• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93020805187
  • خبرنگار : 71498

چرا گل‌ها دیگر بو و ماندگاری ندارند؟

چرا گل‌ها دیگر بو و ماندگاری ندارند؟

در حال حاضر بازار گل و گیاه ایران از نظر تولید،فروش و صادرات وضعیت مطلوبی ندارد به همین دلیل کیفیت گل‌ها آنگونه که باید باشد نیست؛ به‌طوری که می‌توان گفت بو و دوام گل‌ها اسیر سیر تولید گلخانه‌ای شده است.

در حال حاضر بازار گل و گیاه ایران از نظر تولید،فروش و صادرات وضعیت مطلوبی ندارد به همین دلیل کیفیت گل‌ها آنگونه که باید باشد نیست؛ به‌طوری که می‌توان گفت بو و دوام گل‌ها اسیر سیر تولید گلخانه‌ای شده است.

غلامحسین سلطان محمدی – رییس اتحادیه تولید‌کنندگان گل و گیاه استان تهران – در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: زمانی که در ایران تنها گل به منظور فروش تولید می‌شود به موارد جانبی آن توجه نمی‌شود؛ به‌طوری که تولید‌کنندگان گل در ایران تنها به زیبایی و ظاهر گل توجه می‌کنند.

وی یکی‌دیگر از عوامل بی بوشدن گل‌ها را پرورش آنها در گلخانه عنوان و اظهار کرد: زمانی که گل در گلخانه پرورش داده می‌شود به علت شرایط جوی گلخانه میزان دوام و بوی گل کاهش می‌یابد.

سلطان محمدی ادامه داد: برخی از گل‌ها مانند مریم هنگامی که در شرایط گلخانه‌ای به آن انرژی، کود شیمیایی و ... به منظور رشد سریع داده می‌شود از عطر و بوی آن می‌کاهد.

رییس اتحادیه تولید‌کنندگان گل و گیاه استان تهران با بیان این‌که گل‌هایی مانند نرگس شیراز که در فضای باز و در فضای مناسب خودش رشد می‌کند بوی خوبی دارد، گفت: هر گیاهی که در فصل مناسب خود و در هوای سرد رشد پیدا کند نه تنها بوی خوبی دارد بلکه از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار است.

نصف شدن دوره پرورش گل عامل افت کیفیت و ماندگاری

سلطان محمدی عامل بی بوشدن گل‌ها را پرورش آنها در گلخانه و گل‌های زیاد عنوان و اظهار کرد: می‌توان در گلخانه نیز شرایطی را فراهم کرد که گرما کاهش پیدا کند و گل‌ها بوی بیشتری را داشته باشند اما چون گرمای زیاد و کودهای شیمیایی موجب رشد سریع‌تر گل می‌شوند تولید‌کنندگان چنین کاری را انجام نمی‌دهد.

به گفته‌ وی یک گل رز در شرایط طبیعی بیش از یک ماه زمان برای رشد نیاز دارد که تولید‌کنندگان گل در گلخانه تعداد این روزها را به 15 روز کاهش می‌دهند و همین امر موجب کاهش کیفیت گل می‌شود.

رییس اتحادیه تولید‌کنندگان گل و گیاه استان تهران تصریح کرد: زمانی که در کاشت گل و گیاه از سوی تولید‌کننده دخالت صورت می‌گیرد، کیفیت گل کاهش می‌یابد اما اگر برای رشد گل زمان داده شود و شرایط طبیعی‌تری برای پرورش آن مهیا شود قطعا گل‌ها کیفیت بیشتری را دارند و این امر نیز می‌تواند در افزایش صادرات گل موثر باشد.

سلطان محمدی کاهش مواد آلی خاک را یکی‌دیگر از عوامل بی‌بو شدن گل‌ها دانست و گفت: می‌توان در جهت بهبود خاک و شرایط زیستی گل و گیاه اقداماتی نظیر استفاده از کود جذب و آبدهی به موقع استفاده کرد.

وی افزایش صادرات گل و گیاه را در گرو افزایش کیفیت تولید دانست و اظهار کرد: تولید‌کنندگان باید علاوه بر افزایش تولید به افزایش کیفیت نیز توجه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha