جشنواره فجر

  • جمعه / ۱۰ شهریور ۱۳۸۵ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8506-05400
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيزجنوب: *توانايي توسعه ميدان آزادگان را داريم *27سال است درآمد نفت بر سرسفرهاست *8 ميدان عمده نفتي شركت به نيمه عمر رسيده‌اند

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيزجنوب:
*توانايي توسعه ميدان آزادگان را داريم
*27سال است درآمد نفت بر سرسفرهاست
*8 ميدان عمده نفتي شركت به نيمه عمر رسيده‌اند

« شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب توانايي توسعه ميدان نفتي آزادگان را دارد.»

به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)؛ منطقه خوزستان سيف‌الله جشن‌ساز ـ مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب ـ در نشستي خبري گفت: « توسعه ميدان نفتي آزادگان داستان جالبي دارد. فعاليت‌هاي مطالعه، اكتشاف و شناسايي ميدان آزادگان به كلي از سوي نيروي هاي ايراني انجام شده است.»

وي افزود: « تاكنون شش حلقه چاه در اين ميدان به بهره‌برداري رسيده است و اگر تنها حدود 100 كيلومتر لوله‌گذاري انجام شود مي‌توان روزانه حدود 6000 بشكه از اين ميدان استخراج و درآمد ارزي براي كشور ايجاد كرد.»

جشن‌ساز درباره ضريب برداشت پنج درصدي كه ژاپني‌ها براي ميدان نفتي آزادگان پيش بيني كرده ‌بودند، گفت: « هم اينك 40 مخزني كه در حوزه عملياتي شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب قرار دارند در كمترين ميزان، ضريب بازيافت 16 درصدي را به خود اختصاص داده‌اند و پيش‌بيني ژاپني‌ها براي ضريب پنج درصدي برداشتن نفت از اين مخزن را غير قابل قبول مي‌دانيم.»

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب تصريح كرد: « در پروژه توسعه ميدان آزادگان، پيمانكار ژاپني تزريق گاز را پيش بيني نكرده است. تزريق گاز به مخزن براي افزايش ضريب برداشت از آن ضروري است و بايد پروژههاي تزريق گاز براي ميدان تعريف شود.»

وي اظهار كرد: « هزينه توسعه اين ميدان را كه ژاپني‌ها حدود سه ميليارد دلار برآورد كرده‌اند درست نمي‌بينيم. اجراي طرح توسعه اين ميدان با حدود 5/1 ميليارد دلار قابل انجام است.»

جشن‌ساز اظهار كرد: « شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب در زمان جنگ تحميلي كه تحت شديدترين حملات و تحريمهاي اقتصادي قرار داشت توسعه ميدان نرگسي و قلعه نار را انجام داد. بنابراين با توجه با شرايط كنوني كشور و پيشرفتهاي فني قابل ملاحظه بدست آمده، قطعا توانايي توسعه ميدان آزادگان را خواهيم داشت. بنابراين در صورت واگذاري طرح توسعه ميدان آزادگان به شركت مناطق نفتخيز جنوب اين طرح در ليست كارهاي روتين شركت قرار خواهد گرفت.»

وي خاطرنشان كرد: « پروژه توسعه ميدان نفتي آزادگان تنها به دليل تامين نشدن منابع مالي از داخل كشور، به پيمانكار خارجي واگذار شده بود.»

وي خاطرنشان كرد: « قراداد اين پروژه با تخفيف 700 ميليون دلاري به ايران از طرف شركت ژاپني بسته شد و پس از گذشته زماني و پيش آمدن مسائل هسته‌اي كشورمان، اين شركت هر روز بازي جديدي را آغاز كرده است.»

جشن‌ساز گفت: « هم اينك توسعه ميدان نفتي آزادگان به دو شركت ايراني مناطق نفت خيز جنوب و شركت مهندسي توسعه نفت پيشنهاد شده است كه البته گفته مي‌شود شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب در اولويت واگذاري قرارداد توسعه اين ميدان نفتي قرار دارد.»

جشن‌ساز يادآور شد: « از ديدگاه كارشناسي و تخصصي، توسعه ميدان نفتي آزادگان كاملا در حوزه عمل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب قراردارد و اين شركت توانايي توسعه اين ميدان را دارد.»

وي خاطرنشان كرد: « طرحي به وسيله معاونت فني شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب تهيه شده كه در آن روش‌هاي توسعه ميدان، منابع تامين مالي طرح توسعه ميدان و همچنين آمادگي كامل شركت براي توسعه اين ميدان اعلام شده است. اين طرح براي مسئولان وزارت نفت فرستاده شده است.»

وي با اشاره به پيشنهاد دو روش توسعه ميدان نفتي آزادگان به مسئولان وزارت نفت گفت: « در روش اول كه پلكاني ناميده مي‌شود، ابتدا چاه در ميدان حفر مي‌شود و نفت هر چاه پس از استخراج به ايستگاههاي بهره‌برداري هدايت و پس از آن به فروش مي‌رسد. شركت نيز از محل فروش نفت ميد‌انها، توسعه ميدان و حفر چاههاي ديگر را ادامه مي‌دهد كه در اين روش منابع مالي طرح نيز تامين خواهد شد.»

جشن‌ساز اظهار داشت: « روش ديگر نيز مانند روشي است كه هم اينك در توسعه ميدان نفتي دارخوين در حال اجرا است.»

وي با بيان اينكه امروز اولويت‌ جذب نيروي انساني در مناطق نفت‌خيز جنوب با جذب نيروي بومي ساكن مناطق عملياتي از جمله خوزستان، بوشهر، ايلام، لرستان و كهگيلويه‌ و بويراحمد است، عنوان كرد: « اين اولويت‌گذاري در استخدام افراد مورد نياز به دليل بومي‌گرايي در شركت نيست بلكه به دليل وضعيت خاص آب و هوا و شرايط منطقه خوزستان و استانهاي در حوزه عملياتي شركت است. اگر افرادي كه از استان‌هاي كه آب و هوايي متفاوت با آب و هواي استان دارند به كارها در حوزه‌هاي عملياتي گمارده شوند پس از يك مدت فعاليت به دليل ناتواني از تحمل شرايط و مطابقت نداشتن با وضعيت آب و هوايي به شهرهاي ديگر مهاجرت مي‌كنند و شركت در اين بخش ضرر خواهد كرد. اين موضوع به صورت كامل مورد تاييد مقامات وزارت نفت نيز است.»

وي خاطرنشان كرد: « يكي از مسائلي كه در چند سال اخير مورد تاكيد دستگاهها و قواي سه‌گانه قرار گرفته است، توليد صيانتي نفت است. اگر توليد صيانتي انجام نشود نسلهاي بعد از ما ضرر خواهند كرد.»

جشن‌ساز گفت: « تمام تلاشهاي شركت براي توليد صيانتي از مخازن و افزايش ضريب بازيافت مخازن با توجه به جديدترين روشهاي علمي و برداشت صيانتي است.»

وي اظهار كرد: « در هيچ جاي دنيا با توجه به روشهاي برداشت موجود توانايي استفاده از 100 درصد ذخاير هيدوركربوري در مخزن وجود ندارد و تنها تلاش مي‌كنند كه درصد برداشت در ميادين را با پيشرفت تكنولوژي افزايش دهند.»

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب با اشاره به تلاش براي بهينه‌سازي سيستمها و كارخانه‌هاي مورد بهره‌گيري در شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب گفت: « پروژه‌هاي زيادي در بخشهاي برق تاسيسات، كارخانه‌هاي نمك‌زدايي، تاسيسات مكانيكي و واحدهاي بهره‌برداري در دست اجرا بوده است كه برخي از آنها به بهره‌برداري رسيده و نتايج خوبي نيز براي شركت در برداشته است.»

وي درباره ميزان اعتبارات اختصاص يافته به توسعه ميادين نفتي و استخراج نفت در مناطق نفت خيز جنوب گفت: « متاسفانه در مدت حدود هشت سال گذشته سرمايه‌گذاري چنداني در مناطق نفت‌خيز جنوب در مقايسه با ميادين بزرگ گازي از جمله پارس جنوبي كه تاكنون حدود 26 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري شده انجام نشده است.»

جشن‌ساز ادامه دارد: « با توجه به پايان عمر مفيد خيلي از تاسيسات شركتهاي بهره‌برداري نفت و گاز مناطق نفت‌خيز جنوب و نياز به افزايش ضريب برداشت از مخازن بايد نگاه ويژه به اختصاص اعتبارات به مناطق نفتخيز جنوب شود.»

وي خاطرنشان كرد: « يكي از اتفاقاتي كه در حدود هشت سال گذشته صورت گرفت و در روند اجراي پروژه‌ها مشكلاتي به وجود آورد، گرفتن برخي اختيارات از شركت ملي مناطق نفت خيز و واگذاري آنها به نيروهاي ستاد در تهران بود. البته اخيرا برخي از اختيارات بر اساس تاكيدات مقامات وزارت نفت به شركت برگردانده شده و برخي ديگر نيز بر اساس وعده‌هاي آنها در آينده نزديك به شركت برگردانده مي‌شود.»

جشن ساز گفت: « جذب نيرو و اختيار سازمان دهي كه از حدود 90 سال پيش در اختيار شركت بوده است از جمله اختياراتي بود كه به ستاد در تهران واگذار شده بود. بازگرداندن اختياراتي كه از شركت ملي مناطق نفت‌خيز اخذ شده است موجب افزايش قدرت و سرعت شركت در انجام پروژه‌ها خواهد شد.»

به گزارش خبرنگار ايسنا خوزستان وي درباره طرح آماك و روند اجرايي طرح گفت: « اجراي اين پروژه در حوزه اختيارات شركت مهندسي توسعه نفت (متن) است. بخشي از اين پروژه اجرا شده و به بهره‌برداري رسيده است و هم اينك در عمليات قرار گرفته، بخش ديگر نيز در حال انجام عمليات اجرايي است كه قول داده شده تا پايان سال به بهره‌برداري برسد.»

جشن‌ساز تصريح كرد: « امسال حدود 900 ميليارد تومان براي تامين نيازهاي مالي شركت از سازمان مديريت و برنامه‌ريزي درخواست شده بود كه اين سازمان با پرداخت 700 ميليارد تومان از اين مبلغ موافقت كرد و بر اساس تجارب و شنيده‌ها عملا حدود 500 ميليارد تومان به شركت اختصاص خواهد يافت. اين موضوع قابل مقايسه با ميزان توليد نفت شركت نيست.»

وي ادامه داد: « وعده داده شده است كه امسال حدود 200 ميليون دلار از محل اعتبارات حساب ذخيره ارزي براي فعاليت‌هاي شركت ملي مناطق نفت خيز برداشت شود. ظرف چند روز آينده وضعيت آن مشخص خواهد شد.»

جشن‌ساز در پاسخ به پرسش خبرنگاري در مورد وجود چه تعداد بلوك اكتشاف نفت در خوزستان خاطرنشان كرد: « كل كشور به 16 بلوك تقسيم شده است كه از اين ميان با توجه به انجام فعاليتهاي اكتشافي گسترده در اكثر نقاط خوزستان تنها بلوك دشت آبادان در اين خوزستان براي اكتشاف تعريف شده است. مطالعات لرزه‌نگاري در اين بلوك در حال اجرا است و پس از انجام اين مطالعات در آينده به مناقصه گذاشته خواهد شد.»

وي ادامه داد: « عمده بلوك‌هاي اكتشافي تعريف شده در مركز و شرق كشور و بخشي نيز در غرب كشور قرار دارند.»

جشن‌ساز گفت: « به دليل نبود پتانسيل توليد 5/5 ميليون بشكه در روز از مخازن نفت كشور و تامين نشدن منابع مالي قادر به توليد 5/5 ميليون بشكه نفت تا پايان برنامه پنج ساله چهارم نيستيم. اميدواريم در كشور پتانسيل توليد نفت 5/4 ميليون بشكه در روز را تا پايان برنامه بدست آوريم.»

وي ادامه داد: « برخي معتقد هستند بايد براي اينكه سهم چانه‌زني بيشتري در اوپك داشته باشيم بايد پتانسيل توليد كه به آن دست خواهيم يافت را بيش از مقدار واقعي اعلام كنيم، غافل از اينكه برنامه‌ها و سياست‌گذاريهاي مجلس و دولت بر اساس آن انجام مي‌شود اما مقامات وزارت نفت معتقد هستند كه حتما بايد ميزان واقعي پتانسيل توليد نفت كشور اعلام شود.»

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب با اشاره به انتقال دفاتر شركت‌ها گفت: « تنها شركتي كه وارد خوزستان مي‌شود شركت اروندان است كه دفتر مركزي اين شركت به خرمشهر انتقال مي‌يابد. اين شركت مسئوليت توليد ميدان نفتي دارخوين را برعهده دارد. پس از انتقال دفتر اين شركت، دفتر شركت ديگري به خوزستان انتقال نمي‌يابد. موضوع انتقال دفاتر به مناطق عملياتي بهانه‌اي براي افراد سودجو شده تا قيمت املاك را در شهر اهواز و برخي شهرهاي ديگر استان افزايش دهند.»

وي در مورد دفتر هماهنگي شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب كه در تهران مستقر بود گفت: « اين شركت يك دفتر هماهنگي براي مسائل مالي، گشايش اعتبارات و كارهاي بيمارستاني در تهران دارد. در گذشته 100 نفر از پرسنل در آن دفتر مشغول به كار بودند ولي امروز تنها 15 نفر براي كارهاي ضروري كه در ارتباط با بانك مركزي و ساير سازمانها است در تهران حضور دارند.»

جشن‌ساز درباره انتقال دفاتر تهران شركتهاي نفت فلات قاره و نفت مركزي گفت: « براي انتقال و ايجاد دفتر با توجه به حوزه عملياتي شركت فلات قاره سه گزينه انتخاب وجود دارد، نخست باقي ماندن در تهران، انتخاب ديگر انتقال به شيراز و گزينه بعدي انتقال به بوشهر است كه در حال تصميم‌گيري بر سر اين گزينه‌ها هستند.»

وي ادامه داد: « بحث‌هايي براي رفتن شركت نفت مركزي به شيراز وجود داشته كه براي اين كار 6 ماه فرصت درخواست شده است.»

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب با اشاره به سياست‌هاي كلي وزارت نفت گفت: « امروز ديگر در دنيا خام فروشي نفت معني ندارد و جلوي آن را مي‌گيرند. بايد نفت خام پس از توليد به فرآورده‌هاي ديگر تبديل شود و پس از افزايش ارزش افزوده صادر شود. اين سياست بسيار سياست خوبي است كه در وزارت نفت در حال پيگيري است. در حال حاضر ساخت مجتمعهاي عظيم پتروشيمي در سراسر كشور به همين منظور انجام مي‌شود.»

جشن‌ساز تصريح كرد: « در 27 سال گذشته نيز وضع به اين شكل بوده كه درآمد نفت بر سر سفره‌هاي مردم آورده مي‌شد.»

وي ادامه داد: « اعتباري كه از فروش نفت عايد كشور مي‌شود بخشي به سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي زير بنايي، بخش به يارانه‌ها و بخشي صرف هزينه جاري كشور مي‌شد.»

وي خاطرنشان كرد: « كاري كه متاسفاته در گذشته انجام نشده است اين است كه به عنوان مثال در پروژه‌هاي نفتي حدود 1000 ميليارد تومان هزينه شده است اما حدود 100 ميليون تومان در بخش بهسازي آب مناطق اطراف آن پروژه هزينه نشده است كه در همين رابطه امسال اعتبارات ويژه‌اي به مناطق كه عمليات استخراج نفت در آن انجام مي‌شد اختصاص داده شده است.»

وي اظهار داشت: « در بخش اجرايي پروژه‌هاي عمراني در مناطق مجاور مناطق عملياتي شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب امسال حدود 50 ميليارد تومان پروژه عمراني در دست اجرا است كه 35 ميليارد تومان از اين پروژه‌هاي در استان خوزستان اجرا و بقيه اعتبار پروژه‌ها در استانهاي ديگر در حوزه عملياتي شركت هزينه شده است.»

جشن‌ساز گفت: « اين پروژه‌هاي عمراني در ساخت مدارس جديد، مساجد، فرهنگسراها، ورزشگاهها و استخرهاي سرپوشيده در شهرهاي اميديه، مسجدسليمان، آغاجاري، اهواز، بهبهان و هفتگل استان خوزستان تعريف شده كه برخي در حال اجرا است.»

به گزارش خبرنگار ايسناي خوزستان وي درباره اختصاص 5/3 ميليارد تومان اعتبار از سوي وزارت نفت براي خريد منازل مسكوني كه در ناحيه‌هاي خطرناك نفت و گاز واقع شده‌اند، گفت: « در گذشته منازل مسكوني مردمي كه در محلهاي غيرمجاز قرار داشتند خريداري مي‌شد كه اجراي اين طرح تجربه ناموفق داشت. هم اكنون براي افزايش ضريب موفقيت طرح با استانداري خوزستان براي چگونگي اجراي بهتر اين طرح در حال رايزني هستيم.»

جشن‌ساز گفت: « در گذشته عده‌اي از شركت ملي مناطق نفت‌خيز بابت فروش خانه‌ها پولهايي دريافت مي‌كردند ولي مشاهده مي‌شد آنها دوباره در محدوده‌هاي خطرناك نفت و گاز آغاز به ساخت و ساز مي‌كردند.»

وي اظهار داشت: « اولويت اجراي طرح خريد منازل مسكوني با 120 دستگاه منزل مسكوني واقع در دره خرسان مسجدسليمان است.»

مديرعامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب درباره پروژه توسعه ميدان مسجدسليمان گفت: « برنده مناقصه اين پروژه يك شركت كانادايي است كه اين شركت پروژه را به پيمانكار چيني واگذار كرده است. شركت چيني نيز تقاضاي افزايش مبلغ پيمان را دارند.»

جشن‌ساز يادآور شد: « توليد كنوني نفت اين ميدان 4000 بشكه نفت در روز است كه پس از انجام پروژه در ميدان، توليد اين ميدان به 20 هزار بشكه نفت در روز مي‌رسد.»

وي درباره اختصاص اعتبارات به خوزستان گفت: « وزارت نفت آمادگي خود را براي عمران مناطق تحت عمليات و اختصاص اعتبار اعلام كرده است اما برخي از كار به دست دولت و وزارت نفت نيست. به عنوان مثال در گذشته 500 ميليون دلار درآمد فروش نفت در لايحه‌اي به خوزستان اختصاص يافت اما علي‌رغم تلاش‌هاي بسيار اين طرح در مجلس راي نمايندگان را كسب نكرد.»

مدير عامل شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب يادآور شد: « اين شركت به عنوان هسته اصلي فعاليت‌هاي شركت نفت از 99 سال پيش تاكنون در حال توليد نفت و فعاليت مستمر است.»

وي اظهار كرد: « بسياري از نمادهاي مدرنيته نخستين بار توسط اين شركت به ايران وارد شدند. به عنوان مثال سيستم مدرن اداري، راه‌آهن، باشگاههاي ورزشي و تلفن براي نخستين بار توسط شركت مناطق نفت خيز جنوب وارد كشور شده‌اند و اين شركت از گذشته تاكنون نقش برجسته‌اي در اقتصاد و ساير مسائل كشور داشته است.»

وي خاطرنشان كرد: « امروز هشت ميداني كه نفت توليدي آنها عمده صادرات شركت را تشكيل مي‌دهند به نيمه دوم عمر خود رسيده‌اند.»

جشن‌ساز عنوان كرد: « اگر يك درصد ضريب بازيافت از مخازن را در ميادين تحت عمليات شركت افزايش دهيم آن ميزان نفت افزايش يافته، بيشتر از نفت استخراج شده با فعاليت‌هاي اكتشافي ظرف 10 تا 15 سال گذشته است.»

وي عنوان كرد: « افزايش ضريب بازيافت از مخازن مناطق نفت‌خيز جنوب كشور نيازمند تكنولوژيهاي پيشرفته و هزينه‌هاي بسيار زياد است.»

جشن‌ساز خاطرنشان كرد: « اين ميزان افزايش توليد نياز به روش‌هاي حفاري پيچيده و روش‌هاي مختلف افزايش فشار مخزن دارد.»

به گزارش ايسنا منطقه خوزستان وي در پايان با اشاره به بحث مسائل محيط زيستي پروژه ها خاطرنشان كرد: « در اجراي همه پروژه‌هاي شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب اين موضوع در اولويت كاري قرار مي‌گيرد.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha