رييس موسسه يوروسويك لندن با اشاره به خودكفايي ايران در توليد سوخت هستهيي گفت: ايران بايد اقدامات بعدياش را با آرامش و بدون هر گونه تهديد انجام دهد. غرب پس از گزارش پروندهي ايران به شوراي امنيت آخرين كارت خود را روي ميز گذاشته است.
دكتر پيروز مجتهدزاده، رييس موسسه يوروسويك لندن در گفتوگو با خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به خودكفايي ايران در توليد سوخت هستهيي اظهار داشت: اين وضعيت بخش عمدهيي از مشكلات موجود كشور در بحث هستهيي را حل ميكند.
وي با اشاره به واكنش غرب به اين مساله در حالي كه به دنبال محروم كردن ايران از فنآوري صلحآميز هستهيي هستند، افزود: طبيعي است كه با اعلام اين خبر ابراز نگرانيهاي جديد را از سوي آنها شاهد خواهيم بود.
وي گفت: رهبران چهار كشور فرانسه، انگليس، آلمان و آمريكا هنوز نسبت به اين خودكفايي ايران واكنش رسمي نشان ندادهاند كه اين حاكي از نوعي بازنگري در برخوردهايشان است. به نظرميآيد كشورها قصد دارند با مطالعه و هماهنگي كافي نسبت به اين مساله واكنش نشان دهند.
مجتهدزاده به رفتار غرب در گزارش پرونده هستهيي ايران به شوراي امنيت اشاره كرد و گفت: معتقدم اين اقدام بسيار ناپخته بود، چرا كه وضعيت را براي آنها سختتر كرد تصميمگيري در سازمان ملل متحد اصولا بايد آخرين مرحله باشد، اما از آنجايي كه بوش و تيم همراهش مثل بولتون به اين امر تمايل داشتند، اين كار صورت گرفت.
وي تصريح كرد: محل اصلي طرح پرونده هستهيي ايران در شوراي امنيت نبود. هر چند كه پرونده ايران داراي سوء تفاهم و اختلاف نظر بود، اما چيزي حاكي از خط و انحراف در آن تاييد نشده است. همچنين سازمان ملل متحد با توجه به اين كه نميتوانست برخوردي حقوقي و قانوني از جايگاه شوراي امنيت داشته باشد، مجبور شد در بيانيهاش گزارش البرادعي را تكرار كند كه در آن تعليق همهي فعاليتهاي هستهيي ايران حتي تحقيق و توسعه را خواسته بود. بنابراين شوراي امنيت مسالهاي را تاييد كرد كه هيچ دولتي در تاريخ بشريت نميتواند آن را بپذيرد.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه صدور «بيانيهاي بسيار احمقانه» شوراي امنيت تحت فشار آمريكا و رژيم صهيونيستي انجام شد، افزود: هيچ دولتي حق امضاي سندي كه ملت و نسلهاي آيندهاش را در تنگنا قرار ميدهد و حق مسلم در استفاده از انرژي صلحآميز هستهيي را از آنها سلب ميكند، ندارد.
رييس موسسه يوروسويك لندن ابراز داشت: اگر اروپاييها مدعياند كه روند بررسي پروندهي هستهيي ايران تاكنون قانوني طي شده است، بايد به اين ابهامات حقوقي پاسخ دهند و آنها را رفع كنند.
وي دربارهي هرگونه تفاهم و سازش بين ايران و طرفين موثر در مساله هستهيي ايران گفت: اگر در زمينهي تعليق فعاليتها توافقي ميخواهد صورت گيرد، بايد مدت آن كاملا مشخص باشد. اين در حالي است كه ايران امروز ديگر هيچ نيازي به اروپا و يا آژانس براي تامين سوخت مورد نيازش ندارد.
مجتهدزاده تاكيد كرد: امروز ايران نيست كه به سازش و امتياز دادن احتياج دارد، بلكه اروپاييها هستند كه بايد حد و حدودي را براي تفاهم مشخص كنند و در اين صورت نيز اين ايران است كه ميتواند دربارهي پذيرش و يا عدم پذيرش تفاهم با اروپاييها و آژانس تصميم بگيرد.
وي افزود: غرب هيچ كارتي براي ادامه بازي ندارد، مگر آنكه به عقب بازگردد و يا از سر ناچاري اقدام نظامي را در سر بپروراند.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: ايران بيشتر در صحنهي بينالمللي به بحث و رايزني بپردازد و موضوع را به سطوح دانشگاهي و مطبوعاتي بكشاند. خوشبختانه مسالهي ايران از سوي افكار عمومي دنيا به ويژه غرب هر روز بيشتر درك ميشود و بر تعداد كساني كه با انديشهي عمليات نظامي مخالفند، افزوده ميشود.
مجتهدزاده خاطرنشان كرد: ايران بايد آرامش خود را حفظ كند و از هرگونه تهديد در زمينههاي سياسي، نظامي، اقتصادي بپرهيزد. حال كه ايران به تكنولوژي چرخه سوخت دست پيدا كرده است، بايد در موارد مختلف اقتصادي، سياسي، استراتژيك كه به كمك كشورهاي اروپايي و ديگر كشورها در آينده نياز داريم، به رايزني بپردازيم.
انتهاي پيام



نظرات