• چهارشنبه / ۷ آبان ۱۳۹۳ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 93080703979
  • منبع : مطبوعات

پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اعلام کرد

«کشند قرمز»، متهم اصلی کشتار ماهیان در اسکله کنارک

مرگ ماهيان در اسكله كنارك

در پی خبر مرگ و میر ماهیان در محدوده اسکله کنارک، کارشناسان مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند(چابهار) از اسکله بازدید و نمونه برداری کردند.

در پی خبر مرگ و میر ماهیان در محدوده اسکله کنارک، کارشناسان مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند(چابهار) از اسکله بازدید و نمونه برداری کردند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا در پی خبر مرگ و میر ماهیان در محدوده اسکله کنارک و بازدید کارشناسان مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند(چابهار)، بیشترین مرگ ومیر ماهیان در داخل اسکله کنارک گزارش شد به طوری که در بقیه نوار ساحلی تلف شدن ماهیان مشاهده نشد.

مهندس غلام رسول بسکله در این زمینه اظهار داشت: بیشتر ماهیهای تلف شده دارای جثه کوچک و از یک یا دو گونه «اکثراً از نوع ساردین» مشاهده شد.

وی اضافه کرد: از آنجایی که ماهی ساردین طبیعت حساسی دارد، کمبود اکسیژن (در اثر به وقوع پیوستن کشند قرمز) ممکن است یکی از دلایل مرگ این ماهی ها باشد.

مهندس محمدآفرین نیز با بیان این که رنگ آب در داخل اسکله نسبت به جاهای دیگر متمایل به سیاه بود، اظهار داشت: با توجه به مرگ و میر مشکوک و گسترده ماهیان در اسکله کنارک که اکثراً از نوع ساردین مشاهده شد، می‌توان علت احتمالی این فاجعه عظیم را به کشند قرمز (Red Tide) ارتباط داد.

براساس این گزارش و بر مبنای بررسی های میدانی و آزمایشگاهی قبلی که درموقع مونسون و بعد ازمونسون (سال های 92-93) در خلیج چابهار و اسکله کنارک صورت گرفته، مواد مغذی در نزدیک اسکله کنارک در غلظتهای بالا مشاهده شده است.

مرگ ماهیان در اسکله کنارک

کارشناسان بر این باورند که چون در موقع مونسون لنچ های صیادی اکثراً در اسکله کنارک پهلو گیری کرده اند، حجم بالایی از فاضلاب را به دریا تخلیه کرده واز آنجایی که اسکله کنارک به صورت یک محیط بسته می باشد، تخلیه آب داخل اسکله به کندی صورت می گیرد و بعد از مونسون سطح آب آرام شده؛ لذا میکرو ارگانیسم‌ها در غلظت بالای مواد مغذی سریعاً رشد کرده و اکسیژن آب را مصرف کرده و ماهیان کوچک خفه شده و تلف شده اند؛ البته آزمایشهای زیستی در مورد فعالیت میکرو ارگانیسم ها باید صورت بگیرد.

گفتنی است در حال حاضر کارشناسان پژوهشی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در حال بررسی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب و نیز نمونه بافت ماهی از مناطق آلوده هستند و اظهار نظر در خصوص علت مرگ و میر و نیز فرضیات مرتبط در این خصوص متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.