در شرايطي وزير صنعت، معدن و تجارت از خبرهاي خوش براي خودروسازان و قطعهسازان خبر داده كه طبق جديدترين آمارهاي رسمي منتشر شده، كاهش توليد خودرو در تير ماه به 40 درصد رسيده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از ابتداي امسال تبعات بحران نقدينگي خودروسازان و قطعهسازان نمايان شد؛ بهگونهاي كه تاكنون حدود 40 درصد توليد خودرو كاهش يافته است.
در اين ميان در دو ماه اخير نيز اگرچه خودروسازان به دنبال دريافت تسهيلات 2000 ميليارد توماني مصوب كارگروه حمايت از توليد بودند، اما تاكنون تلاشهايشان به نتيجه نرسيده است.
در اين شرايط وزارت صنعت، معدن و تجارت از خبر خوش اين وزارتخانه براي خودروسازان و قطعهسازان خبر داده است. طبق مطلب ارسالي اين وزارتخانه "پس از روزها تلاش پيگيرانه وزير صنعت، معدن و تجارت و برگزاري جلسات متعدد با وزير اقتصاد و رييس كل بانك مركزي سرانجام امروز اولين نتايج اين كوششها به بار نشسته و مهدي غضنفري از موافقت بانك مركزي براي حل مشكل سرمايه در گردش واحدهاي توليدي" خبر داده است.
به گفته مهدي غضنفري، در توافق بانك مركزي و خودروسازها مقرر شد بخشي از سهام متعلق به شركتهاي خودروساز در قالب وثيقه يا براي فروش در اختيار بانك مركزي يا بانكهاي عامل قرار گيرد و مصوبه كارگروه حمايت از توليد در مورد وام سرمايه در گردش خودروسازها پرداخت شود. براساس اين مصوبه بخش بزرگي از اين تسهيلات براي تسويه مطالبات قطعهسازان به آنان تعلق ميگيرد.
وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرده كه با افزايش نرخ ارز و مشكلات مربوط به نقل و انتقال آن، متاسفانه در صورت هرگونه بي توجهي مشكل سرمايه در گردش به يك مسئله حاد و فراگير تبديل ميشود و به همين دليل در توافق بانك مركزي و وزارت اقتصاد قرار شد از يك سو سقف اعتبارات شركتهاي توليدي افزايش و از سوي ديگر منابع جديدي از سوي بانكهاي عامل و صندوق توسعه ملي به اين امر اختصاص يابد.
انتهاي پيام


نظرات