فيوجيهاي متهم به سرقت با تخريب در تعدادي از منازل مسكوني شمال غرب تهران مرتكب بيش از 50 فقره دزدي شدند.
به گزارش خبرنگار «حوادث» ايسنا در پي وقوع تعدادي شكايات از سوي شهروندان ساكن در شمال غرب تهران مبني بر تخريب در منازلشان و سرقت لوازم آن توسط سارقان در اواسط روز و زمانهايي كه مالكان خانه را خالي گذاشته بودند، كارآگاهان پايگاه دوم پليس آگاهي تهران، وارد عمل شده و در بررسيها پي بردند كه شهروندان در تعدادي از اين سرقتها يك دستگاه خودرو پژو 405 را شناسايي كردهاند كه متهمان با آن اقدام به جابجايي اموال مسروقه كردهاند.
بدين ترتيب پليس با بررسي شيوههاي سرقت مجرمان در آغاز به بررسي سوابق مجرمان سابقهدار در سرقت منزل كه بتازگي از زندان آزاد شدهاند، پرداخت و تعدادي از آنها را در مرحله اول دستگير كرد.
در ادامه بررسيها از آن جايي كه يكي از متهمان معروف به «فولاد» با پژو 405 مشاهده شده بود، به عنوان مظنون اصلي تحت بازجويي قرار گرفت و لب به اعتراف گشود.
وي در اعترافات خود سه همدست ديگرش كه همگي اهل فيوج بودند را به ماموران معرفي كرد و به دنبال آن در تاريخ 25 آذر ماه، سه متهم ديگر نيز دستگير و به بيش از 50 فقره سرقت لوازم صوتي، تصويري، فرش، طلاجات، و وجه نقد از منازل شمال غرب اعتراف كردند.
سرهنگ باباخاني رييس پايگاه دوم پليس آگاهي تهران در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» ايسنا، با اعلام اين كه متهمان به سرقت در خانههايي را تخريب ميكردند كه يا چوبي بوده و يا ديواره منزل نسبت به ساير خانههاي اطراف عقبتر بوده است، گفت: عدم رعايت نكات ايمني در ايمن سازي درب منازل مورد سرقت قرار گرفته موجب شده بود متهمان، براحتي با ديلم اقدام به تخريب قفل درب ورودي كرده و مرتكب جرم شوند.
به گفته سرهنگ باباخاني متهمان به سرقت منازل شمال غرب تهران در اظهاراتشان اعتراف كردهاند كه از طريق زنگ زدن مستمر درب منزل ، سنگ زدن به شيشه، مشاهده يك چراغ روشن در منزل و يا خاموش بودن همه چراغهاي منزل به خالي بودن منزل مدنظر پي برده و با شكستن درب مرتكب سرقت شدهاند.
رييس پايگاه دوم آگاهي يكي از علل اصلي سرقت منازل را عدم اطلاع دادن مالباختهها به همسايهها مبني بر خالي بودن منزل طي مدت زمان مشخص عنوان كرد و افزود: سارقان اغلب زماني كه با پرسش همسايهها مبني بر علت حمل وسايل منازل روبرو ميشدند اذعان مي كردند كه وسيله برقي اين خانه خراب و جهت تعمير به خارج از منزل منتقل ميشود.
سرهنگ باباخاني با هشدار به شهروندان در خصوص رعايت نكات ايمنسازي منازل از خطر سرقت هشدار داد: تا حد امكان از خالي گذاشتن منزل خودداري شود و در صورت تنها ماندن يك فرد در خانه، ديگر اعضا با تماس گرفتن و يا سپردن به همسايه معتمد به نوعي از وضعيت وي مطلع شوند.
وي افزود: جهت افزايش ضريب ايمني محل سكونت ، بايد بر روي ديوارها ، كليه پنجرهها و مكانهاي قابل نفوذ مانند نورگير ، پاسيو حفاظ محكم و مقاوم نصب و از بالكنهاي مجاور بالكن همسايه با قفل در و نصب حفاظ محافظت شود.
سرهنگ باباخاني با بيان اينكه يكي از شيوههاي معمول دزدي از منازل روش توپزني است، به ايسنا گفت: شهروندان با نصب قفل درب ورودي ــ به نحوي كه قسمت توپي آن همسطح بدنه بوده و يا اين كه لولهاي را كه طول آن كوتاهتر از طول كليد باشد به دور آن جوش دهند ــ ميتوانند مانع از استفاده سارق از اين شگرد شوند و يا درصورت تغيير مكان سكونت اقدام به تعويض توپي در كنند.
وي گفت: استفاده از قفل كتابي به عنوان محكمترين قفل با احتمال بازنشدن با كليدهاي معمولي براي حفظ ايمني درب منازل توصيه ميشود. همچنين بر اساس مقررات ايمني منازل نصب پشتبند بالا و پايين، نصب چشمي و استفاده از قفل آويز، ضريب ايمني در برابر سرقت را افزايش ميدهد و اين در حاليست كه در صورت گم شدن كليد نيز بايد قفلها تعويض شود.
سرهنگ باباخاني تصريح كرد: بسياري از خانوادهها وجوه نقد و اشياي قيمتي را در كنار مبالغ هنگفتي پول در خانه و مخفيگاههاي معمول همچون كمد يا زير فرش و يا تخت و كشوهاي زيرين نگهداري ميكنند، غافل از آنكه سارقان در اولين اقدام اين نقاط را جستجو ميكنند و مطمئنترين راه حل، انتقال وجوه نقد و طلاجات به صندوق امانات بانك است اما اگر اصراري بر نگهداري مبالغ زياد پول و طلا در منزل وجود دارد حتما بايد از گاوصندوق بزرگ استفاده شود، چرا كه در صورت كوچك بودن گاوصندوق ، سارقان به راحتي آن را با خود ميبرند .
به گفته وي شهروندان بايد براي حفظ ايمني خود و منازلشان پيش از شناسايي كامل از ورود افرادي به عنوان مامور نيروي انتظامي، بازرس دارايي ، شهرداري، كارگر خدماتي ، مامور آب ، برق ، تلفن، گاز به درب منزل حصول اطمينان كنند و فقط اجازه ورود به محدوده مورد نيازشان را به آنها بدهند .
از سوي ديگر صاحبان منازل نبايد نسبت به خودروها و موتورسيكلتهاي مشكوك متوقف شده در اطراف منازلشان بيتفاوت باشند و يا با مراجعه به آنها و جوياشدن علت توقف و يادداشت مشخصات و پلاك با پليس 110 تماس بگيرند.
سرهنگ باباخاني افزود: با اعمال همه اين نكات ايمني ميتوان به سادگي مقابل احتمالات و فرصتهاي وقوع سرقت از منازل را گرفته و با اتكاء به دانستنيهاي انتظامي و اعمال آن، سد محكمي را در برابر سارقان حرفهاي منازل ايجاد كرد.
انتهاي پيام
نظرات