• چهارشنبه / ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 92012811191
  • منبع : نمایندگی گیلان

استاندار گیلان خبر داد: افزایش کشت بامبو در گیلان

استاندار گیلان خبر داد: افزایش کشت بامبو در گیلان

ایسنا/گیلان استاندار گیلان از اختصاص 6 هکتار از اراضی گیلان به کشت بامبو خبر داد.

استاندار گیلان از اختصاص 6 هکتار از اراضی گیلان به کشت بامبو خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه گیلان، بامبو گیاهی است چند ساله از خانواده گندمیان (Gramineae ) که شامل چندین گونه مختلف است. تاکنون بیش از 1200 گونه از گیاه بامبو شناسایی شده است که در مناطق مختلف با اهداف تجاری کشت می‌شوند.

ریشه‌های این گیاه ساقه زیرزمینی یا ریزوم بوده و ساقه‌های آن بندبند هستند. برگ‌های این گیاه باریک و نوک تیز هستند. این گیاه در نواحی گرمسیری و نیز نواحی که دارای سرمای معتدل است کشت می‌شوند اما در نواحی که دارای زمستان‌های سرد هستند این گیاه را در گلخانه کشت می‌کنند.

کشت بامبو در ایران به جز بخش‌های کوچکی از شمال کشور مانند لیالستان لاهیجان، علی‌آباد (منطقه‌ای بین رامسر و تنکابن ) و قاسم آباد رودسر رواج چندانی ندارد.

کیهان هاشم‌نیا، استاندار گیلان امروز در کارگروه توسعه کشاورزی گیلان که در سالن اجتماعات استانداری گیلان برگزار شد، گفت: توسعه و تولید بامبو در گیلان صرفه اقتصادی خوبی خواهد داشت لذا بنا داریم کشت این گیاه را در گیلان افزایش دهیم.

وی افزود: به عنوان طرح پایلوت از یک سرمایه‌گذار دعوت کرده‌ایم که در یک زمین 3 هکتاری شروع به کار کند.

هاشم‌نیا با بیان این مطلب که پس از بهره‌برداری اولیه از گیاه بامبو به تدریج مردم استان مانند کشت صنوبر و کیوی از گسترش کشت بامبو هم حمایت می‌کنند، خاطرنشان کرد: هم اکنون 5 کارخانه MDF در گیلان در حال ساخت است که به زودی کارخانه لوشان و فومنات به بهره‌برداری می‌رسند.

وی گفت: صنوبرهای استان که هم اکنون به استان مازندران فرستاده می‌شوند پس از بهره‌برداری این کارخانه‌ها دیگر حتی یک کیلو صنوبر هم از استان خارج نخواهد شد.

استاندار گیلان گفت: بامبو نیز به زودی بازار خود را در استان پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه بنا به خواست علیمحمدی، مدیرکل کمیته امداد گیلان، جهت اختصاص 3 هکتار از اراضی برای کشت بامبو به متقاضیان کمیته امداد دستور داد.

علیمحمدی گفت: مواد اولیه صنایع دستی استان را می‌توان از بامبو تهیه کرد و این امر موجب کاهش هزینه‌های تولید صنایع دستی توسط افراد تحت پوشش کمیته امداد می‌شود.

در ادامه این جلسه بنیادی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواست تا پس از کسب نتایج از اجرای اولین طرح اقدام به گسترش کشت بامبو در استان شود تا این گیاه به سرنوشت آزولا دچار نشود.

استاندار گیلان در پاسخ به بنیادی گفت: هر چیزی را که به حال خود رها کنیم برای زندگی ما مزاحمت ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: حتی آزولا در حال حاضر بازارهای خوبی دارد فقط باید برای آن درست برنامه‌ریزی شود.

امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت زیست استان نیز در این جلسه گفت: کشت بامبو در صورتی که از حریم رودخانه‌ها و تالاب انزلی دور باشد از نظر ما اشکالی ندارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، تاریخچه کشت بامبو در ایران و در شمال کشور تقریبا به زمان شروع کشت چای بر می‌گردد که از این گیاه برای حفاظت از محل چای کاری استفاده می‌شده است و چایکاران همزمان با برداشت بوته‌های چای این گیاه را نیز برداشت کرده و مورد استفاده قرار می‌دادند. بامبو که در زبان فارسی به نی خیزران نیز شهرت دارد گیاهی است که در دامنه کوه‌ها و تپه‌هایی که دارای رطوبت 65 تا 95 درصد هستند کشت می‌شود.

میزان رطوبت، حرارت و نوع خاک منطقه کشت تعیین کننده کیفیت و مرغوبیت بامبو است. هرچه میزان رطوبت و حرارت بیشتر باشد کیفیت محصول نیز بهتر خواهد بود. ارتفاع گیاه بامبو در گونه‌های مختلف از 15 سانتیمتر تا 9 متر متغیر است. تکثیر این گیاه معمولا بوسیله ریزوم یا ساقه‌های زیرزمینی انجام می‌گیرد. طول ریزوم‌ها 60 تا 90 سانتیمتر است.

رشد گیاه بامبو سریع است به طوری که طی 5 تا 7 هفته به رشد کامل خود می‌رسند. جوانه‌های این گیاه ظریف و کوچک هستند که از این نظر با گیاه مارچوبه قابل مقایسه است. بامبو عطر و بویی مشابه گیاه ذرت دارد. از جمله مزایا این گیاه جذب دی اکسید کربن محیط است. این گیاه در خاک‌های مختلف و زمین‌های باتلاقی قابلیت رشد دارد. از نی‌های بامبو می‌توان به عنوان الوار در صنایع مبل‌سازی و نیز ساخت خانه استفاده کرد. شاخ و برگ بامبو جهت چرا دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.