• شنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۳ / ۱۴:۲۶
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 93081005155

دبیرکانون زرشک و عناب معاونت علمی ریاست‌ جمهوری خبر داد

ارسال 40 تن محصول به کشورهای اروپایی

برداشت زرشک در زُهان قائنات

دبیر کانون زرشک و عناب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برندسازی و بسته‌بندی دو محصول زرشک و عناب و طرح ارتقاء کیفیت و شناسه دار کردن زرشک را از مهم‌ترین طرحهای اجرایی کانون دانست و گفت: بر همین اساس از سال گذشته تاکنون 40 تن محصول به کشورهای اروپایی ارسال شده است.

دبیر کانون زرشک و عناب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برندسازی و بسته‌بندی دو محصول زرشک و عناب و طرح ارتقاء کیفیت و شناسه دار کردن زرشک را از مهم‌ترین طرحهای اجرایی کانون دانست و گفت: بر همین اساس از سال گذشته تاکنون 40 تن محصول به کشورهای اروپایی ارسال شده است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکترسیدسعیدرضا احمدی‌زاده، دبیر کانون زرشک و عناب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درباره برندسازی زرشک و عناب، اظهار کرد: برندسازی و بسته‌بندی این دو محصول و طرح طرح ارتقاء کیفیت و شناسه دار کردن زرشک به عنوان دو طرح کلیدی این کانون است و با اقدامات انجام شده برای نخستین بار در سال 92 زرشک بصورت بسته‌های 150 گرمی به میزان 150 هزار بسته به آلمان صادر شد. تا‌کنون 40 تن از این محصول به اروپا صادر و موفق به دریافت گواهی سلامت و بهداشت مواد غذایی کشور اروپا شده و امید است در سال 93 نیز با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه طرح ارتقاء کیفیت زرشک و شناسه دار کردن و ارسال محصولات تازه به بازارهای داخلی انجام پذیرد.

وی زرشک، عناب و زعفران را یکی از محصولات تولیدی استراتژیک در خراسان جنوبی دانست و با اشاره به تهیه نقشه راه با همکاری ارگان‌های مختلف کشور برای این کانون، گفت: محصول زرشک 50 هزار شغل وابسته به خود دارد و عناب 20 هزار شغل که سالیانه 70 هزاراشتغال در این بخش پیدا می‌کنند. 14 هزارتن زرشک و 3 هزار تن عناب هم تولید داریم که این مسئله گردش مالی 104 تا 110 میلیاردی را برای استان ایجاد می‌کند.

رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی فعالیت و گردهم آمدن بین متخصصین بخش صنعت، بخش‌های خصوصی، دولتی و نخبگان دانشگاهی را بعنوان سه ضلع مهم از اهداف تشکیل کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و تصریح کرد: این کانون‌ها، تصمیمات و سیاست گذاری برای ارتقاء فرایند کاشت تا پسا برداشت این محصول را انجام می‌دهند.

دبیرکانون زرشک و عناب معاونت علمی با اشاره به طرح ها و فعالیت‌های این کانون افزود: طرح انطباق مزارع با شیوه ارگانیک، حمایت از برندسازی و صادرکنندگان نمونه، آموزش کشاورزان، طرح ارتقا کیفیت، اخذ گواهی استاندارد از اداره بهداشت و ارسال محصولات با آرم کانون از مهم ترین فعالیت های کانون است. در شیوه جدید مدیریت کانون‌ها که اساسنامه آنها ابلاغ شده نیاز به حمایت خصوصا در برندسازی بشدت احساس می شود که می بایست معاونت علمی در این زمینه بخشهای خصوصی نوپا را حمایت کند.

وی ادامه داد: ما در تولید محصول زرشک در دنیا حرف اول را می‌زنیم و98 درصد زرشک بی دانه دنیا در این استان تولید می شود و با هدف‌گذاری برای نحوه ارگانیک کردن زرشک و عناب، اقدامات لازم را انجام می دهیم و در این راستا محصولات تولیدی ما دارای گواهی استاندارد هستند.

احمدی‌زاده در رابطه با تاثیر گواهی استاندارد بر روی محصولات گفت: با شناسنامه‌دارکردن محصولات، هرکشاورز موظف به تهیه محصول با فرآیند علمی تعریف شده از سوی کانون است که پس از آن برچسب زرشک سالم ایران برروی محصول درج شده و این مسئله موجب خریداری محصول با قیمت افزونتری می‌شود.

رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی ویژگی این کار را کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده محصول تا 30 درصد بیان کرد.

وی در پایان به نقش کانو‌ن های هماهنگی دانش و صنعت معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: کانون‌ها مرکز فکر و سیاست گذاری محصول هستند. آنها می‌توانند چرخه تولید یک محصول را از ابتدا تا پایان به خوبی هدایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.