يك عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، بودجه سال آينده را بودجهاي شفاف ارزيابي كرد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن كامران كه به عنوان موافق لايحه بودجه صحبت مي كرد گفت: من در زمان هاي مختلفي در فصل بودجه در مجلس بودهام در زمان خاتمي دولت نفت پيش فروش كرد. در زمان هاشمي اسكناس چاپ كرديم، اما در اين دولت حتي اوراق مشاركت هم چاپ نكردهايم، فقط در تلفيق مقداري اوراق مشاركت ديده شده است.
وي افزود: من بارها گفتهام كه ما برنامه نداريم، اما بودجه نويسي مي كنيم. اين كه گفته مي شود اختيارات را به دولت داده ايم اين طور نيست حساب و كتاب وجود دارد، ما بايد نظارت كنيم كه نمي كنيم.
وي با انتقاد از بي توجهي مجلس به بحث نظارت گفت: به عنوان مثال در تهران شركت هايي دفتر دارند كه كارخانجاتشان در شهرهاي ديگر است، گفته بوديم كه اين ها املاك خود را بفروشند و كنار كارخانههايشان بروند، اما تاكنون هيچ نظارتي بر اين كار نكردهايم.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، سهم درآمدهاي نفتي در بودجه امسال را نسبت به سال هاي قبل كمتر دانست و گفت: سهم درآمدهاي نفتي در بودجه سال آينده 35/3 درصد شده است. در حالي كه اين رقم در سال گذشته 48/5 درصد بود. كامران ادامه داد: اين كه ما درآمدهاي نفتي را در بودجه به صفر برسانيم يك شبه امكان پذير نيست، بايد صادرات غيرنفتي را زياد كنيم كه اين اتفاق بيفتد، اما ما مناطق آزاد را زياد كردهايم، در حالي كه خروجي اش واردات بي رويه است. ما مخالف مناطق آزاد نيستيم، بلكه طرفدار استراتژي صادرات از اين مناطق هستيم، اما چنين اتفاقي نيفتاده است.
وي درباره تورم در سال آينده گفت: هدفمند كردن يارانه ها كه گفته مي شود باعث افزايش تورم مي شود را خودمان تصويب كرديم و بايد منتظر باشيم تا اجرايش را در سال آينده ببينيم، اما به غير از هدفمند كردن يارانه ها تورم در سال آينده 11 درصد برآورد شده است كه كمتر از سال هاي قبل است.
وي بودجه سال آينده را بودجهاي شفاف ارزيابي كرد و گفت: هم اكنون كميسيون تلفيق گزارش روشني از عملكردهاو درآمدها مي دهد و اين نشان مي دهد كه بودجه شفاف است.
كامران ادامه داد: درباره اين كه گفته شد در شاخص هاي فرهنگي دولت 1500 ميليارد تومان را بدون حساب و كتاب داده است درست نيست. طبق برنامه چهارم قرار شده شوراي برنامه ريزي استان ها اين مقدار پول را هزينه كند.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي، يكي ديگر از نقاط قوت اين بودجه را روشن شدن حساب و كتاب بودجه نفت دانست و گفت: در سال هاي گذشته درآمد نفت حساب و كتاب روشني نداشت و من همواره به عنوان مخالف در اين زمينه صحبت مي كردم،امسال در كميسيون تلفيق روي آن مايه گذاشتهايم من همين جا از آقاي لاريجاني هم به خاطر اين كه براين مساله تاكيد داشتهاند تشكر مي كنم.
وي درباره انضباط مالي در بودجه گفت: امسال بعضي احكام را براي بودجه سال آينده تصويب كردهايم كه براي انضباط مالي است. هم چنين احكام تنفيذي را صادر كردهايم كه گره گشاي كار مردم است مثل اين كه افراد 50 و 60 ساله كه بيمه مي دادند بتوانند با درصدش بازنشسته شوند يا خدماتي به ايثارگران داده ايم و يا براي بدهي نيروهاي مسلح مواردي را تصويب كردهايم كه از كارخانه هايي كه سود دارند اين بدهي ها به صورت واگذاري سهام پرداخت شود و اين درست نيست كه برخي مي گويند از واگذاري اين سهام ها چيزي در نمي آيد.
كامران تصريح كرد: براي محرومين مواردي را در اين بودجه ديدهايم كه مفيد است. هم چنين مواردي را براي صرفه جويي دستگاه هاي دولتي در نظر گرفتهايم. هم چنين مصوباتي براي جانبازان شيميايي ، اعصاب و روان و آنها كه بدون درصد مانده اند در نظر گرفتهايم.
وي در پايان نظر كواكبيان مبني بر تصويب يك شبه صدها مصوبه در تلفيق را رد كرد و گفت: اصلا اين طور نبوده است وبرخي موارد مانند تحقيقات دفاعي كه ما در دستاوردهاي آن چشم دشمن را كور كردهايم مصوبات مهمي را داشتيم كه اقدامات استراتژيك را تداوم دهد.
انتهاي پيام



نظرات