مراسم تجليل از مرحوم سرتيب خلبان دادپي برگزار شد
مراسم بزرگداشت مرحوم سرتيپ خلبان مهدي دادپي با حضور مقامات لشكري و كشوري و جمع كثيري از شاگردان، همرزمان و خانواده ايشان در مسجد جامع شهرك قدس تهران برگزار شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين سيدمحمدرضا واحدي طي سخناني از خدمات ارزنده اين امير سرافراز ارتش اسلام كه سالها در كسوت خباني و فرماندهي رشادتها و حماسههايي بينظيري را براي نظام جمهوري اسلامي ايران به ارمغان آورده بود، تجليل و اظهار كرد: مرحوم دادپي فرماندهاي شجاع،انساني خدمتگزار و مجاهد در راه خدا بود كه با طراحي و اجراي عملياتهاي مهم نظامي در نيروي هوايي در خلق حماسههاي بينظير سالهاي دفاع مقدس سهيم بود و پس از آن نيز خدمات بيشائبهاي را به نيروي هوايي و صنعت هوانوردي كشور ارائه داد.
وي همچنين در قسمت ديگري از سخنان خود به روحيه ديني و ملي مرحوم دادپي اشاره و تصريح كرد: سرتيپ دادپي را ميتوان از وفادارترين انسانها نسبت به آرمانهاي نظام و امام(ره) و رهبري دانست، زيرا ايشان هرگز دست از تلاش براي سازندگي و قطع وابستگي كشور به بيگانگان برنداشت و عليرغم سن و سال بالا شبانهروزي در اين جهت كوشيد.
وي افزود: حاصل اين كوششها، آنچه مربوط به بخش نظامي ميشود كه در ذهن و خاطره همه همرزمان وي وجود دارد، اما در بخش كشوري با اينكه او ميتوانست پس از بازنشستگي در سال 1371 به استراحت بپردازد، اما براي شرف و حيثيت اين مرز و بوم تلاش كرد و حاصل تلاشهاي او تاسيس موسسه ابوفاضل و شركتهاي مختلفي از جمله شركت هواپيمايي آرياتور، دانشگاه علمي كاربردي، مدرسه خلباني آرتا كيش و ... است كه وي همه آنها را وقف صرف امور خيريه و ترويج دانش فني هوانوردي در كشور و قطع وابستگي آن كرد.
معاون فرهنگي و روابط عمومي ارتش در ادامه با پيشنهاد اينكه " بايد براي شناخت دادپي كنگره ويژه برگزار شود" خاطرنشان كرد: آن مرحوم چه در دوران خدمت و بعداز آن همواره در مسير ارزشهاي مكتب تشيع و اقتدار نظام جمهوري اسلامي تلاش ميكرد و با صداقت، ايستادگي در مسير زندگي با طبع بلند و عزت نفس و به عنوان يك مجاهد دائما در حال تلاش و سازندگي بود.
وي در پايان سخنان خود با اشاره به اينكه " امروز صنعت هوانوردي كشور و تامين نيازمنديهاي مربوطه مديون آموزش و فعاليتهاي ابداعي مرحوم دادپي ميباشد" گفت: منصفان آشنا به صنعت هواپيمايي كشور اذعان دارند كه هركس در اين زمينه فعاليت دارد، به نوعي مديون زيرساختهاي سختافزاري و نرمافزاري است كه طراح و موسس و حداقل گسترش دهنده آن دادپي بوده است.
وي همچنين با گلايه از " اظهارنظرهاي عجولانه نسبت به سانحه اخير هواپيمايي آرياتور در مشهد كه منجر به عروج شهادتگونه اين امير سرافراز ارتش اسلام گرديد" اظهار كرد: ما نبايد براي فرار از نگاههاي ملامت بار مردم و داغ ديدگان سوانح، بار گناه و مسووليت را به دوش انساني مخلص و فداكار بيندازيم كه تنها عمر مديريتي و تخصصاش به اندازه تمام عمر ماست.
مرحوم دادپي در سانحه هواپيمايي مورخه سوم مردادماه شركت آريا تور در مشهد مقدس جان به جان آفرين تسليم كرد.
وي در سال 1319 در تهران متولد و گواهينامه خلباني جنگنده شكاري اف 5 و فانتوم اف 4 را در آمريكا با رتبه ممتاز دريافت كرد و پس از مراجعت به ايران در پايگاههاي هوايي شهيد نوژه همدان، بوشهر و مهرآباد تهران به خدمت ادامه داد.
او با هزاران ساعت پرواز آموزشي، عملياتي از پيشكسوتان خلباني شكاري در كشور به حساب ميآمد.
نقش ارزنده وي در پرواز ،هدايت و طراحي عملياتهاي هوايي آغاز جنگ مانند عمليات 140 فروندي و هدايت فاز هوايي عمليات ناوچه پيكان و نبرد سرنوشتساز انهدام نيروي درياي عراق، و دهها عمليات ديگر باعث شد تا نشان رشادت فتح به وي اعطا گردد.
مرحوم دادپي همچنين در سال 1371 و پس از بازنشستگي مديريت عاملي شركتهاي هواپيمايي كيش اير، فراز قشم، شركت كاسپين، شركت هواپيمايي آريا و عضو موثر تاسيس شركت هواپيمايي ساها و موسس مدرسه خلباني آرتا كيش با آموزش نزديك به 400 خلبان را در كارنامه خدمتي خود دارد.
اين خلبانان توانست نياز داخلي را برآورده سازد و بسياري از آنان در بازارهاي بينالمللي و شركتهاي هواپيمايي خارجي مشغول به پرواز هستند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات