معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه به 8 درصد روستاهای سیستان و بلوچستان سقائی آبرسانی میشود، گفت: بزرگترین چالش در مرحله سلامت و بهداشت استان دسترسی نداشتن 30 درصد جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان به آب آشامیدنی سالم است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقهی سیستان و بلوچستان، «طباطبایی» در سمینار کشوری ایمنی آب در زاهدان اظهار کرد: با توجه به پراکندگی جمعیت در استان امکان خدمترسانی و دسترسی سازمانهای مربوط به بخش آب روستاهای فاقد آب آشامیدنی امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: 50 درصد جمعیت استان روستا نشین هستند که از این تعداد 8 درصد در مناطق سیاری قرار دارند که فاقد آب لوله کشی بوده و به صورت سقایی آبرسانی می شوند و این مشکل زمینه ابتلا به بیماریهای ناشی از آب و غذا را افزایش می دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: توزیع کلر در 1200 روستای فاقد شبکه لولهکشی برای افزایش کیفیت آب آشامیدنی بصورت مداوم انجام میشود و افزایش ایمنی آب در سطح استان از اهداف اصلی این دانشگاه است و 38 پایگاه بهداشتی و درمانی مرکز استان و 7 مرکز بهداشتی درمانی روستایی کار کنترل کیفی آب را در مناطق شهرستان زاهدان برعهده دارند.
طباطبایی هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی را افزایش کنترل کیفی و نظارت به آب آشامیدنی و نزدیک شدن به استانداردهای موجود برشمرد و گفت: برای تأمین و تضمین سلامت مردم استان، به مشارکت و همکاری همه سازمانها و ارگانهای مربوط نیاز است.
«شقاقی» رئیس ادارهی بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت نیز در این کارگاه گفت: برنامهی ایمنی آب رویکرد جدید سازمان بهداشت جهانی برای اطمینان بیشتر از سلامت آب آشامیدنی است و از این برنامه بهعنوان یکی از اهداف سند ملی بهبود کیفیت آب شرب مصوب هیئت وزیران نام برد.
وی خاطرنشان کرد: این برنامه براساس ارزیابی جامع و مدیریت آن از حوضهی آبریز تا نقطهی مصرف را شامل میشود و با مشارکت همهی سازمانهای موثر که در کمیت و کیفیت آب انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات