جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۲۸ مهر ۱۳۸۸ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8807-00667.124576

/آخرين گزارش ايسناازسفرلاريجاني به ژنو/ لاريجاني: دنياي تشنه عدالت،به مانورهاي تبليغاتي وسياسي نيازندارد امروزديگربانظامي‌گري نمي‌توان با تروريسم مقابله كرد

/آخرين گزارش ايسناازسفرلاريجاني به ژنو/
لاريجاني:
دنياي تشنه عدالت،به مانورهاي تبليغاتي وسياسي نيازندارد
امروزديگربانظامي‌گري نمي‌توان با تروريسم مقابله كرد

رييس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با رييس مجلس مصر، گفت: موضع شما در مساله‌ي فلسطين بسيار خوب است و ما انتظار داريم كه اين موضع پيش‌رو باشد.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به ژنو، دكتر علي لاريجاني در حاشيه‌ي اجلاس اتحاديه‌ي بين‌المجالس در ديدار با فتحي سرور، رييس مجلس مصر خاطرنشان كرد: مجامع بين‌المللي به ويژه ديوان كيفري لاهه بايد به اسراييل فشار وارد كند، هر چند كه قطعا آمريكا سنگ‌اندازي مي‌كند.

لاريجاني با اشاره به مشكلات افغانستان و مواضع آمريكا در ارتباط با مسائل هسته‌يي و فعاليت‌هاي كشورهاي اسلامي در اين راستا، خاطرنشان كرد: موضع و رفتار آمريكا در اين خصوص يك رفتار دوگانه است و در افغانستان نيز ايالات متحده مواضع دوگانه‌اي را دنبال مي‌كند.

رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه اوباما علي‌رغم شعارهايي كه مي‌دهد تاكنون براي ملت فلسطين هيچ كاري نكرده است، گفت: در مسائل هسته‌يي مي‌خواستند كاري كنند كه كشورهاي اسلامي جرات دستيابي به انرژي هسته‌يي را نداشته باشند.

وي خطاب به فتحي سرور، گفت: ما علاقه‌مند به گسترش روابط دوجانبه‌ي ايران و مصر هستيم.

به گزارش ايسنا، رييس مجلس مصر در اين ديدار به لاريجاني، گفت: ما موضع اصولي در بحث فلسطين داريم و تاكنون براي فلسطين هم قرباني‌هاي زيادي داده‌ايم.

وي صلح در خاورميانه را حق فلسطين دانست و در عين حال به گزارش گلدستون اشاره كرد و گفت: اين اولين بار است كه سازمان ملل چنين گزارشي عليه اسراييل تصويب مي‌كند.

رييس مجلس مصر گفت: كشورهاي اسلامي نيازمند وحدت هستند و بايد واقعيات را در نظر بگيرند و بايد همه‌ي حركت‌ها بر اساس نگاه به آينده باشد.

فتحي سرور با تاكيد بر اين‌كه ما تلاش مي‌كنيم كه بين گروه‌هاي فلسطيني توافق حاصل شود، افزود: ما در گزارش گلدستون نيز تلاش كرديم كشمكش ميان نيروهاي فلسطيني شكسته شود، چرا كه ما معتقديم از طريق آشتي ملي اين كار صورت مي‌گيرد.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با دبير كل اتحاديه‌ي بين‌المجالس، عنوان كرد: مجامع بين‌المللي بر اساس تفكرات‌شان و اي‌نكه تا چه اندازه نگاه واقع‌بينانه و منصفانه‌اي را در سطح جهاني مطرح مي‌كنند، در دنيا جايگاه پيدا مي‌كنند.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به ژنو، دكتر علي لاريجاني در حاشيه‌ي صد و بيست و يكمين اجلاس اتحاديه‌ي بين‌المجالس در ديدار با دبير كل اين اتحاديه هم‌چنين تاكيد كرد: من در جريان مشكلات شما هستم و گرايش‌هاي مختلفي كه در اينجا فعاليت مي‌كنند را به خوبي مي‌شناسم، اما اگر شما گرايش‌هاي خنثي داشته باشيد، فعاليت‌هايتان بي‌فايده است.

لاريجاني با اشاره به وضعيت اسفبار مردم افغانستان و غزه، تاكيد كرد: اگر از مجامع بين‌المللي صدايي را نشنويم، در اصل اين مسائل و حوادث تغييري حاصل نمي‌شود.

رييس مجلس شوراي اسلامي، خواستار تبادل اطلاعات جهت يكسان‌سازي قوانين در برخي موارد مثل مبارزه با جرايم سازمان‌يافته شد و گفت: امروزديگر با نظامي‌گري نمي‌توان با تروريسم مقابله كرد.

وي همچنين اظهار اميدواري كرد كه براي امنيت و توسعه‌ي كشورها اقدامات خوبي انجام شود و با اشاره به اجلاس اتحاديه‌ي بين‌المجالس، گفت: اين مركز در دنيا مي‌تواند مركز پرتحركي باشد.

لاريجاني گفت: مجامع بين‌المللي مهم هستند به شرط آن‌كه بتوانند تحركات مثبتي در دنيا داشته و واقع‌بينانه و منصفانه به مسائل بنگرند.

به گزارش ايسنا، تئوبن گوريراب رييس اتحاديه‌ي بين‌المجالس نيز در اين ديدار خطاب به رييس مجلس شوراي اسلامي، گفت: مسائل آب و هوايي و اهداف هزاره براي ما از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. ما به كمك روساي مجالس نياز داريم.

رييس اتحاديه‌ي بين‌المجالس با اشاره به سفرش به غزه گفت: من يك بار به غزه رفتم و دوست دارم كه فرصتي حاصل شده و روزي هم به تهران بيايم.

هم‌چنين رييس مجلس شوراي اسلامي طي سخنراني در صد و بيست و يكمين نشست مجمع عمومي اتحاديه بين‌المجالس همكاري و مسووليت مشترك براي مبارزه جهاني عليه جرايم سازمان يافته را مورد تاكيد و توجه قرار داد و عنوان كرد: قطعا تروريسم و به ويژه تروريسم دولتي بدترين شكل از جنايات سازمان يافته است كه هر چند سابقه كهني دارد، اما در دهه‌هاي اخير به شكل جهشي گسترش يافته است.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به ژنو، دكتر علي لاريجاني با طرح اين سوال كه چرا با اين وضعيت مواجه هستيم و ريشه آن چيست؟ افزود: در بسياري از موارد اقدامات تروريستي ابزار اقدامات سياسي كشورهاي قدرتمند است و به تعبير ديگر اين تروريست‌هاي دست ساز، شكلي از زورگويي مدرن را يافته و نظير اقدامات تروريست‌ها در دو روز گذشته در منطقه سيستان و بلوچستان ايران اتفاق افتاده است.

وي خطاب به رييس اين اجلاس گفت: اميدوارم كه ايشان بتوانند در مبارزه جهاني عليه جرايم سازمان يافته اقدامات موثر را سامان دهند؛ چرا كه جرايم سازمان يافته چالش مهمي براي زندگي اجتماعي دنياي امروز محسوب مي‌شود و انواع زيادي نظير تروريسم، مواد مخدر، قاچاق انسان، مهاجرت غيرقانوني، تهديدات هسته‌يي، مهاجرت‌هاي اجباري و غيره پيدا كرده است.

لاريجاني با اشاره به اقدامات تروريستي اخير در ايران گفت: يكي از سركردگان اين گروه چندي پيش اعلام كرد كه با ايالات متحده مرتبط است و رسانه‌هاي فارسي زبان سازمان جاسوسي آمريكا رسما از آنها حمايت مي‌كنند كه البته اطلاعات ما هم اين امر را نشان مي‌دهد.

رييس مجلس با بيان اين كه البته اين اقدامات كور براي همه كشورها ممكن است، افزود: اما جمهوري اسلامي ايران اين گونه اقدامات تروريستي ناشيانه را مخل امنيت منطقه‌يي و جهاني مي‌داند و آن را فعلي حرام مي‌پندارد.

لاريجاني ايران را طي 30 سال گذشته قرباني تروريستي عنوان كرد كه توسط ابرقدرت‌هاي غربي حمايت مي شوند.

وي گفت: رييس جمهور ، نخست وزير، رييس قوه قضاييه ، ائمه جمعه و بسياري از مقامات و مردم بيگناه ايران طي اين سال‌ها به شهادت رسيده‌اند، اكنون اين تروريست‌ها در بعضي از كشورهاي اروپايي به ويژه در فرانسه پناه گرفته‌اند.

به گزارش ايسنا، لاريجاني در طي سخنان خود در اين اجلاس گفت: در مواردي نظير آنچه در افغانستان با آن مواجه هستيم برخي كشورهاي عضو ناتو به دليل ناتواني در وصول به اهداف خود كه در زمان اشغال افغانستان مطرح كردند، در پشت صحنه با گروه‌هاي تروريستي تباني مي‌كنند كه ما بارها در جلسات خصوصي و علني با برخي كشورهاي عضو ناتو متذكر شده‌ايم كه اين روش عملا از مبارزه با تروريسم جز شعاري توخالي چيزي باقي نگذاشته است.

لاريجاني افزود: از يك طرف به بهانه مبارزه با تروريسم افغانستان را اشغال مي‌كنند و از طرف ديگر با آنها مذاكره مي‌كنند! اين نحوه عمل باعث شده كه هم سربازان را تلف كرده و هم زندگي مردم افغان را سياه نموده‌ايم.

وي با اظهار اين مطلب كه در مواردي سلطه غيرمنطقي و جبارانه برخي كشورهاي بزرگ بر ديگر كشورها و ايجاد فضاي ديكتاتوري عملا افراد آن جامعه را به عصيان فراداشته است، گفت: هر چند عكس‌العمل آنان غيرقانوني است، اما ريشه آن روحيه سلطه گري برخي كشورهاي بزرگ است. نگاهي اجمالي به شناسنامه برخي از گروه‌هاي تروريستي و توجه به مبدا توليد آنها اين نظريه را واضح مي كند.

براساس اين گزارش لاريجاني، در ادامه سخنان خود در مجمع عمومي اجلاس اتحاديه بين‌المجالس با بيان اين مطلب كه بايد توجه داشت دفاع مشروع و مظلومانه حزب الله و حماس از حقوق اوليه لبنان و فلسطين در ادبيات سياسي برخي كشورها به عمد با مفهوم تروريسم تعبير مي‌شود، خاطرنشان كرد: شايد براي سرپوش گذاشتن بر جنايات رژيم صهيونيستي از اين ترفند بهره مي جويند، اما روشن است كه اين رژيم طي 6 دهه با انواع رفتارهاي جنايتكارانه بخش عظيمي از ملت فلسطين را آواره نموده و با قتل عام‌هاي گسترده نظير قتل عام صبرا و شتيلا و مسجد الخليل و حمله به لبنان و اردوگاه‌هاي فلسطيني و حمله به غزه كه اخيرا توسط شوراي حقوق بشر بخشي از اين جنايت سبعانه محكوم گرديده است، خود را در مقابل انسان‌هاي با شرافتي قرار داده است كه از سرزمين و حقوق مردم خود دفاع مي كنند، لذا دفاع حزب الله و حماس و جهاد و گروه هاي ديگر مقاومت فلسطيني نوعي دفاع مظلومانه و شرافتمندانه است و از اين جهت فخر عالم اسلام محسوب مي‌شود.

لاريجاني خاطرنشان كرد: از طرف ديگر شنيده‌ايم كه ايالات متحده آمريكا كشورهاي منطقه را تحت فشار قرار داده كه بايد با رژيم صهيونيستي سازش كنند، آيا اين زد و بندهاي مبتذل را هيچ عاقلي از شما تئوري مبارزه با تروريسم مي پذيرد؟

وي با بيان اين كه براساس گزارش وزارت حقوق بشر عراق در طول 5 سال اشغال اين كشور حدود 250 هزار عراقي شهيد و هزاران نفر مجروح شده‌اند، گفت: اينها با رفتار غيرانساني نظير اقدامات شركت بلك واتر زندگي را بر مردم عراق غير قابل تحمل كرده‌اند كه اين وضعيت به طور طبيعي زمينه عصيان مردم را فراهم مي كند، لذا بايد براي ريشه‌كني تروريسم به اين امر توجه نمود كه اشغالگري و تروريسم دو روي يك سكه هستند.

لاريجاني در بخش پاياني سخنان خود به موضوع مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: اين امر ماجراي غم انگيزي دارد كه مايه تاسف دنياي امروز است، عمق فاجعه را فقط مي توانيد در اين امر بيابيد كه يكي از ادعاهاي اشغال افغانستان مبارزه با مواد مخدر بوده است، اما در طول هشت سال اشغال توليد مواد مخدر در افغانستان 40 برابر شده است و نيروهاي ناتو ناظر بر ماجرا هستند.

وي گفت: عجيب تر است كه اكثريت مواد مخدر از طريق سه فرودگاه بگرام ، قندهار و كابل كه همگي در كنترل نيروهاي ناتو است، به جزيره ديوگارسيا كه ايضا تحت كنترل ناتو است، منتقل مي شود و از آنجا به ساير كشورها ارسال مي گردد كه اين هم نمونه‌اي از مبارزه جدي با مواد مخدر است.

لاريجاني گفت: بايد پذيرفت كه دنياي تشنه عدالت امروز احتياجي به لفظ بازي و مانورهاي تبليغاتي و سياسي ندارد، بلكه بايد استراتژي قدرت هاي مدعي مديريت امروز جهان نسبت به گذشته تغيير اساسي يابد، چرا كه به دليل حركت سريع اطلاعات دنياي امروز دوره بساطت خود را سپري كرده است و بايد صادقانه نسبت به سرنوشت ملت ها عمل نمود.

هم‌چنين حجت‌الاسلام‌والمسلمين سيدناصر موسوي عضو هيات نمايندگي مجلس شوراي اسلامي ايران كه در كميته دوم اجلاس اتحاديه بين المجالس سخن مي‌گفت، رويكرد اساسي برنامه پنجم توسعه كشور ايران را توسعه همراه با عدالت خواند و گفت: اين رويكرد مي‌تواند به عنوان قدم مستحكم كشور ما در راه رسيدن به جامعه متوازن و معتدل هزاره سوم باشد كه الگويي قابل اجرا براي ساير كشورهاي در حال توسعه نيز خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به ژنو، موسوي عضو هيات نمايندگي مجلس شوراي اسلامي ايران، به برخي از دستاوردهاي ايران در سطح ملي براي دستيابي به اهداف توسعه هزاره سوم اشاره كرد و گفت: اين دستاوردها نه تنها در زمينه متعادل كردن ثروت در سطح جامعه و پر كردن شكاف‌هاي اقتصادي بوده، ولي علاوه بر آن كاهش مرگ و مير نوزادان و كودكان، گسترش سطح ملي و امكانات دسترسي به تحصيلات عاليه، كم كردن شكاف جنسيتي در تمام مقاطع تحصيلي، گسترش سطح دسترسي به آب آشاميدني سالم و بهداشتي كه دغدغه امروز بسياري از كشورهاي در حال توسعه است از جمله توفيقات ما است.

موسوي گفت: البته بايد ارتقاي دانش و فناوري و گسترش استفاده از تكنولوژي‌هاي نوين از جمله تكنولوژي‌هاي ارتباطي، فناوري، نانو و مانند اين‌ها را هم به اين مجموعه افزود.

نماينده رامهرمز در مجلس شوراي اسلامي گفت: براي ما افتخار خواهد بود تا با تبادل اين تجربيات نه تنها هميار ساير كشورهاي جنوب، جنوب باشيم بلكه سطح تعامل خود را گسترش بخشيم.

اين عضو هيات نمايندگي مجلس شوراي اسلامي ايران در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: مسلما دستيابي به اهداف هزاره سوم نمي‌تواند به طور انتزاعي مورد توجه و كنكاش قرار گيرد بلكه اين هدف بايد معطوف به مواردي چون توسعه ملي، رشد و عدالت اقتصادي، توزيع منصفانه درآمد، ثروت و منابع در ميان كشورهاي جنوب جنوب گردد.

علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي در دومين روز از صد و بيست و يكمين اجلاس اتحاديه‌ي بين‌المجالس تا ساعاتي ديگر با جانسون دبير كل مجمع بين‌المجالس و رييس بين‌المجالس ديدار مي‌كند.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به ژنو، هم‌چنين رييس مجلس شوراي اسلامي كشورمان در كميته‌ي اول اين اجلاس به عنوان صلح و امنيت بين‌الملل در خصوص جرايم سازمان‌يافته سخنراني كرد.

هم‌چنين حجت‌الاسلام موسوي نماينده‌ي رامهرمز به عنوان يكي از اعضاي هيات ايراني در اين اجلاس در كميته‌ي اقتصادي با عنوان كشورهاي جنوب – جنوب و موقعيت فقر و غنا و فاصله‌ي فقير و غني سخنراني كرد.

فاطمه‌ي آليا نماينده‌ي تهران و يكي ديگر از اعضاي هيات ايراني اعزامي به ژنو نيز در كميته‌ي سوم اين اجلاس در خصوص موضوع دموكراسي و جوانان سخنراني مي‌كند.

مرتضي آقاتهراني نيز يكي ديگر از اعضاي ايراني همراه رييس مجلس كشورمان در كميته‌ي سازمان ملل متحد طي امروز حضور پيدا مي‌كند.

موضوع اين كميته‌ي بررسي ساختار سازمان ملل متحد و نحوه‌ي تعامل اتحاديه‌ي بين‌المجالس با سازمان ملل است.

هم‌چنين رييس مجلس شوراي اسلامي كشورمان امروز با چند شبكه‌ي تلويزيوني خارجي از جمله يورونيوز و يك شبكه‌ي سوئيسي و تعدادي از مطبوعات خارجي مصاحبه خواهد كرد.

رييس مجلس درگفت‌وگوي اختصاصي با ايسنا:‌

برخي قصد داشتند فضاي كنفرانس اتحاديه بين‌المجالس را خفه كنند تا بحث غزه به صورت جدي مطرح نشود

رييس مجلس شوراي اسلامي ايران به ايسنا گفت: علي‌رغم آن‌كه در مجمع عمومي اجلاس اتحاديه بين‌المجالس كه امروز در ژنو برگزار شد برخي قصد داشتند فضاي كنفرانس را خفه كنند تا بحث غزه به عنوان يك مساله جدي مطرح نشود اما ما خوشحاليم كه موضوع فلسطين و غزه در اين اجلاس تا حد زيادي برجسته شد.

دكتر علي لاريجاني در حاشيه اولين روز از يكصد و بيست و يكمين اجلاس اتحاديه بين‌المجالس در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به ژنو، با اشاره به پيشنهاد اضطراري ايران در خصوص بحث فلسطين و غزه كه 538 راي آورد، گفت: چيزي كه براي ما بسيار مهم بود اين بود كه قصد داشتند فضاي كنفرانس را خفه كنند تا بحث غزه مطرح نشود، اما با اقدامي كه ايران و كشورهاي عرب انجام دادند مساله غزه به عنوان يك مساله جدي در كنفرانس امروز مطرح شد.

لاريجاني گفت: شايد موضوع ديگري مثل امنيت غذايي به عنوان پيشنهاد اضطراري اجلاس امروز انتخاب شد اما در همين بحث امنيت غذايي نيز بيشتر سخنراني‌ها راجع به غزه بود.

رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين‌كه در بخش امنيت غذايي موضوع غزه نيز بايد مورد توجه قرار گيرد گفت: مساله اصلي براي ما اين بود كه فضا درخصوص وضعيت فلسطين و غزه باز شود، هرچند كه ممكن است مورد ديگري تصويب شده باشد.

لاريجاني در پايان گفت‌وگوي خود با ايسنا اظهار خشنودي كرد كه موضوع غزه در اين اجلاس برجسته شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha