• چهارشنبه / ۲۹ دی ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 8910-19186

با رد خبر كيفيت پايين شير مدارس دبير كميته ملي شير ايران: تاكنون گزارشي از فساد شير نداشتيم انجام نمونه‌گيري شير از روي ميز دانش‌آموزان

با رد خبر كيفيت پايين شير مدارس
دبير كميته ملي شير ايران:
تاكنون گزارشي از فساد شير نداشتيم
انجام نمونه‌گيري شير از روي ميز دانش‌آموزان

دبير كميته ملي شير ايران با اشاره به خبري كه از سوي مدير موسسه تغذيه، سلامت و توسعه ـ دكتر ربابه شيخ الاسلام ـ در مورد كاهش نسبت توزيع شير استريل به شير پاستوريزه در مدارس عنوان شده بود، ضمن رد اين خبر بر كيفيت شير مدارس تاكيد كرد و گفت: شير مدارس دانش‌آموزان از روي ميز آن‌ها نمونه‌برداري مي‌شود و تاكنون يك مورد هم از فساد شير گزارشي به آموزش و پرورش ارسال نشده است و صحبت‌هايي كه مدير موسسه مذكور در اين باره داشته، نشان از نداشتن درك درست از نحوه برگزاري مناقصه براي تهيه شير مدارس است.

عليرضا كريميان در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: زنجيره سرد در شير پاستوريزه مدارس از لحظه توليد تا زمان توزيع در مدارس رعايت مي‌شود، لذا سلامت شيرهاي توزيع شده در مدارس را كاملا تاييد مي‌كنيم و مورد اطمينان هستند.

وي با بيان اين كه شير پاستوريزه ارزش غذايي بالاتري نسبت به شير استرايل دارد، يادآور شد: شير استرليزه شده در دماي بالاتري توليد مي‌شود كه ممكن است، مقدار طعم پخته‌اي داشته باشد، اما در روش پاستوريزه تمام ميكروب‌هاي شير بدون از دست دادن مواد مغذي آن از بين مي‌رود، در حالي كه در شير استرليزه مقداري از مواد مغذي شير در دماي بالا از بين مي‌رود، لذا صحبت‌هاي اين كارشناس را در اين مورد تاييد نمي‌كنيم.

تاكنون حتي يك مورد گزارش از فساد شير در مدارس به آموزش و پرورش اعلام نشده است

دبير كميته ملي شير ايران خاطر نشان كرد: شايد نگراني كه عنوان شده در خصوص فرايند توليد تا توزيع و فساد شير باشد كه اين موضوع را نيز رد مي‌كنيم، چرا كه زنجيره شير مدارس به طور كامل رعايت مي‌شود و تاكنون حتي يك مورد گزارش از فساد شير در مدارس به آموزش و پرورش اعلام نشده است.

وي در خصوص بحث مناقصه و كاهش كيفيت شير عنوان شده نيز بيان كرد: به نظر ما اين كارشناس درك درستي از مناقصه شير مدارس ندارد، چرا كه آموزش و پرورش نه تنها كيفيت را فداي كميت و قيمت نمي‌كند، بلكه در بسياري از مواقع عليرغم قيمت پايين شير، پس از بررسي درباره تكنولوژي و ميزان استاندارد شير، آموزش و پرورش با كارخانه‌اي كه بالاترين قيمت را ارائه كرده، قرارداد منعقد مي‌كند، چرا كه كيفيت شير براي آموزش و پرورش در اولويت قرار دارد.

وي با تاكيد بر اين كه آموزش و پرورش همواره بهترين و با كيفيت‌ترين شير را در بين دانش‌آموزان توزيع مي‌كند، عنوان كرد: نظارت بر استاندارد و كيفيت اين شير توسط كميته‌اي متشكل از نماينده تام الاختيار وزارتخانه‌هاي بهداشت، رفاه، بازرگاني، معاونت برنامه‌ريزي‌ نظارت راهبردي و آموزش و پرورش انجام مي‌شود، لذا يك نظارت دقيق و كامل از توليد تا توزيع شير صورت مي‌گيرد و تمامي كارخانه‌هايي كه آموزش و پرورش با آن‌ها قرار داد منعقد كرده است، داراي پروانه بهره‌برداري و نشان استاندارد هستند.

خانواده‌ها از استاندارد بودن شير اطمينان داشته باشند

مطالب عنوان شده در مورد بي‌كيفيت بودن شير، امنيت رواني جامعه را در خصوص مصرف شير به خطر مي‌اندازد

كريميان خاطر نشان كرد: بيش از يك‌هزار و 400 آزمايشگاه معتبر سازمان استاندارد بر توليد شير مدارس نظارت دارد و در تفاهمنامه كه بين موسسه استاندارد و وزارت آموزش و پرورش منعقد شده، نمونه برداري از شير مدارس براي تاييد كيفيت آن از روي ميز دانش‌آموزان انجام مي‌شود.

وي همچنين اضافه كرد: تمام محصولات لبني در ايران داراي استاندارد اجباري هستند، لذا خانواده‌ها از استاندارد بودن شير اطمينان داشته باشند و بدانند كه اين شيرها با بالاترين كيفيت توليد و بسته بندي مي‌شود.

دبير كميته ملي شير ايران با اشاره به اين كه تنها 2 درصد از شير توليدي كشور در اختيار مدارس قرار مي‌گيرد، بيان كرد: چنانچه ادعاهاي مدير موسسه تغذيه، سلامت و توسعه درست باشد و شيرهاي پاستوريزه مدارس بي‌كيفيت باشند، پس اين مورد، درباره 98 درصد مابقي شير توليدي و توزيعي كشور نيز جاري است.

وي يادآور شد: به نظر مي‌رسد، مطالب عنوان شده از سوي اين فرد امنيت رواني جامعه را در خصوص مصرف شير به خطر مي‌اندازد كه كار پسنديده‌اي نيست.

كريميان همچنين خاطر نشان كرد: بسته بندي شيرهاي پاستوريزه وابسته به داخل بوده و بومي است، در حالي كه بسته بندي شيرهاي استريليزه وابسته به خارج است، لذا در صورت استفاده از اين روش قطعا حجم بالايي ارز از كشور خارج مي‌شود.

وي در پايان خاطر نشان كرد: با توجه به بومي بودن بسته بندي شير پاستوريزه در داخل كشور و تهيه آن از شير تازه گاو در هر استان، حمل و نقل آن نيز به سهولت انجام مي‌شود و شير در كمترين زمان ممكن از توليد به توزيع مي‌رسد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.