جشنواره فجر

  • شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8502-20104
  • خبرنگار : 71036

رييس كميسيون آموزش‌وتحقيقات مجلس درگفت‌وگوباايسنا: *نمي‌توانيم خود را از تحقيقات محروم كنيم *پيشنهاد اروپانشان داد راه حل پرونده هسته‌يي، شوراي امنيت نيست

رييس كميسيون آموزش‌وتحقيقات مجلس درگفت‌وگوباايسنا:
*نمي‌توانيم خود را از تحقيقات محروم كنيم
*پيشنهاد اروپانشان داد راه حل پرونده هسته‌يي، شوراي امنيت نيست

علي عباسپور تهراني‌فرد، معتقد است كه پيش‌نويس طرح پيشنهادي اروپاييان در مورد مسئله هسته‌اي كشورمان نشان‌دهنده آن است كه راه حل پرونده هسته‌اي ايران، شوراي امنيت سازمان ملل نيست.

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌و گو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار داشت: اميدواريم كه اين پيشنهاد باب مذاكره با اروپاييان و غرب را باز كند.

وي تصريح كرد: ما حاضريم اين تضمين را بدهيم كه فعاليت‌مان صلح‌جويانه است، اما نمي‌توانيم بپذيريم كه خود را از تحقيق و فعاليت علمي محروم كنيم.

وي افزود: ما در گذشته نيز اين تجربه را داشته‌ايم كه با فعل و انفعالات سياسي، تعهدات كشورها تغيير مي‌كند، طبيعتا رآكتور آب سبك در قبال پرداخت هزينه و ميلياردها دلار به ما داده مي‌شود اما در واقع هيچ‌گونه تضميني وجود نخواهد داشت و عبارت كنسرسيوم ذكرشده در اين پيشنهاد، نمي‌تواند تضميني براي ايران جهت تأمين سوخت و يا ساخت رآكتور آب سبك باشد.

عباسپور با بيان اين‌كه رآكتورها نياز به غني شدن در حد 5/3 تا 7/3 درصد دارند، گفت: بدين ترتيب و بر اساس پيشنهاد اروپا، ما شاكله‌ي انرژي كشور را به منبع انرژي كه وابسته به كشورهاي غربي است، متصل مي‌كنيم كه به طور طبيعي با تلاطم‌هاي سياسي دچار تنش مي‌شود.

وي در اين راستا به تجربه‌ي رآكتور خريداري شده از آلمان اشاره كرد و گفت: در آن هنگام در اثر عدم همكاري آلمان‌ها در ادامه‌ي ساخت اين رآكتورها ما ميلياردها دلار را كه در ارتباط با ساخت دو واحد از اين رآكتورها هزينه كرده بوديم، از دست داديم و ناچار شديم يك واحد اين رآكتورها را با روس‌ها پيش ببريم.

وي با بيان اين‌كه چنين كنسرسيوم‌هايي بايد با تكنولوژي ايران صورت گيرد، چنين امري را قابل قبول دانست و تصريح كرد: اگر قرار باشد كه ايران سهامي را از يك كنسرسيوم خريداري كند، قابل قبول نيست.

به گفته‌ي وي، اين پيش‌نويس نشان‌دهنده‌ي تمايل كشورهاي غربي در باز كردن باب مذاكره با ايران است.

نماينده‌ي مردم تهران در عين‌حال تصريح كرد: ما نمي‌توانيم فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي خود را تعليق كنيم.

وي خاطرنشان كرد: اگر تيم مذاكره‌كننده، تدبير و تخصص لازم را درباره‌ي نوع فناوري هسته‌اي داشته باشند، توافق با كشورهاي اروپايي قابل دسترسي خواهد بود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha