معاون دانشجويي وزارت علوم، روز گذشته بر افزايش شادابي محيطهاي دانشگاهي و حمايت وزارت علوم از فعاليتهاي دانشجويي در اين راستا تاكيد كرد.
دكتر محمود ملاباشي در حالي بر تقويت شادابي علمي فرهنگي دانشگاهها تاكيد كرد كه برخي كارشناسان و استادان نسبت به رخوت و كاهش انگيرههاي دانشجويان ابراز نگراني ميكنند.
بدون شك افزايش نشاط علمي - فرهنگي دانشجويان علاوه بر آنكه سهم بسزايي در رشد علمي دانشگاه و جامعه دارد از بروز و گسترش بسياري از آسيبهاي اجتماعي در دانشگاه جلوگيري ميكند.
معاون دانشجويي - فرهنگي دانشگاه ايلام در اين باره بر لزوم ايجاد ارتباطي صميمي ميان مسؤولان دانشگاهي و دانشجويان تاكيد ميكند.
دكتر شيرخاني در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران، ميافزايد: ايجاد ارتباط صميمي ميان مسؤولان و متصديان امور دانشگاهها و دانشجويان، اثرات قابل توجهي را در افزايش شور و نشاط علمي - فرهنگي دانشجويان خواهد داشت.
انجام فعاليتهاي مشترك دانشگاه با دانشجو
وي ادامه ميدهد: نبايد اجازه بدهيم كه دانشجو احساس كند بين خود و مسؤولان دانشگاه فاصله وجود دارد و ارتباط بين اين دو قشر را امري ناممكن بداند.
شيرخاني با تاكيد بر انجام فعاليتهاي مشترك علمي فرهنگي دانشگاهها با دانشجويان، تصريح ميكند: بايد دانشجويان را به حضور مستمر و پرشور در برنامهها و فعاليتهاي علمي - فرهنگي مشترك با دانشگاه تشويق كرد.
وي تشويق دانشجو به عضويت در شوراها، انجمنهاي علمي و كانونهاي فرهنگي را يكي از راهكارهاي موثر در انجام فعاليتهاي مشترك بيان ميكند.
تامين آينده شغلي مناسب و مطمئن
همچنين معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه اراك نيز در اين باره معتقد است: تامين آينده شغلي مناسب و مطمئن براي دانشجويان، نقش بسزايي در شادابي و نشاط علمي فرهنگي دانشجويان و دانشگاه ها دارد.
وي ادامه ميدهد كه در حال حاضر، مهمترين دغدغهاي كه ذهن دانشجويان را آشفته كرده است، معيشت آنان پس از فراغت از تحصيل است كه مسئولين مربوطه بايد به اين موضوع توجه كافي داشته باشند.
تقويت ارتباط دانشگاهيان با صنعت و كاربرديتر كردن آموزش
معاون دانشجويي دانشگاه مازندران نيز با اشاره به راهكارهاي افزايش نشاط علمي دانشجويان، ميگويد: تقويت ارتباط دانشگاهيان به ويژه دانشجويان با صنعت و بازار كار، مانع از روزمرگي دانشجويان شده و سبب ميشود دانشجو به سمت فعاليتهاي علمي سوق يابد و نسبت به آينده نگاه مثبتي داشته باشد.
به اعتقاد مهندس حسينپور، با تحقق چنين امري، دانشجو به عنوان موتور محركي براي استاد خود عمل كرده كه او را به سمت پروژه يابي و ايجاد تحرك و نشاط در كلاس درس سوق خواهد داد.
وي در عين حال با تاكيد بر كاربرديتر كردن آموزش در دانشگاهها، مي گويد: متاسفانه دروس دانشگاهي ما در حال حاضر، به نوعي تنوري محض بوده و كمبود آموزش عملي و كاربردي به دانشجويان كاملا محسوس است.
معاون دانشجويي دانشگاه مازندران تاكيد ميكند كه بايد به سمت تغيير مفاد دروس دانشگاهي، ايجاد رابطهاي مستحكم ميان صنعت و دانشگاه و افزايش تعداد واحدهاي كارورزي دانشجويان در طول مدت تحصيل حركت كرد.
بها دادن به دانشجو
دكتر خدارحم بَزي نيز در اين باره به خبرنگار ايسنا ميگويد: براي افزايش نشاط علمي فرهنگي دانشجويان، بايد بها دادن به دانشجويان و تاثيرگذاري آنها در امور علمي و فرهنگي دانشگاهي، در دستور كار قرار گيرد.
وي ميافزايد: با بها دادن به دانشجو، شاهد تاثير شگرف آن در دانشگاه و جامعه خواهيم بود زيرا دانشجو از پتانسيل كافي براي ايجاد تحول در حوزه آموزش و فرهنگ دانشگاه برخوردار است.
دكتر بَزي با اشاره به راهكارهاي افزايش تاثيرگذاري دانشجو در دانشگاه، گفت: تقويت حضور دانشجويان در انجمنهاي علمي و كانونهاي كارآفريني در دانشگاه كمك شاياني را به اين امر خواهد كرد.
ايجاد معاونت دانشجويي - فرهنگي در سطح دانشكدهها
واگذاري برخي از وظايف معاونت دانشجويي به بخش خصوصي
دكتر هزاوهاي نيز ايجاد معاونت دانشجويي - فرهنگي در سطح دانشكدهها را در افزايش شادابي و نشاط علمي و فرهنگي دانشگاه موثر ميداند و ميافزايد: در اين صورت شاهد حضور پررنگتر حوزه دانشجويي - فرهنگي دانشگاه ميان دانشجويان خواهيم بود.
وي توفيق بيشتر معاونت فرهنگي - دانشجويي دانشگاهها را در گروي تفكيك اين دو معاونت از هم ميداند و يادآور ميشود: به دليل حجم بسيار سنگين فعاليت حوزه دانشجويي - فرهنگي دانشگاه، شاهد يك نوع آشفتگي در خصوص تعريف عملكرد واقعي خود هستيم.
وي ادامه ميدهد كه ميتوان امور دانشجويي دانشگاه از قبيل تغذيه و خدمات رساني به دانشجويان را به بخش خصوصي واگذار كرد و در اين صورت هم بار مالي كمتري به دانشگاه تحميل ميشود و هم بخش دانشجويي فرصت بيشتري براي پرداختن به امر فرهنگي دانشجويان خواهد داشت.
وي از ديگر راهكارهاي افزايش نشاط علمي فرهنگي دانشجويان را فرصت دادن به دانشجويان توانمند به منظور حضور پررنگتر در فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه بيان ميكند.
معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه بوعلي سينا با بيان اينكه بهبود نشاط علمي دانشجويان نيز در گروي تقويت انجمنهاي علمي دانشجويي است، تصريح ميكند: حمايتهاي لازم از پژوهشهاي دانشجويان مقطع كارشناسي بعمل نميآيد و حتي در برخي موارد شاهد آن هستيم كه تحقيقات ارزشمند دانشجويان دوره كارشناسي به نام اعضاي هيات علمي ثبت شده كه رفع اين معضل نيازمند تدوين آييننامهاي قوي در اين خصوص است.
دكتر هزاوهاي همچنين خواستار ارائه تعريفي مناسب از بودجههاي پژوهشي دانشجويان دورههاي كارشناسي از جانب مسئولين مربوطه ميشود و ميگويد: به دليل صرف بودجههاي پژوهش دانشگاهي در مقطع تحصيلات تكميلي، دانشجويان دورههاي كارشناسي با مشكلات جدي در اين حوزه مواجه ميباشند.
معاون دانشجويي فرهنگي دانشگاه بوعلي سينا در پايان ابراز اميدواري ميكند تا با دعوت از سخنرانان علمي برجسته در طول ترم تحصيلي و بالا بردن سطح كيفي و كمي علمي دانشجويان بتوان گام مهمي در افزايش نشاط علمي دانشجويان برداشت.
انتهاي پيام
نظرات