رييس كميتهي تربيت بدني مجلس اظهار داشت: در جلسهي كميسيون فرهنگي كه روز سهشنبه و با حضور ارگانهاي مرتبط با كميسيون و نيز حضور معاونان سازمان مديريت و برنامهريزي برگزار ميشود در ارتباط با نيازهاي بودجهاي اين ارگان گزارش ارايه خواهد شد، كه از دبير كل كميتهي ملي المپيك نيز دعوت كردهايم كه در اين جلسه حضور داشته باشد و به طور مبسوط در ارتباط با بحثهايي كه دارند نظرات خود را بگويد تا قبل از آمدن بودجهي 85 به مجلس، در دولت شاهد اتفاقات خوبي براي كميتهي ملي المپيك با توجه به شركت در بازيهاي آسيايي سال آينده باشيم.
اميررضا خادم در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به حضور مسوولان كميتهي ملي المپيك جمهوري اسلامي در مجلس براي ارايهي گزارش عملكرد تيمهاي ورزشي اعزام شده به مسابقات ورزشي غرب آسيا، گفت: گزارشي از عملكرد 8 يا 9 رشتهاي كه در بازيهاي غرب آسيا شركت داشتهاند، ارايه دادند.
وي افزود: مقايسهاي بين آن چه كه در اين دوره با دو دورهي قبلي از بازيها اتفاق افتاده، داشتيم. بر اساس يك روال در سه دوره هر كدام از كشورها كه ميزبان بودهاند، در اين مسابقات قهرمان هم شدهاند و علت اين مساله نيز اين بود كه آنها رشتههايي را برگزيدهاند كه احتمال موفقيت و قدرت خودشان در آن رشتهها بيشتر بوده و به همين دليل در اين رشتهها مسابقات را برگزار كردهاند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس تصريح كرد: قطر هم به همين دليل با مدال طلاي بيشتر توانسته قهرمان شود، اما از جهت اين كه اين دوره با دو دورهي قبل مقايسه باشد به نظر ما آمد كه كمتر ميشود اين مساله را بررسي كرد. با توجه به دادهها و اطلاعاتي كه از سه دوره وجود دارد اين مساله قابل تطابق و اندازهگيري نيست.
وي با بيان اينكه كشورها در رشتهها و در دورههاي مختلف با قدرت بيشتر و كمتري حضور پيدا كردهاند، ادامه داد: به همين دليل از لحاظ مقايسهاي در اين خصوص به نتيجهاي نرسيديم. اما سوال مشخص ما در ارتباط با نتايج اين دوره، علت اعزام تيمها به بازيهاي غرب آسيا بود زيرا به نظر آمد كه يك سياست كامل و مشخصي را براي اعزام تيمها وجود نداشته است و در جمعبندي ما نتوانستهايم به اين مساله برسيم كه علت اين فرستادن چه بوده است؟ آيا اين مسابقات داراي ارزش قابل توجهي بوده و ما بايستي به كسب مدال دست پيدا ميكرديم يا نه اين مسابقات پيش زمينه و تداركاتي براي مسابقات آسيايي سال آينده قطر بوده است؟
نمايندهي مردم تهران خاطر نشان كرد: بحث ديگر اين بود كه آيا ما اصلا نبايد در برخي رشتهها يا در كل در اين مسابقات با توجه به سطح نازل مسابقات غرب آسيا شركت ميكرديم؟ اينها مواردي بود كه به طور كامل جوابي از آنها دريافت نكرديم و در مجموع و در انتها به اين جمعبندي رسيديم كه كميتهي ملي المپيك بايستي به طور مشخص در ارتباط با سرنوشت آينده اين بازيها و اين كه چه نتيجهاي را ميخواهد از شركت در بازيهاي غرب آسيا بگيرد و آيا اصلا اين مسابقات ارزشي براي حضور دارد و اين كه ما چه چيزي ميخواهيم از آن به دست ميآوريم؟ و آيا كسب عنوان براي ما مهم است؟ جواب دهد.
رييس فراكسيون ورزش مجلس گفت: با توجه به اين كه ما دبير كل غرب آسيا هستيم درخصوص امكان رايزني و تفاهم بين تمامي كشورهاي غرب آسيا براي شركت فقط مثلا تيمها در سطح اميد و جوانان در اين مسابقات به عنوان پشتوانههاي آينده ورزش كشورها بحث شد و اينكه ز زوم غرب آسيا خارج و به زوم مركزي كه تيمهايي مثل قزاقستان و قرقيزستان و امثال آن در آن حضور دارند، بپيونديم. شايد احتمال استفاده بهينه ما در اين صورت بيشتر باشد.
خادم گفت: درنهايت به نظر آمد كه نتايج تيمهاي دو و ميداني، ژيمناستيك، فوتبال و واليبال نتايج متوسط يا ضعيفي بوده، ولي برخي رشتهها مانند هندبال و تيراندازي و شنا نتايج بهتري كسب كردهاند. البته هر چند كه مثلا در شنا در اين مسابقات به نتايج خوبي رسيدهايم، اما بر اساس صحبتهايي كه صورت گرفته هيچ اميدي براي كسب مدال در بازيهاي آسيايي سال آينده در اين رشته نداريم و به طبع نميتوانيم بگوييم آيا اين دوره از مسابقات توانسته در كل به عنوان يك موفقيت به حساب آيد يا نه؟
وي با بيان اين كه براي عدم حضور تيم بستكبال ما در اين مسابقات هم توجيه خاصي وجود نداشت، گفت: سوال اين است كه پس چرا تيم شمشيربازي اعزام شد در حالي كه در غرب آسيا و در اين رشته در حد قدرت ما تيمي وجود ندارد؟
خادم اظهار داشت: در مجموع به نظر ميآيد كه حضور يك نگاه برنامهريز در كميتهي المپيك نويد آيندهاي بهتر را براي اين كميته ميدهد و ما اميدواريم كه بر اساس صحبتها و برنامهها و بولتنهايي كه در يك سال گذشته كميتهي المپيك به ما و جاهاي مختلف ارايه داده در جهت عملي شدن اين برنامهها و اين نگاه برنامهاي، شاهد اتفاقات خوبي براي ورزشمان باشيم.
رييس كميتهي تربيت بدني مجلس اظهار اميدواري كرد كه سازمان تربيت بدني هم با توجه به اينكه امروز كميتهي المپيك افرادي از خود ورزش و افراد دانشگاهي را در درون خود دارد، بيشتر به اين بخش توجه كند و كميته را محل مشورت مستقيم خود قرار دهد و همچنين با يك رايزني و همفكري مناسب با بين سازمان و كميتهي ملي المپيك بتوانيم شاهد موفقيتهاي بيشتر در بازيهاي آسيايي باشيم.
خادم افزود: همچنين در اين جلسه در ارتباط با برخي فدراسيونهايي كه به نظر ميرسد در بازيهاي آسيايي بايد به آنها اميدوار باشيم و به نوعي اميدهاي اصلي ورزشي ما هستند، بحثهايي صورت گرفت. بايد توجه و نظارت بيشتري بر نحوهي عمل اين فدراسيونها داشت و گزارش جامع از عملكرد آنها ارايه شود، چرا كه به نظر ميرسد كميتهي ملي المپيك در اين ارتباط توفيق خوبي نداشته و عملكرد و نتايج فدراسيونهاي مختلف را به خوبي براي اذهان عمومي اعلام نكرده است و اين انتظار از كميتهي المپيك ميرود كه با توجه به جايگاه نظارتي و اين كه اصل مسابقات بازيهاي آسيايي و المپيك اصليترين مسابقات ورزشي كشورها و محل ابراز وجود و عرض اندامشان است، گزارش عملكرد فدراسيونها و تيمهاي اعزامي را به نحو احسن هم به سازمان تربيت بدني و هم به جامعه بدهد.
نماينده تهران در پايان افزود: همچنين ما به سازمان تربيت بدني اين تاكيد و پيشنهاد را داريم كه با توجه به آن كه كميتهي المپيك برنامههاي بسيار زيادي در سال آينده دارد و بازيهاي آسيايي موضوعي است كه بسيار محل توجه و نوعي محل آزمون براي ورزش ما در سطح آسياست و با توجه به آن كه در فصل بودجه قرار داريم، در بودجهي كميتهي ملي المپيك براي سال آينده يك همت مضاعفي را خرج كند و در دولت با توجه به آن كه بحث عملياتي كردن بودجه هم وجود دارد و مجلس نميتواند زياد از محلهاي پيشبيني نشده و موضوعاتي از اين نوع كمكهايي را داشته باشد به صورت كامل بودجه اين كميته را مشخص و پيگيري كند و تلاش نمايد كه اين كميته با يك رشد قابل توجهي در بودجهي سال 85 مواجه شود.
انتهاي پيام
نظرات