يك استاد دانشگاه در نقد كتاب "خاورميانه معاصر" مهران كامروا گفت: جاي مهمترين چالش اجتماعي در خاورميانه يعني مساله سنت و مدرنيته كه اين منطقه شديدا به آن دچار است در اين كتاب خالي است.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر احمد نقيبزاده ـ استاد دانشگاه ـ صبح سهشنبه در نشست نقد كتاب "خاورميانه معاصر" كه در دانشگاه تربيت مدرس با همكاري انجمن ژئوپلتيك ايران و فصلنامه مطالعات بينالمللي برگزار شد در نقد اين كتاب گفت: مداخلات خارجي يكي از مهمترين فاكتورهاي التهاب در خاورميانه است كه در اين كتاب تا حدودي به آن پرداخته نشده است.
او اظهار كرد: من برخلاف نويسنده اين كتاب مخالف آن هستم كه رژيمي در منطقه به غير از ايران كه انقلاب اسلامياش ناشي از خواست مردمي بود محبوبيت داشته باشد چرا كه تمام رژيمها در اين منطقه دستپروده دولتهاي خارجي بودند و يا با كودتا بهوجود آمدند و برخواسته از نفس جوامعشان نبودند.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اهميت و جايگاه مصر در خاورميانه اظهار كرد: متاسفانه عبدالناصر، مصر را به خاك سياه كشاند و امروز شاهد هستيم مصري كه روزي پايتخت جهان اسلام را در خود جاي داده بود امروز به چه وضعيت اسفناكي به لحاظ اقتصادي و فرهنگي رسيده است. اين كشور سالهاست كه مدام از كشورهاي خارجي وام ميگيرد. مصر جواهري است كه در يك مَزبله ريخته شده است. امروز مردم در اطراف شهرها در غارها زندگي ميكنند و اين دستاورد ناصر است.
نقيبزاده گفت: كساني كه افراط ميكنند اين وضعيت را دارند. بسياري از گروههاي افراطي را اسراييل به وجود ميآورد كه در منطقه صلح ايجاد نشود اساسا صلح براي اسراييل سم است و از اين رو است كه تمام نقشههاي صلح در خاورميانه با شكست مواجه ميشود.
اين استاد دانشگاه تهران تصريح كرد: خاورميانه منطقهاي است كه هيچ وقت روي صلح نديده است و از اين رو دموكراسي در آن شكل نگرفته است.
او گفت: نقدي كه به اين كتاب وارد است اين است كه اين كتاب با عنواني كه بر روي خود دارد سازگاز نيست و بيش از آن كه به خاورميانه معاصر پرداخته باشد به كشورهايي در خاورميانه پرداخته است.
نقيبزاده در عين حال از ترجمه روان اين كتاب قدرداني كرد و گفت: البته برخي از لغات به شكل سنگيني ترجمه شده است كه بهتر است در چاپهاي بعدي از همان كلمات متداول و مرسوم استفاده شود.
وي همچنين در نقدي ديگر به اين كتاب اظهار كرد: مهمترين چالش اجتماعي خاورميانه سنت و مدرنيته است و اين در همه جا مشترك است كه بهتر بود در اين كتاب نيز به آن پرداخته ميشد.
انتهاي پيام
نظرات