دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در كنفرانس مطبوعاتي مشترك به همراه ايگور ايوانف، همتاي روسياش تاكيد كرد، مسالهي هستهيي ايران موضوعي چند ضلعي است و هر پيشنهادي در اين راستا از جمله پيشنهاد محمد البرادعي، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي بايد به طوري مناسب پرورش يابد و منافع طرفين را در نظر گيرد.
برنامهي هستهيي ايران راهحل نظامي ندارد
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين كنفرانس خبري كه با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي روز يكشنبه در محل هتل استقلال تهران برگزار شد، ايگور ايوانف، دبير شوراي امنيت ملي روسيه با اشاره به سفرش به تهران و ديدار و ملاقات با مقامات كشورمان، اظهار داشت: ما مطمئنيم كه برنامهي هستهيي ايران راهحل نظامي ندارد و تمام طرفها بايد حداكثر تلاششان را براي پيدا كردن راهحلي سياسي در برونرفت از شرايط فعلي به كار گيرند.
شرايط در مسالهي هستهيي ايران بحراني است
هدف از اين مذاكرات كاستن از شدت اين بحران است
دبير شوراي امنيت ملي روسيه در خصوص مسالهي هستهيي ايران تاكيد كرد: بايد بگويم كه در اين مساله شرايط بسيار بحراني است و اساسا هدف ما از مذاكرات و سفر به تهران اين است كه از شدت اين بحران بكاهيم و براي آن راهحلي را پيدا كنيم.
وي ادامه داد: ما مطمئنيم كه برنامهي هستهيي ايران راهحل نظامي ندارد و راهحل برونرفت از اين شرايط سياسي است.
پيام پوتين براي رهبري نظام و رييسجمهور
ايوانف با اشاره به ديدارش با مقام معظم رهبري، رييس جمهور كشورمان، وزير امور خارجه و دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، اظهار داشت: من امروز پيام رييس جمهوري روسيه، ولاديمير پوتين، را به رهبري و رييس جمهور ايران تقديم كردم.
وي ادامه داد: ايدهي اصلي اين پيغام در بر گيرندهي ارادهي روسيه براي گسترش روابط دوستانه با شريك ديرينهي خود است.
دبير شوراي امنيت ملي روسيه گفت: ايران و روسيه در زمينههاي مختلف به ويژه اقتصادي و تجاري منافع مشترك دارند.
ايوانف خاطرنشان كرد: ما خواهان گسترش روابط در كليهي زمينهها هستيم.
وي اظهار داشت: امروز شاهد بوديم كه رهبري ايران و رييس جمهور و ساير مسوولان شما نيز خواستار گسترش سطح اين روابط هستند.
شرايط منطقه بحراني است
دبير شوراي امنيت ملي روسيه عنوان داشت: در ديدارهاي امروز درخصوص شرايط حاكم بر منطقه كه همچنان منطقهيي پر بحران است، به ويژه عراق، خاورميانه، افغانستان و لبنان بحث و گفتوگو كرديم.
ايوانف تصريح كرد: روسيه هميشه خواهان حل و فصل مناقشات از طريق سياسي كه در بر گيرندهي منافع تمام طرفين باشد، بوده است.
ابتكار البرادعي قابل توجه است
دبير شوراي امنيت ملي روسيه با بيان اينكه در عين حال تمام مسائل باقيمانده در روابط بين ايران و آژانس بايد حل و فصل شود، افزود: ما فكر ميكنيم ابتكار جديد مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي گرفتن يك "تايم اوت" ميتواند قابل توجه باشد، مبني بر اينكه از طرف ايران توقف غنيسازي صورت گيرد و از طرف ديگر توقف تحقق قطعنامهي 1737 شوراي امنيت عليه ايران.
روسيه از راهحل سياسي درقبال ايران حمايت ميكند
وي افزود: ما در خصوص پروندهي هستهيي ايران صحبتهايي را داشتيم. روسيه هميشه از راهحل سياسي براي حل مسالهي هستهيي ايران حمايت كرده است و به حقوق قانوني ايران در داشتن فعاليتهاي صلحآميز هستهيي احترام گذاشته است.
ايوانف در خصوص راهحلي براي مسالهي هستهيي ايران تصريح كرد: اين مساله به شكلي همهجانبه پيچيده شده است و به همين خاطر است كه ما فكر ميكنيم پيشنهاد آقاي البرادعي از اين منظر قابل طرح است.
به تعهداتمان براي راهاندازي بوشهر پايبنديم
وي در پاسخ به سوالي كه به تعهدات روسيه براي تكميل و راهاندازي نيروگاه بوشهر اشاره ميكرد، گفت: ما به تعهداتمان براي تكميل اين نيروگاه پايبنديم.
درصدد برطرف كردن موانع بر سر راه مذاكرات هستيم
دبير شوراي امنيت ملي روسيه، در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينكه روسيه در قالب 1 + 5 چه تمهيداتي را ميخواهد در نظر بگيرد، اظهار داشت: روسيه در قالب كشورهاي 1 + 5 در زمان خودش به تدوين پيشنهادات سازنده پرداخت كه اين پيشنهاد به ايران داده شد و بنا بود اين پيشنهاد مذاكرات بعدي ايران با طرفين درگير در مسالهي هستهيي را در پي داشته باشد اما مذاكراتي شكل نگرفت.
ايوانف تاكيد كرد: در حال حاضر درصدد برطرف كردن موانع بر سر راه مذاكرات هستيم.
در حال مشورت براي مثبت كردن گزارش آژانس به شوراي امنيتيم
دبير شوراي امنيت ملي روسيه در كنفرانس خبري مشترك با علي لاريجاني، با اشاره به قطعنامهي 1737 شوراي امنيت و پايان مهلت داده شده به ايران در اين قطعنامه، اظهار داشت: آخر فوريه نه تنها زمان قطعنامه پايان مييابد بلكه گزارش مديركل آژانس نيز به شوراي امنيت داده خواهد شد كه چقدر ايران به اين قطعنامه پايبند بوده است.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به مذاكراتش با مقامات ايران گفت: در حال حاضر با يكديگر در حال مشورت هستيم كه گزارش آژانس به شوراي امنيت مثبت باشد.
بايد براي زمان و چگونگي خروج نيروها از عراق طرحي ارايه شود
ايوانف همچنين درخصوص افزايش نيروهاي آمريكايي در عراق، گفت: ما فكر ميكنيم در اين خصوص بايد طرحي براي حل و فصل مسائل عراق وجود داشته باشد و تاريخي براي خروج نيروها مشخص شود و قدرت در عراق به نمايندگان اين كشور تحويل داده شود؛ بنابراين تاريخ و شرايط خروج نيروها مسالهاي است كه بايد در مذاكرات مورد توجه باشد. در عين حال معتقديم كه علاوه بر نمايندگان ملت عراق براي حفظ ثبات و امنيت اين كشور، حضور نمايندگان جامعهي جهاني هم ضروري است.
دكتر علي لاريجاني نيز در اين كنفرانس مطبوعاتي مشترك با همتاي روسياش سفر وي را در شرايط فعلي بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: روابط عميقي در ابعاد مختلف و مسائل منطقهيي و بينالملل بين ايران و روسيه وجود داشته و دارد.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: آقاي ايوانف حامل پيامي از سوي رييس جمهوري روسيه براي رهبر و رييس جمهور ايران بودند. ما امروز مذاكرات نسبتا مناسبي با هم داشتيم و اميدواريم ايشان از سفرشان راضي بوده باشند.
بايد براي بررسي پيشنهادات وقت گذاشت
هر پيشنهادي براي حل مسالهي هستهيي ايران بايد منافع طرفين را در نظر گيرد
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، با اشاره به پيشنهاد محمد البرادعي مبني بر توقف فعاليتهاي غنيسازي در ايران و از سوي ديگر توقف اجراي قطعنامهي 1737، گفت: البته مسالهي هستهيي ايران موضوعي چند ضلعي است و هر پيشنهادي در اين راستا بايد به طوري مناسب پرورش يابد و منافع طرفين را در نظر گيرد. معتقدم بايد براي بررسي اين پيشنهادات وقت گذاشت و ظرفيت حل اين پيشنهادات را براي مسالهي هستهيي ايران مدنظر قرار داد.
لاريجاني خاطرنشان كرد: بايد توجه كرد كه چه مكانيزمهايي ميتواند اين پيشنهادات را بارور كند.
يكي از پيشنهادات، موضع البرادعي است
وي با اشاره به مذاكراتش با ايوانف گفت: در گفتوگوها بررسي كرديم كه چطور ميتوانيم به نحوي معقول با مسالهي هستهيي ايران مواجه شد. يكي از اين پيشنهادات موضع البرادعي است.
پيام مقامات آمريكايي ربطي به موضوع هستهيي ايران ندارد
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، در خصوص پيامي كه مقامات آمريكايي به ايران ارسال داشتهاند، گفت: به طور متعارف در موضوعات مختلف پيامهايي فرستاده ميشود كه به آنها نيز پاسخ داده ميشود و ضمن اينكه ايران و آمريكا ارتباطي با هم ندارند اما اين تعاملات وجود دارد.
لاريجاني تاكيد كرد: پيامهايي كه از سوي واشنگتن داده شده است در موضوع هستهيي نبوده است.
انتهاي پيام



نظرات