جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۸ اسفند ۱۳۸۹ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8912-04831

سفير ايران در مسكو در گفت‌وگو با ايسنا: خروج سوخت از قلب رآكتور بوشهر ارتباطي به استاكس‌نت ندارد پيشنهاد روس‌ها براي فروش كالا به جاي اس ـ300 را بررسي مي‌كنيم

سفير ايران در مسكو در گفت‌وگو با ايسنا:
خروج سوخت از قلب رآكتور بوشهر ارتباطي به استاكس‌نت ندارد
پيشنهاد روس‌ها براي فروش كالا به جاي اس ـ300 را بررسي مي‌كنيم

سفير ايران در روسيه گفت: باز كردن در رآكتور بوشهر، هيچ ارتباطي به ويروس رايانه‌يي استاكس‌نت ندارد و با هدف چك نهايي رآكتور است. اين اقدام، با توافق كارشناسان روسي و ايراني انجام شده است.

سيد رضا سجادي در گفت وگو با خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: نيروگاه بوشهر، ‌اولين نيروگاه هسته‌يي در يك كشور اسلامي است و رژيم صهيونيستي و همه غرب، صف آرايي كرده‌اند كه اين اتفاق نيفتد و از چند سال قبل فشار سياسي زيادي روي روس‌ها گذاشته شده كه روس‌ها هم مانند آلماني‌ها، اين نيروگاه را نيمه تمام رها كنند.

وي افزود: روس‌ها نه تنها نيروگاه بوشهر را رها نكرده‌اند، بلكه تأسيسات نيروگاه را كامل كرده، ‌سوخت را به كشور منتقل و در محل رآكتور قرار دادند و نيروگاه را به مرحله افتتاح رساندند. سياست دشمنان جمهوري اسلامي ايران، اين است كه اين پيروزي را در ذائقه ملت ايران تلخ كنند و با شايعه پراكني، روابط ايران و روسيه در ارتباط با اين پروژه را دچار اضطراب و بحران كنند. ما بايد، با هوشياري،‌ كام دشمن را از شكست در جنگ روانيش، تلخ كنيم.

وي افزود: باز كردن در رآكتور بوشهر، هيچ ارتباطي به ويروس استاكس‌نت ندارد و با هدف چك نهايي رآكتور است. اين اقدام، با توافق كارشناسان روسي و ايراني انجام شده است. كارشناسان ما و روسيه متفقا معتقدند كه به‌دليل استفاده از زيرساخت‌ها و تجهيزات آلماني، و تلفيق دو فن‌آوري روسي ـ آلماني، ما ضرايب و استانداردهاي حفاظتي نيروگاه را بيش از استانداردهاي متعارف، اعمال كنيم. سرگي كرينكو ـ رييس روس اتم ـ، كه براي شروع همكاري ايران و روسيه در زمينه راديوداروها، هفته گذشته سفري به تهران داشت، به اراده دولت روسيه براي راه‌اندازي نيروگاه تأكيد كرد.

سجادي با اشاره به ديدار اخيرش با معاون وزير خارجه روسيه تصريح كرد: در ملاقات هفته گذشته‌ام با معاون وزير خارجه روسيه، ريابكف مجددا نسبت به اراده روسيه، براي راه‌اندازي نيروگاه و ادامه همكاري‌هاي انساني و صلح‌آميز هسته‌يي، تأكيد كرد.

وي اظهار كرد: از رسانه‌ها تقاضا دارم، به دانشمندان وكارشناسان ارزشمند كشور خود اعتماد داشته باشند و اجازه دهند اين عزيزان، آن چه را كه صلاح كشور است، پياده كنند.

سفير ايران در مسكو هم‌چنين درباره انتشار اخباري مبني بر اين كه قرار است روس‌ها به جاي پيش پرداخت قرارداد S-300 به ايران كالا بدهند گفت: اين پيشنهادي است كه از سوي روس‌ها مطرح شده است و تبعا بايد اين موضوع مورد تاييد ما نيز قرار بگيرد.

وي با بيان اين كه قطعا اين گونه نخواهد بود كه با هرگونه پيشنهاد روس‌ها موافقت كنيم، اضافه كرد: بايد اين پيشنهاد را بررسي كنيم. ضمن اين كه اگر اين كالاها در سياست‌هاي دفاعي ما قرار داشته باشد، قاعدتا استقبال خواهيم كرد اما اگر قرار باشد كالايي كه مدنظر ما نيست به ما پيشنهاد شود، قطعا رد خواهد شد.

سجادي ادامه داد: اين موضوع صرفا در حد پيشنهاد بوده است و چيز جديدي نيست و قرار نيست چيزي به ايران تحميل شود؛ آن‌ها صرفا پيشنهاد داده‌اند اگر بخواهيد به جاي پيش پرداخت موشك‌هاي دفاعي S-300 كالاهاي ديگري به شما بفروشيم؛ قرار شده است ايران اين پيشنهاد را بررسي كند.

او هم‌چنين تاكيد كرد كه كالاهاي اشاره شده، دفاعي است و افزود: آن‌ها پيشنهادي در اين رابطه داده‌اند مدتي قبل نيز چنيزوف ـ رييس روس تكنولوژي ـ به تهران سفر كرد و به وزارت دفاع پيشنهاد داد كه يكي از راه‌هاي بازپرداخت اين وجه مي‌تواند درخواست ايران براي خريداري سيستم‌هاي ديگري از روسيه باشد كه اين موضوع در ايران در حال بررسي است.

سفير ايران در روسيه هم‌چنين افزود: هيچ مطلبي در مورد علاقمند نبودن روس‌ها به راه‌اندازي نيروگاه بوشهر وجود ندارد؛ مطلب مهم اين است كه اين نيروگاه به پايان ساخت خود نزديك شده است و تمام كارها انجام شده است؛ ما مي‌خواهيم كوچك‌ترين پارامتر را در راه‌اندازي اين نيروگاه در نظر بگيريم تا هيچ مشكلي وجود نداشته باشد زيرا معمولا وقتي كارها با عجله انجام شود پس از چند ماه مجبور مي‌شوند كارها را متوقف كنند و ما مي‌خواهيم چنين اتفاقاتي ديگر رخ ندهد و هيچ گونه ابهام و خدشه‌اي به عملكرد نيروگاه وارد نباشد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha