ‌ ‌هاي مفيد خاك را به شدت افزايش مي‌دهد

بررسي‌هاي يك پايان نامه علوم گياهي نششان داد: همزيستي ميكوريزي VA ميان گياه گوجه فرنگي و قارچ «گلوموس اكولتوم» افزايش ميزان جذب فسفر را موجب مي‌شود.

به گزارش سرويس «پايان نامه» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد اسماعيلي طاهري، فارغ‌التحصيل علوم گياهي گرايش فيزيولوژي دانشگاه تهران در پايان نامه خود تحت عنوان «بررسي وضعيت همزيستي ميكوريزي در منطقه كاشان و امكان استفاده از آن در طرح‌هاي كاربردي (كشاورزي ـ بيابان‌زدايي)»، وضعيت عمومي همزيستي ميكوريزي، تاثير شرايط مختلف بوم شناختي و مديريت كشاورزي بر نوع و تراكم جمعيت قارچ هاي ميكوريزي و نيز تاثير همزيستي اكتوميكوريزي بين گياه زرد آلو و قارچ‌هاي «سنكوكوم ژئو فيلوم»، «سويلوس بونيوس» و «هبلوماكروستويني فورم» و تاثير همزيستي ميكوريزي VA بين گياه گوجه فرنگي و قارچ «گلوموس آكولتوم» مورد بررسي قرار گرفته‌اند.

اين پژوهشگر مي‌افزايد: مطالعات انجام شده نشان مي‌دهد با افزايش ارتفاع، شكل غالب همزيستي ميكوريزي از نوع VA به نوع اكتوميكوريز تغيير مي‌كند. از طرف ديگر تاثير شرايط اقليمي بر نوع و تراكم قارچ‌هاي ميكوريزي نشان داده شده است.

در بخشي از اين پايان نامه آمده است: مطالعات انجام شده نشان مي‌دهد مديريت كشاورزي تاثير شگرفي بر جمعيت قارچ‌هاي ميكوريزي بوم‌زاد دارد، به طوري كه انجام فعاليت‌هاي زراعي، ميزان آنها را به طور قابل ملاحظه‌اي افزايش مي‌دهد و نتايج به دست آمده حاكي است همزيستي ميكوريزي VA بين گياه گوجه فرنگي و قارچ «گلوموس آكولتوم› ميزان جذب فسفر را افزايش مي‌دهد اما در جذب ساير عناصر و ميزان رشد گياه تاثيري ندارد.

در بخش ديگر اين پايان نامه آمده است: مطالعات انجام شده نشان مي دهد همزيستي اكتوميكوريزي بين گياه زردآلو و قارچ «سنكوكوم ژئوفيلوم» در ميزان جذب عناصر فسفر، نيتروژن، پتاسيم و كلسيم تاثير مثبت دارد ولي باعث افزايش جذب روي نمي‌شود، اين همزيستي ميزان وزن ترخشك گياه را به طور معني‌دار افزايش مي‌دهد.

گفتني است اين پايان نامه با راهنمايي دكتر حميد فهيمي تدوين شده است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.