• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 93020200989
  • منبع : نمایندگی همدان

سلامتی با حذف ظروف پلیمری از چرخه زندگی

ظروف يك بار مصرف

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در جامعه امروزی با تغییر سبک زندگی، مردم به استفاده از ظروف یکبار مصرف به خصوص از نوع پلیمری تمایل دارند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه همدان، "حسین خالقی‌مجد" افزود: با آغاز دهه 70 اقبال عمومی به استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری تولید آن را در کشور افزایش داده که دلیل آن وجود موادی در صنعت پتروشیمی بود.

وی ظریف بودن مشتقات پلیمری، انعطاف‌پذیری، پایین بودن قیمت و حمل آسان آن را دلیل بر تولید انبوه این ظروف دانست و افزود: پس از تولید فراوان ظروف پلیمری اقبال مردم به استفاده از آن باعث بروز مشکلاتی شد.

خالقی مجد با اشاره به مشکلات و مضرات استفاده از مواد پلیمری تصریح کرد: تجزیه طولانی‌مدت مواد پلیمری در محیط زیست، آلودگی خاک، منابع طبیعی و ناخوشایند شدن منظر عمومی را فراهم کرده است، زیرا رطوبت، دما و نور در تجزیه آن پسماندها تأثیر زیادی ندارد.

وی تماس ظروف پلیمری با حرارت یا مجاورت آن با مواد غذایی ph پایین چون آبلیمو، آبغوره، ترشیجات و مواد اسیدی را برای سلامتی مصرف‌کننده بسیار خطرناک دانست و افزود: ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی و آزاد شدن ترکیباتی که جزو رادیکال‌های آزاد هستند، در صورت استفاده از ظروف پلیمری برای سلامت مصرف‌کننده‌ها بخصوص دستگاه گوارشی خطرناک است.

خالقی مجد تصریح کرد: مواد تشکیل ‌دهنده ظروف یکبارمصرف پلیمری اجزای ریز منومرها هستند که در اثر تماس با حرارت بالای 65 درجه سانتی‌گراد آزاد شده و به صورت جداره نازک بر کناره‌های ظرف ظاهر می‌شود.

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: منومرها قابلیت رؤیت نداشته و در اثر تکرار استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری تجمع آنها افزایش یافته و در نتیجه امکان آزاد شدن آنها در مواد غذایی بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به تجمع منومرها در بافت‌های حساس بدن آن را در بروز مشکلات گوارشی و سرطان‌ها مؤثر دانست و افزود: علاوه بر بروز بیماری‌ها استفاده از ظروف یکبارمصرف پلیمری امکان خروج سرمایه‌های ملی را نیز فراهم می‌کند.

خالقی افزود: بر اساس آمار و اطلاعات موجود از سال 88 استفاده از ظروف یکبار مصرف پلیمری به طور سالانه حدود 600 هزار تن در کشور بوده که این مقادیر طی چند سال اخیر نیز افزایش داشته است.

وی با اشاره به تشکیل مواد پلیمری از ذخایر نفتی استفاده آن را در هدررفت سرمایه‌های ملی مؤ‌ثر دانست و افزود: با عدم تولید ظروف پلیمری می‌توان ذخایر نفتی مورد استفاده در آن را برای رفع مشکلات دیگر به کار بست.

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان استفاده از ظروف یکبارمصرف گیاهی را مهم‌ترین راهکار در راستای جایگزینی مواد پلیمری دانست و افزود: با گرایش بی‌رویه مردم به استفاده از ظروف یکبارمصرف، حذف چنین موادی از چرخه زندگی افراد امکان‌پذیر نیست و می‌توان ظروف گیاهی را جایگزین آن کرد.

وی با اشاره به فرایند تشکیل ظروف یکبارمصرف گیاهی گفت: استفاده از پسماند مواد گیاهی همچون نشاسته و سیب‌زمینی در فرایند صنایع تبدیلی امکان تهیه ظروف با قابلیت تجزیه بالا حداکثر ظرف مدت 6 ماه را در طبیعت فراهم می‌کند.

خالقی اضافه کرد: ظروف یکبارمصرف گیاهی می‌تواند در دامداری‌ها نیز مورد استفاده دام‌ها باشد.

وی از ایجاد صنعت ظروف گیاهی در اصفهان خبر داد و افزود: متأسفانه در استان همدان فعلاً شرایط ایجاد صنعت گیاهی فراهم نشده است.

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به لزوم پیگیری‌ برای ایجاد صنایع گیاهی در استان افزود: اصل 50 قانون اساسی، حفاظت محیط زیست را در راستای سلامت افراد از وظایف ایمنی تلقی می‌کند و هرگونه فعالیت اقتصادی تخریب‌کننده با آن را نمی‌پذیرد.

خالقی‌مجد با اشاره به بند 2 ماده چهار قانون مدیریت پسماند گفت: باید به تولید و مصرف مواد قابل بازیافت پرداخت و از تولید کالاهای غیر بازیافت صرف‌ نظر کرد.

وی تحقق اجرای قانون در جامعه را منوط به مردم و دستگاهای اجرایی دانست و افزود: مردم و دستگاه‌های اجرایی نقش اساسی در اجرای قانون دارند.

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به بخشنامه وزارت بهداشت به استانداری‌ها در راستای استفاده از ظروف گیاهی خاطرنشان کرد: در استان به منظور حفظ سلامت شهروندان جایگزینی ظروف یکبارمصرف گیاهی در جلسه کارگروه سلامت غذایی در آذرماه سال گذشته مطرح شد و در حال حاضر خوشبختانه پیگیری‌ها در این زمینه در حال انجام است.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در عدم استفاده از ظروف پلیمری، از آغاز طرح در صنف تالار پذیرایی‌ها، چلوکبابی‌ها، تهیه غذا و کبابی‌ها خبر داد و افزود: در مکان‌های پخت غذا مواد داغ باید در داخل ظروف یکبارمصرف گیاهی و غیر پلیمری قرار گیرد.

خالقی‌مجد دلیل عمده استفاده مردم و صنوف را از ظروف پلیمری، تفاوت قیمت آن با ظروف یکبارمصرف گیاهی دانست و افزود: قیمت بالای ظروف گیاهی علت اصلی عدم تمایل مردم و صنوف به استفاده از چنین ظروفی است.

وی با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در استفاده از ظروف یکبارمصرف گیاهی به جای پلیمری افزود: مرکز بهداشت استان اقدام به طرح دستورالعملی برای واحدهای صنفی کرده که بر اساس آن باید مشتریان نسبت به تهیه ظروف از منازل اقدام کرده و یا بهای ظروف گیاهی را پرداخت کنند.

مسئول بهداشت محیط حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان نقش سازمان‌های مختلف در فرهنگ‌سازی استفاده از ظروف گیاهی را مؤثر دانست و افزود: همکاری سازمان صنعت معدن و تجارت و اتاق اصناف با آغاز طرح پیگیری ظروف یکبارمصرف خوب بوده است.

وی با اهمیت به جذب سرمایه‌گذاران به ایجاد صنعت مواد گیاهی در استان افزود: با ورود صنعت ظروف گیاهی به استان، اختلاف قیمت ظروف یکبار مصرف نیز کاهش خواهد یافت.

خالقی مجد با اشاره به محدودیت زمانی شرایط نگهداری از ظروف یکبارمصرف گیاهی افزود: ظروف گیاهی باید حداکثر 20 روز تا یک ماه استفاده شود و تا حد امکان در زیر تابش مستقیم نور و رطوبت نباشد.

وی علم افراد را در شناخت ظروف گیاهی کامل نداست و افزود: شاید امکان شناخت مضرات مواد گیاهی نیز در آینده باشد، اما با علم امروز استفاده از آنها، توصیه‌ای جدی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.