عبدالله گل با بيان اين كه كشورهاي عضو اكو در يك منطقهي استراتژيك قرار دارند، گفت: كشورهاي عضو اكو ميتوانند با استفاده از منابع غني، نيروي كار و همكاري در حوزههاي اقتصادي، بحران اقتصادي را تبديل به فرصت كنند.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييسجمهور تركيه، صبح چهارشنبه در دهمين اجلاس سران عضو اكو در ابتداي سخنانش با ابراز اميدواري مبني بر اين كه جلسهي امروز موفقيتآميز باشد، افزود: من از اين فرصت استفاده ميكنم و از رييسجمهور آذربايجان براي حمايت از اين سازمان تشكر ميكنم. همچنين از دبيركل سازمان اكو نيز به خاطر خدمات خوبي كه انجام دادهاند تشكر و قدرداني ميكنم.
گل ادامه داد: جلسهي امروز ما در زماني برگزار ميشود كه كشورها با يك بحران اقتصادي روبهرو هستند و اين بحران تاثير زيادي را بر تمام نقاط گذاشته است و موجب ركود در اقتصاد كشورهاي پيشرفته شده و همچنين بر اقتصاد كشورهاي اكو نيز تاثيراتي گذاشته است.
او با بيان اينكه كشورهاي عضو اكو در يك منطقهي استراتژيك قرار دارند، گفت: كشورهاي عضو اكو ميتوانند با استفاده از منابع غني، نيروي كار و همكاري در حوزههاي اقتصادي اين بحران را تبديل به فرصت كنند و در واقع ميتوانند با اين همكاريها بهخصوص در زمينهي تجارت و حمل و نقل، اثرات اين بحران را كاهش دهند.
رييسجمهور تركيه با بيان اينكه سازمان اكو براي تركيه بسيار مهم است و ما علاقهمند به گسترش همكاري با كشورهاي منطقه براي تثبيت صلح هستيم، گفت: ما براي رسيدن به جوانب جديدي از همكاريها نيازمند نهادينه كردن اين تلاشها هستيم.
وي گفت: آغاز كار بانك توسعه و تجارت را در اكو دستاورد مهمي ميدانيم.
عبدالله گل همچنين به اهميت بحث انرژي اشاره كرد و افزود: انرژي داراي اولويت بسيار بالايي است و كشورهاي عضو ميتوانند در اين زمينه تاثيرات زيادي بر سطح منطقهيي و جهاني داشته باشند.
رييسجمهور تركيه گفت: كشورهاي عضو تلاش بسيار زيادي در ارتباط با گسترش همكاريهاي دوجانبه داشته باشند و ما براي ايجاد صلح و رفاه نيازمند همكاريهاي گسترده هستيم.
او گفت: ما براي صلح و رفاه و حل مشكلات جهان نيازمند همكاريهاي بيشتر با يكديگر هستيم. به خاطر مشكلات فلسطين، مبارزه با تروريسم و جرايم سازمان يافته نيازمند تلاشهاي همهجانبه هستيم و اكو در اين زمينه ميتواند بسيار موثر باشد.
عبدالله گل گفت: تركيه به همكاريهاي سازنده با كشورهاي عضو ادامه خواهد داد.
رييسجمهور تركيه گفت: شرايط منطقه در سياستگذاري تركيه بسيار موثر است و تركيه نيز از هيچ تلاشي براي تقويت و ثبات اقتصاد و صلح و امنيت در منطقه دريغ نكرده و نميكند.
وي تاكيد كرد كه همكاريهاي تجاري منطقهيي اكو بايد بيش از پيش فعال شود.
انتهاي پيام



نظرات