صبح امروز(دوشنبه 15آبان ماه) الكساندر لوكاشنكو رييسجمهور بلاروس طي مراسمي ويژه در ساختمان نهاد رياست جمهوري مورد استقبال رسمي دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهور كشورمان قرار گرفت وروساي جمهور ايران و بلاروس بعد از سان ديدن از يگانهاي مستقر در محل دور اول مذاكرات خود را آغاز كردند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) سفررييسجمهور بلاروس به ايران دوروزه بوده و وي در طول اين سفر با تعدادي از مقامات بلند پايهي كشورمان ديدار و گفتوگو خواهد كرد.
گفتني است سرگئي مارتينوف، وزير خارجهي بلاروس چندي پيش در پي سفرش به تهران گفته بود كه، هدف از سفر لوكاشنكو - رييسجمهور بلاروس - به ايران تقويت بافت روابط دولتي و پيشبرد چندين پروژهي اقتصادي با ارزش است.
سرگي مارتيونف، همچنين در طول اين سفر تاكيد كرده بود ايران و بلاروس درباره مشكلات بينالمللي پيش روي جهان و راههاي حل آنها نظر مشتركي دارند.
به گزارش ايسنا الكساندر لوكاشنكو كه براي اولين بار به ايران سفر كرده يكشنبه شب - 14 آبان ماه - وارد تهران شد.
لوكاشنكو كه به شدت به روسيه نزديك است، بارها از سياستهاي غرب و آمريكا انتقاد كرده است.
به گزارش ايسنا، وي كه در بلاروس و يا همان روسيه سفيد خود را به عنوان مرد مردم معرفي كرده است به شدت مخالف گسترش ناتو است و با انقلابهاي مخملين رخ داده در كشورهاي همسايه خود بارها مخالفت كرده است.
گفتني است وي كه پيش از استقلال بلاروس از شوروي، زماني در ك. گ .ب شوروي، خدمت ميكرده، از سال 1991 وارد عرصه سياست كشور بلاروس شده و در همين سال گروهي را به عنوان كمونيستهاي دموكراسيخواه بوجود آورد و در سال 1993 نيز به عنوان رييس كميته ضدفساد پارلمان بلاروس انتخاب شد و هفتاد تن از مقامات ارشد دولتي را به اتهام فساد متهم كرد.
براساس اين گزارش وي در سال 1994، براي اولينبار كانديداي انتخابات رياست جمهوري شد و توانست با كسب 45% آراء به رياست جمهوري برسد.
وي از سال 94 تا 2001، دور اول رياست جمهوري خود را گذراند و در سال 2001 نيز براي اين انتخابات كانديدا شد و تا سال2006رييسجمهور بود و در اين سال براي سومينبار براي انتخابات ثبتنام كرد و توانست با كسب 2/84 درصد از آراء براي سومينبار رييسجمهور شود.
رييسجمهور بلاروس موضعي فعال در حمايت از كشورهايي كه با سلطله آمريكا مقابله ميكنند دارد و سياستهاي او باعث شد كه دولتهاي غربي مواضع سختي در برابر او بگيرند و آمريكا هميشه از ارتباط اين كشور با كشورهايي مثل ايران، كره شمالي و عراق ناراضي بوده است.
بنابراين گزارش كشور بلاروس در شرق اروپا واقع شده و در همسايگي آن، كشورهايي چون روسيه، اوكراين، لهستان، ليتواني و لتوني قرار دارند.
اين كشور كه پايتخت آن مينسك است و در 27 آگوست 1990 از شوروي استقلال پيدا كرد و در سال 1991 به عنوان جمهوري بلاروس (روسيه سفيد)، اعلام استقلال كرد.
بر اساس اين گزارش در مراسم استقبال رسمي از رييس جمهور بلاروس تعدادي مقامات جمهوري اسلامي ايران از جمله وزراي دادگستري، صنايع، خارجه ،دفاع، سخنگوي دولت و هاشمي ثمره و هچنين برخي مقامات جمهوري بلاروس حضور داشتند.
اخبار تكميلي اين مراسم متعاقبا ارسال ميشود.
انتهاي پيام



نظرات