عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر رعایت مولفههای زیست محیطی در روسازی راهها گفت: روسازیهای بتنی از قابلیت بازیافت 100 درصدی برخوردار است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانشرقی، "علی اکبر رمضانیان پور" در همایش بتن و جاده سازی که به همت کارخانجات سیمان صوفیان برگزار شد، اظهارکرد: کاهش استفاده از مصالح طبیعی، کاهش هزینههای حمل و نقل، حذف لایه زیرسازی و عدم تغییر شکل سطح صلب روسازیهای بتنی در بارگذاری وسیله نقلیه از جمله موارد قابل توجه زیست محیطی روسازیهای بتنی است.
وی گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته هزینههای استفاده از بتن در راهها به مراتب کمتر از آسفالت است به طوری که هزینههای ساخت بتنی در راههای فرعی 28 درصد و در برزگراهها 15 درصد کمتر از آسفالت است.
وی ادامه داد: هزینههای نگهداری آسفالت بسیار بیشتر از بتنی است و اگر هزینههای چرخه عمر را نیز در این هزینهها لحاظ کنیم شاهد تفاوت محسوس خواهیم بود.
تولید هفت درصد کل CO2 دنیا توسط کارخانههای سیمان
وی گفت: هفت درصد کل دی اکسید کربن دنیا توسط کارخانههای سیمان تولید می شود و ضروری است به سمت مواد جایگزین سیمان حرکت کنیم.
رمضانیان پور با اشاره به انواع متداول روسازیهای بتنی گفت: روسازیهای بتنی شامل انواع مختلفی از جمله معمولی، غلتکی، الیافی و متخلخل است و باید دقت شود که انواع مختلف روسازیهای بتنی باید در جای مناسب خود مورد استفاده قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهد هستیم که روسازیهای غلتکی در مواردی که نباید استفاده شوند به کار گرفته میشوند و این نوع عملکرد آبروی روسازی بتنی را خواهد برد.
رمضانیان پور با اشاره به اجرای موفق روسازی بتنی باند پرواز فرودگاه تبریز گفت: این باند با عمر مفید اولیه 20 سال از لحاظ پایداری سازهای ساخته شده است.
انتهای پیام
نظرات