تني چند از اعضاي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در پي اظهارات اخير فرمانده نيروي انتظامي مبني بر عدم تخصيص اعتبارات انسداد مرزها با گذشت بيش از هفت ماه از آغاز سال جاري، از بررسي اين موضوع در كميسيون و تشكيل تيمي در اين راستا خبر دادند.
پيگيري علت عدم پرداخت بودجه انسداد مرزها از دولت
سردار محمداسماعيل كوثري نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با ايسنا، گفت: موضوع عدم پرداخت بودجه انسداد مرزها پيش از اين هم توسط فرمانده مرزباني جمهوري اسلامي مطرح شده بود، به همين خاطر قرار بود جلسهاي با حضور مسئولين مربوطه، نماينده دولت، وزارت كشور و كساني كه در اين رابطه مسئوليت دارند برگزار شود، اما به دليل مراسم تشييع پيكر شهداي حادثه تروريستي زاهدان به تاخير افتاد.
به گفته نماينده مردم تهران در خانه ملت، بنا بود مجلس با استفاده از اهرمهاي نظارتياش علت عدم پرداخت بودجه انسداد مرزها را جويا شود، اين بدان معنا نيست كه نيروي انتظامي به وظيفهاش كه انسداد و كنترل مرزهاست عمل نميكند، چرا كه نيروي انتظامي از ابتداي سال هزينه بسيار زيادي به اين امر اختصاص داده است اما براي تسريع در كار نياز به تخصيص بودجه در نظر گرفته شده دارد كه با توجه به گذشت 7 ماه از ابتداي سال هنوز محقق نشده است.
كوثري پيگيري و نظارت بر حسن اجراي بودجه را از جمله وظايف مجلس دانست و تاكيد كرد: جلسه بررسي اين موضوع در آينده نزديك برگزار و علت عدم پرداخت بودجه انسداد مرزها از مسئولان مربوطه پيگيري خواهد شد.
تشكيل يك تيم براي بررسي تخصيص يا عدم تخصيص اعتبار انسداد مرزها
حسين سبحانينيا ديگر نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز در گفتوگو با ايسنا، اظهار كرد: در سال جاري اعتباري معادل 130 ميليارد تومان براي انسداد مرزها پيشبيني شد، اما گزارشات واصله نشانگر اين است كه حتي ذرهاي از اين بودجه در اختيار مسوولين مربوطه قرار نگرفته است كه بتوانند براي كنترل و ايجاد امنيت مرزها مورد استفاده قرار دهند.
وي ادامه داد: براي بررسي دقيقتر در كميسيون امنيت ملي، تيمي با حضور سردار محمداسماعيل كوثري، دكتر حسن كامران و سردار محمد كرميراد تشكيل شد تا موضوع را به شكل جدي در رابطه با مرزهاي شرق و غرب كشور پيگيري و گزارش آن را در اختيار كميسيون قرار دهند كه آيا اين بودجه تخصيص پيدا كرده است يا خير اگر تخصيص پيدا نكرده علت تخصيص نيافتن آن چيست؟
به گفته سبحانينيا، اين تيم تشكيل شد تا بجاي قضاوت پيشاپيش صحت يا سقم اين موضوع مشخص شود، اگر جمعبندي نشانگر تخصيص نيافتن بودجه انسداد مرزها باشد بدون شك مجلس ورود جديتري به مساله پيدا ميكند و از دستگاههاي مسئول ميخواهد كه توضيح دهند چرا تاكنون بودجه در نظر گرفته شده اختصاص نيافته است.
عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي خاطرنشان كرد: موضوع انسداد مرزها در مجلس از اهميت بسيار بالايي برخوردار است، به همين دليل بودجهاي كه دولت براي انسداد مرزها در نظر گرفته بود در مجلس افزايش يافت، بودجه پيشنهادي دولت براي انسداد مرزها حدود 80 ميليارد تومان بود كه در مجلس به حدود 130 ميليارد تومان رسيد. لذا مجلس به دنبال اين است كه انسداد مرزها جدي گرفته شود.
سبحانينيا افزود: اگر براي كنترل عبور و مرور اشرار، قاچاق و خيلي از مسايل ديگري كه امروزه در مرزها با آنها مواجه هستيم اعتبار به موقع و به جا هزينه شود ميتوان از بروز حوادث تروريستي جلوگيري كرد، متاسفانه به دليل كوتاهيهاي انجام شده شاهد چنين تبعات غمانگيزي هستيم كه در آينده هم ممكن است اتفاق بيافتد. بنابراين عدم تخصيص بودجه انسداد مرزها بايد به سرعت مورد بررسي قرار گيرد و نسبت به كوتاهيهاي صورت گرفته توسط مجلس و دستگاههاي مربوطه اقدامات مناسب انجام شود.
شايد جابجايي تصدي مسئوليت معاونت راهبردي دولت دليل عدم تخصيص بودجه انسداد مرزهاست
سردار محمد كرميراد عضو هيات رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز به خبرنگار ايسنا گفت: بودجه انسداد مرزها در بودجه سال گذشته در مجلس تصويب شده است، البته شايد لفظ انسداد مرز لفظ خوبي نباشد بهتر است آن را كنترل مرز و اقدامات تاميني بناميم.
نماينده كرمانشاه در عين حال براي اطمينان از تخصيص يا عدم تخصيص بودجه انسداد مرزها، در ميان مصاحبه با رييس كميسيون برنامه و بودجه تماس گرفت و موضوع تخصيص بودجه را جويا شد كه وي در پاسخ گفت: ظاهرا بودجه تخصيص خواهد يافت شايد اصلاحات و جابجايي تصدي مسئوليت معاونت راهبردي و برنامهريزي مزيد بر علت باشد كه اين اعتبار هنوز تخصيص نيافته است، اميدوارم در آينده نزديك اعتبار مربوط به كنترل مرزها اختصاص يابد تا مرزهاي كشور تحت كنترل درآيند.
به گفته نماينده مردم كرمانشاه، در رابطه با مرزها آنچه اتفاق ميافتد اين است كه طي 30 سالي كه از انقلاب اسلامي سپري شده، همواره دشمنان خارجي و داخلي درصدد ناامن سازي مناطق مرزي كشور بودند، اتفاقي كه چند روز پيش براي فرماندهان عزيز كشور، بخشي از مردم بلوچ و بخشي از برادران اهل سنت و شيعه در يكي از مناطق سيستان و بلوچستان افتاد، نشانگر عمق فاجعهايست كه به هر حال دشمنان خارجي و داخلي قسم خورده عليه ايران اسلامي دارند تا در منظر جهانيان، ايران اسلامي را ناامن جلوه دهند و اختلاف شيعه و سني را دامن بزنند.
به گفته وي، اينها زنجيره به هم پيوستهاي از وهابيها و سلفيها هستند كه در مناطق مرزي غرب و جنوب شرقي فعاليت ميكنند كه تحت حمايت بخشي از دولتمردان و اشخاص عربستان سعودي و پاكستان هستند. اهداف آنها كاملا مشخص است و با در اختيار گذاشتن امكانات، تجهيزات و مهمات، اين تروريستها به خصوص ريگي و عواملش را حمايت و پشتيباني ميكنند، لذا از دولت درخواست ميكنيم با قاطعيت چنان سيلياي به آنها بزند كه ريشهشان از بيخ و بن خشكانده شود. همچنين از نيروهاي امنيتي كه در مرزهاي مختلف ايران اسلامي تلاش ميكنند ميخواهيم تمهيدات و تدابير بيشتر و بهتري بيانديشند تا ديگر شاهد چنين مسائل غمانگيزي نباشيم.
انتهاي پيام



نظرات