رييسجمهوري در پيامي به كنفرانس حوادث رانندگي و جادهاي كه در دانشگاه تهران برگزار شد، تصريح كرد: تصادفات علاوه بر ايجاد صدمات غيرقابل جبران روحي و رواني ، هزينههاي سنگين مستقيم و غيرمستقيمي نيز تحميل ميكند كه برخي برآوردها از آن، فقط در ايران، تخميني معادل دو درصد توليد ناخالص ملي دارند.
به گزارش گروه «حوادث» ايسنا دكتر احمدينژاد در اين پيام خاطرنشان كرد: گسترش روزافزون ارتباطات و توسعه جوامع انساني به افزايش تصاعدي تردد و جابجايي، خصوصا در سطح جادهها و خيابانها از يك سو و تنوع مستمر انواع خودرو از سوي ديگر ميانجامد.
رييسجمهور افزود: به دليل هزينههاي سنگين، احداث تسهيلات و امكانات جابجايي نميتواند متناسب با سرعت افزايش تعداد ، تنوع تردد، رشد لازم را داشته باشد و از اين رهگذر مشكلات متعددي حادث ميشود.
احمدينژاد در اين پيام تاكيد كرد: از مهمترين تبعات منفي تردد روزافزون خودروها در سطح جادهها و خيابانها، تصادفات است كه متاسفانه سالانه در جهان قريب به 2/1 ميليون نفر كشته و بيش از 20 ميليون نفر مجروح و خسارات سنگين مادي بر جاي ميگذارد.
رييسجمهوري افزود: صرفنظر از ميزان خسارت و هزينه ناشي از تصادفات، اصولا تصادف خسارت است و خسارت است و خسارت، و هيچ نفعي بر آن مترتب نيست، بنابراين هر نوع كنترل و كاهش اين هزينه مخرب مستقيما در جهت تقويت اقتصاد ملي خواهد بود.
احمدينژاد اضافه كرد: بديهي است كه عوامل متعددي در بروز حادثه نقش دارند و اقدامات گوناگوني براي كاهش نرخ و شدت تصادفات متصور است، ليكن تقريبا در تمام كشورها عامل انساني به عنوان حدود 75 درصد عامل اصلي وقوع تصادفات رانندگي شناخته شده است. از آنجا كه هزينه ايجاد تسهيلات زيربنايي بسيار سنگين است و رشد سرمايهگذاري در اين بخش نميتواند با رشد تقاضا براي تردد برابري نمايد، لزوما همراه با توسعه تسهيلات عبور و مرور، متفكرين و صاحبنظران بايد به دنبال راهكارهاي سريع الجواب نيز باشند.
رييسجمهور تاكيد كرد كه از جمله راهكارهاي كوتاه مدت و سريع الجواب ميتوان به كنترل عامل انساني يعني رانندگان و كاربران راه و جاده اشاره كرد كه با تنظيم قوانين مناسب و اعمال صحيح آن امكان تاثيرگذاري بسيار بالا و مفيد را دارا هستند.
احمدينژاد با اشاره به اين كه آمار از وقوع بيش از 70 درصد حوادث جادهاي در فواصل 35 كيلومتري شهرهاي كشور حكايت دارد و همچنين مطالعات بر تاثير جدي و فوري تعيين كننده آموزش و حضور و نظارت مستمر پليس بر كنترل عامل انساني تاكيد دارد، خاطرنشان كرد: كنترل سريع، همه جانبه و مستمر عامل انساني يك روش كم هزينه و پر بازده است كه به عنوان نمونه بيان شد و ميتواند به سرعت اجرا شود.
رييسجمهور با قدرداني از دستاندركاران برگزاري اين كنفرانس و همه عزيزاني كه با احساس مسووليت مضاعف، با ارائه مقاله و يا تحقيق در جهت حل اين معضل تلاش كرده و ميكنند، در پايان اين پيام، صاحبنظران و دستاندركاران را به يك تلاش فكري ، علمي گسترده براي رفع اين خسارت عظيم از جامعه اسلامي فرا خواند.
انتهاي پيام
نظرات