جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۴:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8711-07924

ميركاظمي با دفاع از عملكرد سازمان حمايت در كنترل قيمت‌ها: انگار تشتت در افكار اقتصادي را يك حزب سياسي پشتيباني مي‌كند

ميركاظمي با دفاع از عملكرد سازمان حمايت در كنترل قيمت‌ها:
انگار تشتت در افكار اقتصادي را يك حزب سياسي پشتيباني مي‌كند

وزير بازرگاني با اشاره به وضعيت مردم غزه، اقدام رجب‌طيب اردوغان ـ نخست وزير تركيه ـ را در انتقاد از اقدامات صهيونيست‌ها در فلسطين را مورد تقدير و تشكر قرار داد و در ادامه با بيان دستاوردهاي انقلاب اسلامي به بررسي وضعيت صادراتي كشورمان در برنامه پنج ساله توسعه پرداخت.

به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، سيدمسعود ميركاظمي در مراسم تقدير از صادركنندگان رتبه‌ دوم كشور اظهار كرد: براساس آمار در طول سه سال و نه ماه از برنامه‌ چهارم اهداف صادراتي برنامه توسعه چهارم اهداف صادراتي برنامه توسعه چهارم محقق شده و نشان مي‌دهد كه 5/53 تا 54 ميليارد دلار بدون احتساب ميعانات گازي صادرات انجام شده اين در حالي است كه پيش‌بيني براي كل برنامه 8/52 ميليارد دلار بوده است.

ميركاظمي گفت: طبق آمار صادراتي در برنامه سوم توسعه كل صادرات غيرنفتي انجام شده 26 ميليارد بوده كه اين ميزان در برنامه چهارم به 53 ميليارد افزايش يافته كه اگر ميعانات گازي را هم به آن اضافه كنيم 70 ميليارد دلار بوده است كه نشان مي‌دهد در برنامه چهارم 92 درصد از اهداف صادراتي محقق شده است.

وي در ادامه در بخشي از سخنانش به پتانسيل‌هاي كشورمان در حوزه‌هاي مختلف صادراتي اشاره كرد و به توضيح چگونگي دستيابي به رشد صادراتي پرداخت.

وزير بازرگاني با مقايسه كردن فضاي رقابتي و غير رقابتي اقتصاد سوالات بسياري را از حاضران در اين مراسم مطرح كرد.

وي همچنين ويژگي‌هاي اقتصاد رقابتي و غير رقابتي را برشمرد و گفت: در فضاي رقابتي سهم رشد اقتصادي و بهره‌وري بالاست اما در فضاي غير رقابتي سهم توسعه‌ ظرفيت‌ها پررنگ است. از سوي ديگر فضاي رقابتي به تحقيق و توسعه نياز دارد و تنظيم بازار در آن بر مبناي عرضه و تقاضا انجام مي‌شود. همچنين در فضاي انحصاري به كنترل و بازرسي نياز داريم در حالي كه در فضاي غير رقابتي حمايت از توليد و مصرف در دستور است و بهره‌وري سرمايه در فضاي رقابتي نيز مثبت است.

وزير بازرگاني همچنين تنها برگ برنده اقتصاد كشورمان را ايجاد فضاي رقابتي در كالا و خدمات و رفتن به سمت صادرات خدمات فني و مهندسي برشمرد و افزود: در فضاي رقابتي ماهيت توليد و تقاضا نامعلوم است اما در غير رقابتي روشن. همچنين در فضاي رقابتي برتري توليدكننده به چابكي و كاهش زمان پاسخگويي آن است در حالي كه در فضاي غير رقابتي مقدار توليد ملاك قرار مي‌گيرد. علاوه بر اين چرخه عمر محصول در فضاي رقابتي كوتاه بوده در حالي كه در فضاي غير رقابتي طولاني مي‌شود همچنين دامنه انتخاب مشتري در فضاي غير رقابتي محدود خواهد بود. علاوه بر آن تشكل‌ها در فضاي رقابتي به وجود مي‌آيند و بهره‌وري نيز افزايش مي‌يابد.

وي ادامه داد: با وجود اينكه اعمال محدوديت‌ها و بحران در صادرات تاثيرگذار است اما برخي موضوعات نيز باعث رشد صادرات مي‌شود لذا با توجه به اينكه تجارت حلقه‌ آخر فرآيند زنجيره تامين است، امكان موفقيت آن بدون تاثيرپذيري ساير حلقه‌ها غير ممكن مي‌شود.

ميركاظمي در ادامه بحث صادرات، كنترل واردات و تنظيم بازار را مورد توجه قرار داد و تصريح كرد: نمي‌توان در فضايي كه ويژگي ديگري دارد از ابزارهايي استفاده كرد كه با آن فضا تطابق ندارند. لذا معتقدم نمي‌شود در افزايش قيمت‌ها مرتب دولت را خطاب قرار دهيم ولي در زمان كاهش قيمت بگوييم كه چرا دولت در روند كاهش قيمت‌ها دخالت مي‌كند.

وي از چندگانگي گفتارها و اظهار نظرها در اين حوزه اظهار نگراني كرد و گفت: نمي‌دانم اين رويكردها چه شاخص‌ها و چه دانش اقتصادي را پشتيباني مي‌كنند! چندگانگي و چند تشتت در افكار اقتصادي برخي اظهارات نگران كننده است و اين گونه برداشت مي‌شود كه يك حزب سياسي آن را پشتيباني مي‌كند و نه علم اقتصادي.

وزير بازرگاني در ادامه از ابلاغيه اخير خود در مورد كاهش قيمت‌ها و الزام توليدكنندگان به پايين آوردن قيمت توليدات دفاع كرد و توضيح داد: سازمان حمايت از سه ماه قبل يعني شهريور ماه امسال تفاهم و مذاكره با توليدكنندگان را بدون سروصدا آغاز كرد اما نتيجه‌اي نگرفت چرا كه توليدكنندگان قيمت‌ها را كاهش نمي‌دادند؛ از سوي ديگر متاسفانه انجمني در زمينه حقوق مصرف‌كننده نداريم كه در اين مقاطع فعاليتش را تشديد كند بنابراين تلاش‌ها براي تفاهم و مذاكره ادامه يافت تا چنان‌ چه وارد كننده يا توليدكننده‌اي قيمت را كاهش نداد طبق قانون با آن برخورد شود.

وي با طرح اين سوال كه آيا در كشور ما به راستي عرضه و تقاضا بازار را تنظيم مي‌كند؟ فضاي اقتصادي چقدر رقابتي است و به چه ميزان انحصاري افزود: در سه ماهه اول امسال سازمان حمايت قيمت بيش از دو هزار قلم كالا را با توافق توليدكنندگان به حالت قبلي بازگرداند. حال مي‌توان قضاوت كرد وقتي چنين بازاري در اختيار فعال اقتصادي باشد آيا انگيزه‌اي براي صادرات دارد؟ معتقدم ما بايد براي صادرات احساس نياز كنيم به طوري كه حيات و ممات خود را به صادرات گره بزنيم.

وزير بازرگاني تصريح كرد: بايد فضاي كسب و كار هم بر گرفته از صادرات باشد حتي حوزه‌هاي خدمات و حمل و نقل و غيره؛ همه و همه بايد براساس الگوي توسعه اقتصادي مبتني بر ارزش ‌هاي كشورمان رقابتي شوند.

وي خاطرنشان كرد: معتقدم كه با همكاري و تعامل و تعريف دقيق از فضاي كسب و كار در كشور و نيز تبيين دقيق مشكلات و مسائل به عنوان موانع سد راه صادرات و نيز استعدادهاي محرك صادرات به اهداف سند چشم‌انداز دست خواهيم يافت.

ميركاظمي با بيان اينكه تجربه نشان داده با اجماع نظر همواره به موفقيت دست يافته‌ايم عنوان كرد: اينكه نرخ تسهيلات بانكي بايد براي صادرات كاهش يابد قطعا هزينه را براي توليد پايين مي‌آورد اما به راستي آيا با حل مشكل يك عامل مشكلات صادرات هم حل مي‌شود؟ چرا بايد تنها يك عامل را نام ببريم؟ در حالي كه اگر فضاي رقابتي را به وجود آوريم موفق خواهيم بود.

وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه نرخ متوسط تعرفه‌ها در سال 83 ، 5/23 درصد بوده و در سال جاري به 28 درصد رسيده است خطاب به حاضران پرسيد به راستي بايد اين سياست‌هاي تعرفه‌اي را تا چه زماني ادامه دهيم؟ آيا تا زماني كه به 50 درصد برسد بايد ادامه يابد؟ و يا در زمينه‌ حامل‌هاي انرژي به چه دليل به حمايت از كالاهاي مصرفي مي‌پردازيم و در اين صورت يارانه حامل‌هاي انرژي كجا هزينه مي‌شود؟! مطمئنم توليدكننده هم در اين فضا سودي نمي‌برد. از سوي ديگر مصرف كننده هم نفعي نخواهد برد.

وزير بازرگاني تاكيد كرد: يكي از عوامل فضاي رقابتي آزاد سازي قيمت‌هاست اما آيا با اين سياست‌ها كه اولين آن افزايش تعرفه‌هاست امكان دستيابي به اين فضا وجود دارد؟ در اين فضا تكليف مصرف كننده چه خواهد بود؟ بنابراين تا فضاي كسب و كار اصلاح نشود نمي‌توان كاري كرد. همان گونه كه ديديم در سيستم پولي بخش خصوصي وارد شد. آيا مشكل سيستم پولي حل شده؟ يا بايد فضا را رقابتي كنيم؟

ميركاظمي همچنين با اشاره به مطرح شدن بحث آزاد سازي اقتصاد خاطرنشان كرد: وقتي همه معتقدند قيمت تمام شده توليد با آزادسازي‌ها افزايش مي‌يابد بايد بررسي كنيم كه كجا مي‌توان ماهيت رقابتي‌تر كردن كالاها را در كشور بالا برد و فضا را به گونه‌اي بهبود داد كه صادرات به معناي واقعي مورد حمايت قرار گيرد نه از طريق سياست‌هاي برگرفته از بخشي‌نگري.

به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم 30 صادركننده رتبه دوم از استان‌هاي سراسر كشور و 17 تشكل صادراتي شركت مديريت صادرات و خوشه‌ صادراتي كه موفق به دريافت تنديس سيمين شده‌ بودند از سوي وزير بازرگاني و مسئولان حاضر در نشست مورد تقدير قرار گرفتند.

در اين ميان يونس ژائله ـ عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران و مديرعامل شركت صادراتي شيرين عسل ـ به عنوان صادركننده ممتاز 30 سال گذشته معرفي و مورد تقدير قرار گرفت.

شركت‌هاي نمونه‌ صادركننده‌ رتبه‌ دوم هم شامل موارد زيرند:

فارس برودت، مواد غذايي خميرمايه چهارمحال بختياري، بازرگاني مرندي، پتروشيمي تندگويان، بازرگاني جمشيدي، فرش آسايش كاشان، شكوه بناب، بازرگاني داور حامدي، فني و مهندسي زرآب كاوه، تعاوني‌ رويان شيمي اسفراين، خشكبار طلايي 555، صنايع كاشي نيلوفر، اترك شيمي، ايران تفرانسفو، توليدي صنعتي عقاب افشان، تعاوني مرزنشينيان سفيد آبه، اروم نارين، فولاد آلياژي يزد، پارس اكسيد، صنايع شير فجر، گسترش بازرگاني كرمان، بازرگاني نصرالله لارتي، زنجان برنز، بازرگاني موسوي ملكي، كاله، مواد غذايي خليج فارس، بازرگاني حاج عليزاده، آسه ياسوج، صنايع نوشابه سازي فرانوش كردستان و داروسازي اكسير.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha